Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   203 / 281
(#) sunside válasza Gabó hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Csak egy lehetőség volt a kép alapján, de ezek szerint tényleg más a gond.
(#) Gabó válasza Gabó hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Ez a vga bios van rajta: Intel V1377
Ez ,eg a sima bios: V3,60
(#) cupika97 válasza Gabó hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Intel vagy Nvidia kártya van benne? Mert nem mindegy hogy milyen drivert raksz fel.
(#) Gabó válasza cupika97 hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Intel VGA és chipset. Intel driverrel. Szerintem az nvidia fel se menne De viszont másik vga biost nem találok. Elvileg 945GM Express Chipset Family van benne.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015

Törölj le mindent, és ezt próbáld meg.

Ez van fent

Kijelzőt ugye nem tudsz próbaképpen rajta kicserélni?

Sajna ez esélytelen. Megnéztem külső monitorral, ott jó, állítható is a felbontás. Nekem az a gyanúm, hogy rossz vga bios van feltéve. Rá erőltette a 15" biosát, és ezért érzékeli 15"nak. Holnap még belenézek, hátha az alaplapi vezeték van elmozdulva, ha az se, így marad A gazdája is így adta, veszteni nem veszít...
Köszi a segítséget
(#) didyman válasza Gabó hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Nem, nem ez a helyzet. A VGA BIOS-nak nincs köze a felbontáshoz, amit a panel tud, ezt a DDC-n keresztül közli a panel. Intelnél amúgy az illesztőprogram hoz magával BIOS frissítést, ha szükséges, és így csak az Intel saját BIOS-a kerülhet a VGA-ra. Jelen esetben, a kábel tűnik gyanúsnak elsőre, illetve az LCD panelen az elektronika.
(#) videoton6363 hozzászólása Okt 13, 2015 /

Üdv! Kaptam egy Asus Z8100 laptopot, olyan hibával, hogy nem kapcsol be. Nos, eddig annyit sikerült kiderítenem, hogy sem akkuval, sem pedig nélküle is fenn áll a hiba. Megnyomom a bekapcsoló gombot, a ventilátorok felpörögnek, a power led is felvillan, majd szinte azonnal leáll, s a led is kialszik. Ha nyomva tartom a bekapcs gombot akkor folyamatosan ismétli a jelenséget. Mi okozhatja ezt a problémát?
(#) bbalazs_ válasza videoton6363 hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Altalaban valami zarlat vagy tularam. Tehat amikor az adott hibas periferiara kerulne a bekapcsolasban a sor, az lehuzza a tapot erosen, attol resetel es ujraindul.
(#) dokidoki válasza videoton6363 hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Döglött memória, vagy annak a hiánya is okoz hasonlót.
(#) videoton6363 válasza dokidoki hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Üdv! Memória jó, másik laposban kipróbáltam.
(#) videoton6363 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Üdv! Minden periféria jó, kipróbáltuk másik laptopban. Az ismerősöm aki adta, azt mondta h a recsegő hangszórókat akarta kipucolni, s ehhez sajnos az alaplapot is ki kellett műtenie. Lehet, hogy akkor vágott haza valamit. Majd átnézem nagyítóval. Egyébként lehetséges az hogy sikerül megjavítani, vagy inkább kuka az alaplap?
(#) videoton6363 hozzászólása Okt 14, 2015 /

Jó reggelt! Éjjel sikerült megjavítanom az Asust, most is erről írok. A processzor foglalat nem zárt rendesen, ezt orvosolnom kellett egy másik foglalattal, s így működik.
(#) zolika60 válasza videoton6363 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Gratulálok ügyes vagy. Ezt a hibát távjavítással senki nem találta volna ki.
(#) zasasa hozzászólása Okt 15, 2015 /

Sziasztok.Szép napot.Kis segítségre lenne szükségem,hátha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel.A probléma leírása:Lenovo G505-ös laptop.AMD.Bekapcsolásnál tesztek lefutnak rendben,de a kijelzőn csak a bal felső sarokban jelenik meg a kurzor és nem lép tovább.Majd kb 3-4 mp után újraindul a kijelző és ugyanezt ismétli.Memória letesztelve és mindent lekötve az alaplapról is ugyanezt produkálja.
(#) bbalazs_ válasza zasasa hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Szerintem oprendszert hianyol.
(#) zasasa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Az nem lehet.A bios-nak alapban be kellene jönnie.Még a bios-ig sem jut el és nem tölt semmit.Valamint akkor kiírná.Csak a kis vízszintes kurzor van a bal felső sarokban,de az sem villog és újra meg újra ki-be kapcsol a kijelző.Már próbáltam akksiról is,mert azt is tölti rendesen,de semmi változás.
(#) sunside válasza zasasa hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

A biosba be tudsz lépni? (DEL, F2, ESC)
(#) zasasa válasza sunside hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Nem,mert addig el sem jut.
(#) Gabó válasza zasasa hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Idézet:
„Bekapcsolásnál tesztek lefutnak rendben”

Ha biosig se jut el, honnan tudod, hogy lefutnak??
(#) zasasa válasza Gabó hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Onnan,hogy a merevlemez,dvd...stb a szokásos tesztet futtatja,valamint memória nélkül egyből sípol.Ha sd-t rakok bele,azt is olvassa.Valamint a pendrive-ot is.Tehát a tesztek lefutnak.

Vedd ki a vinyót, és próbáld úgy. Találkoztam már olyannal, hogy a vinyó meghalt, és az általad leírt helyen megállt a gép, mint a szög.
(#) bbalazs_ válasza zasasa hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Amikor a tesztek lefutnak, az azt jelenti, hogy a BIOS mar regen elindult. A BIOS a ROM-ba van egetve (es onnan masolja at a RAM-ba a futtatashoz). Miutan minden lefutott, akkor akarna bootolni valahonnan, de nem tud (valoszinuleg eszkozt sem talal, ezert nem missing operational systemmel ter vissza).

Mar persze ha jol ertettem es a teszt lefutasa szoveges infot jelent a kepernyon.
Ha egyaltalan semmi sem jelenik meg a kepernyon (csak a tesztet ugy ertetted, hogy venti elindul, hdd elindul, ledek felvillannak, esetleg csippan is) akkor is elindulhatott a BIOS mar.
A kurzor azt jelenti, hogy a videokartyat mar inicializalta. Es azt a BIOS teszi.

Csak a memóriát raktam vissza pont ezért és minden más le lett kötve az alaplapról.Akkor is ezt csinálja.

Igen,ezért nem értem,hogy miért produkálja a többi nagy semmit.

Még arra gondolok,hogy a biost próbálták frissíteni és nem sikerült...de akkor meg ennyi.

Ja, hogy úgy került hozzád, hogy az előéletéről 0 fogalmad van??

Sajnos igen.
Következő: »»   203 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem