Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem a Fagorban szénkefés soros motor van fordulatszám szabályzással a Hajdúban pedig egy kettős tekercselésű szinkron motor. Nem lehet felcserélni őket.
Egy hasonló szénkefés motorral. Nem ismerem az összes típust, de tán botesz erre jár és megmondja melyik gépeké lehet jó. Esetleg kérdezd meg a mosógépes topicban, ott gyakrabban jár. Vagy keresd meg privátban biztosan segít, ha tud.
Üdv!
Egy Hajdú zerowatt motorjának a bekötés érdekelne. Mellékelem a csatlakozó képét. A tekercseket mértem, ha esetleg ez mond valakinek valamit. 1-2 23,2 2-3 58,1 3-4 102,2 4-5 100 Ohm 1-3 80,4 2-4 44,9 3-5 113,3 1-4 67,4 2-5 56,1 1-5 78,3 A motoron a Candy p.35 cl.h szerepel a google értelmeset nem dobott ki rá.Előre is kösz a segítséget.
Sziasztok !
Nekem is van egy mosógépmotorom hajdu nem a minimat hanem a másik lényeg hogy ennek nem 6 kivezetése van a csatiban hanem 8 azt hogy kell bekötni ? Mert arról nem találok semmit. Előre is köszönöm .
Sziasztok segítség kellene egy mosógép motor bekötéséhez. A motoron 6 kivezetés van ebből az egyik zöld-sárga gondolom ez a test. Küldök képet. Köszi.
Sziasztok
Már régóta kísérletezek azzal hogy egy villanymotor fordulatszámát hogyan tudnám csökkenteni persze minimális költséggel.Próbálkoztam klímának a villanymotorjával de nem volt az igazi viszont most szereztem egy mosógép motort és sok helyen olvastam ha egy sima fényerő szabályzóval megoldható a fordulat szabályzása. Ez mennyire igaz?
Sziasztok. Van egy mosgép motorom univerzális. Be szeretném kötni de nemtudom hogyanis kellene mert 6 kivezetése van 2 a kefékhez másik 4 meg az álórészbe ezt hogyan kell bekötni és kondit hovarakjak?
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék jobbára mint mindenki más szinte itt. Kaptam egy komplett rendszert INTUITION névvel felvértezve. Teljes a gép, csupán a tyúkbeleket és a motort ideiglenesen kiszedték nekem. Meg kellene oldanom hogy direktre köthessék a motort. A csatlakozásánál 7 szál fut be amit 8-ra oszt a csati. 2 ebböl a szénkefékre fut 3+1 pedig a tekercselés két oldalába. Amint látom van benne fordulat érzékelő is. 230-240V-50Hz van ráírva, így gondolom direktre lehet kötni. Kondi nincsen a motoron amint láttam, talán a vezérlőnyákon. Lehet a tekercseket külön meghajtva fordulatot szabályozni? Hogy lehetne átkötni Direktre? A válasz sürgős lenne, úgyhogy nagyon megköszönném. Üdv: Petya
Nem szabad direktbe bekötni. Azonnal maximális fordulatszámon indulna és akár szét is repülhetne, ha semmi nem fékezi. Nem ok nélkül van benne fordulatszám mérő elektronika. A centrifugálásnál maximális fordulatra szabályozza fel a vezérlő (800-1000-1200 dobfordulatra), de akkor is csak arra és nem többre. Ha üres a dob, vagy éppen elszakad, leesik a hajtószíj, nincs korlát és a motor szétesésig gyorsul.
Soros kefés motor, így a forgórész és az állórész mindig sorba kapcsolva működik. Csak együtt szabályozható.
Köszönöm a segítséget.
Akkor tehát az elektronikát is meg kell berhelnem, vagy van más alternatíva is? Vagy a programkapcsolásból lehetne kialakítani a folyamatos menetet, melyet a kikapcsolással meg lehet szakítani és újra elndítani? Mivel a nyákokhoz még kevesebbet értek, mint... szóval nagyon nem esélyes az átforrasztás. Jobb akkor kiakasztani a szenzorokat (ajtócsukás, vízhőfok, vízszint) és az autómatikára bízni?
Először is, mit akarsz vele művelni? Mézpörgető,...?
Szia.
Bocsánat hogy most válaszolok, de munkába kellett mennem. Tollfosztót csinál belőle a tulaj.(vetkőzteti a csirkéket) A csatikat leszigeteltem, az ajtószenzort áthidaltam és működik a centrifugaprogram, csak pöcsöl az elején 3-4 percet forgat-gatásokkal. Utána viszont megindul.. Ezt a periódust kellene áthidalni az elején, de a programíráshoz mégkevésbé értek.. Köszönöm a válaszokat. Petya
Üdv. A segítségeteket szeretném kérni egy automata mosógép motor bekötésében. Az adatlapja sérült, gyártója ismeretlen.Teljesen laikus vagyok, tehát aki segíteni próbál az úgy magyarázza el, mint egy tanár az iskolában a gyerekeknek! Köszönettel U. József Hajdúsámsonból
Sziasztok!
Van egy whirlpool mosógépmotorom, és arra gondoltam, hogy felélesztem, és kezdek vele valami hasznosat. A fordulatszámszabályzás érdekelne. Olyasmit találtam a bekötéséről, hogy a kefét és a tekercset sorba kell kötni, majd a két kivezetésre kell adni a tápfeszültséget. Ha a tanultakra visszaemlékszem, úgy tudom a soros motorok üresjáratban szétrepülnek. Tehát a fordulatszámszabályozás egy egyszerű tirisztoros fázishasításos kütyüvel elérhető, vagy ennél komolyabb eszközre van szükség? Pl. ami a képen szerepel.
Sziasztok!
Felrakok részletet egy samsung mosógépmotor bekötéséről. 100 %-ra ugyan ez se tuti, de az irányváltás és a motort tápláló fesz ( DC ) stimmel. Hátha valakinek segít.
Üdvözletem
A múlt héten én is ilyen villanymotort kaptam ajándékba, sajna a vezérlő panelja már nem volt meg. A motor működik, odályig eljutotam, hogy az álló részt sorba kötöttem a forgórésszel és elindult a motor. A kérdésem az volna, hogy az állórésznek van még két kivezetése amit nem tudom hogy mire szolgál. Ellenállás mérővel kimérve a másik két kivezetéssel kapcsolatban van, de ellentétben a másik két csatin csak egy-egy drót van bekötve ezeknél 3-3 van, ezek a kivezetések mi célt szolgálnak?
Ez nem jó véletlenül neked is? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
A hajdu bio szuperautomatában van ilyen motor.
Sziasztok,
A szokásos kérdés ezen a fórumon. A gondom az, hogy átnéztem az oldalt és cask (bár lehet elsiklottam felette) soros a tárgyalt motorok csatlakozója. Amit életre szeretnék kelteni annk viszont egysoros, vezetékes, (a csatiról a kép eltünt a telómról sajnos, de pótolom holnapra ha szükséges. Ez is egy spanyol motor./ Remlem átment a kép.
Szóval cask írtam és a num lock nem volt bekacsolva.
Egy soros a csati, és 5 vezetékes, amit találtam az oldalon azoknak 2 sorban van a csatija. Köszi előre is.
Csatolom az igért fotókat a csatlakozóról.
Helló!
Ugyanezen motor bekötésére lennék én is kíváncsi. Szinek alapján mit hogy kössek segítenél?
Sziasztok!
A fekete és a piros vezeték közti ellenállás 23,4 R. Ez a két vezeték semmilyen kapcsolatban nincs a többi vezetékkel. További lábak közti ellenállások a következők: kék-zöld: 40,4R kék-narancs: 44,7R kék-barna: 38,9R kék-fehér/piros: 13,1R zöld-narancs: 59,8R zöld-barna: 53,8R zöld-fehér/piros: 28,2R narancs-barna: 58,2R narancs-fehér/piros: 32,5R barna-fehér/piros: 26,6R 230V-ra akarom simán bekötni. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
Úgylátom két féle fordulattal üzemel és fordítható forgásiránnyal.
Ehhez szükséges ugye 6 vezeték . A hetedik lehet fék vagy forgásérzékelő. Így eléggé totózós dolog a bekötése . Én úgy szoktam az ilyesmit hogy széthúzom a motort és megnézem a vezetékek hová vannak kötve milyen kapcsolatban vannak egymással. A motor indításához szükség lessz még egy 16mikrós kondira is.
Szia!
Elvileg csak 5 vezeték közt válogathatok, mert 2 vezeték semmilyen kapcsolatban nincs egymással, és ez a fekete és a piros vezeték.
Úgy akartam írni, hogy a piros és a fekete, nincs kapcsolatban a többi vezetékkel.
Kísérletezős kedvemben voltam, kötözgetem össze-vissza, de nem jártam eredménnyel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |