Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   230 / 377
(#) kameleon2 válasza David 3g hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Az rendben van, ha az ember megfizeti a tanulópénzt, csak nem árt ha tisztában vagy a nagyságrendekkel. cnc-nél ez 10x 100x os szorzó is lehet, ha elrontasz valamit. Azaz nem 1000Ft-okban mérhető, hanem 10000 vagy 100000 Ft-ban. Nem véletlen, hogy sokan ezért választják az olcsóbb, kész kínai gépeket. Ma már én is lehet, hogy inkább azt tenném, ismerve a bekerülési költségeket.
(#) kapu48 válasza David 3g hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Nekem ilyen van:
CNC Bauteile 3 Axis CNC 3.5A Router TB6560 Stepper Motor Driver Boa...roller

Nálam jól szuperál! hiba nélkül, megy WinXP Mac3-al!

(Hálozatra nem szabad kötni az erre használt PCt!)
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
(#) David 3g válasza kapu48 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Hogy érted hogy hálozatra? Igazság szerint kezdésnek mint elhangzott már azért hogy sok dolgot megértsek, nem szeretnék ennyit kiadni. Azért kérdeztem azt az egyszerű ezer ft boardot és az uln drivert. Indulásnak és megértésnek az elég lenne.

Nem értelek?

Már többen le írták, hogy az általad említet cuc kevés a léptecsek meghajtására!

Ezért javasóltam olyt amin egyben van a Vezérlő és Driver. (Aránylag olcsón!)
A tápfesszel Elégé tág határok közöt mozoghatsz vele, ezzért bő választékod lehet a léptető mocik választásakor!

A hálózatot pedig a WinXP virsoktol való védelme miatt melőzném!

Amihez a Mach3 beszerezhető olcsón!

Amit te kérdezel.
Az csak igy készletben érne valamit:
New 4 Axis TB6560 CNC Stepper Motor Driver Controller Board Kit,57 ...ase,3A
(#) kaqkk válasza kapu48 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Csak így készletben kicsit drágának találom ! Bővebben: Link ha ebböl vesz 3 db ot és a 2000Ft os leválasztókártyát kb 8000nél van a vége ...
(#) ktamas66 válasza David 3g hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Először motort válassz, majd ahhoz egy meghajtót. Az itt javasoltak bipoláris motorhoz valók, az ULN pedig unipolárishoz (persze ezzel is lehet mikrolépést csinálni).
(#) Drizzt01 hozzászólása Nov 22, 2015 /

Érdeklődnék én is , hogy szigorúan hobby célra , plexi és műanyag marására , 0,5 mm pontosságal mennyiből lehet kihozni egy gépet?
(#) kaqkk válasza Drizzt01 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Ha ügyes vagy egy bordásszíjjas gépet már szerintem 50 alatt is meg tudsz csinálni
(#) Drizzt01 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Milyen cuccokat ajánlotok hozzá, kompromisszumokkal.
Maró motor nélkül. Arra egy multigépet szánok.

a joutube-n írd be hogy cnc és válassz van sokféle megoldás ,látni kell mi tetszik neked .
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Azért azt a gépet megnézném, ami 50 alatt van és használatra fogható..

Egy lehetőség Csak gondolatébresztőnek És egy másik
(#) Melphi hozzászólása Nov 22, 2015 /

Jesszusom, picit olvassuk már át a fórumot, ott a sárga oldal ott minden le van írva csak kicsit olvasni kellene.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

(#) guliver83 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Ha van minden otthon és csak a vezérlőt meg esetleg a motort kell megvenni !
(#) Drizzt01 válasza guliver83 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Semmi nincs, de be tudom szerezni.
(#) Drizzt01 hozzászólása Nov 23, 2015 /

Egyébkén ezeket az alu profilokat honnan lehet beszerezni?
(#) hotib válasza Drizzt01 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Na ezért javasolta Melphi társunk, hogy olvasgass. Pl. a sárga fórumot...
(#) morzsa15 hozzászólása Nov 23, 2015 /

Lehet hogy hülye kérdés de unipoláris motor miért nem jó cnc-hez? Illetve miben különböznek?
(#) kameleon2 válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Szerintem kezdj itt olvasgatni.
(#) kaqkk válasza Drizzt01 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Ehhez van egy csővázam meg egy rakás alkatrészem
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
(#) KBal76 válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 23, 2015 / 1

Elavultsága okán nem alkalmazzák, azaz a mai korszerû vezérlôk bipoláris léptetômotorokat tudnak meghajtani. Mivel unipoláris motorban (általában) egyszerre egy tekercsrészt gerjesztünk a négybôl, bipolárisnál pedig legalább az egyiket a kettôbôl, így belátható hogy a bipoláris erôsebben hajtható. Unipolárisat is lehet persze bipolárisként hajtani (vagy unipolárisan féllépésben, két tekercset gerjesztve), viszont az induktivitása általában nagyobb lesz (bár ez inkább a korával függ össze, ugyanis régebben nem voltak olcsó kis belsô ellenállású/nagy áramú FET-ek, így a motorokat is kisebb áramúra készítették), ezáltal legmagasabb fordulatszáma alacsonyabb (tehát lassabb) lesz. Ez puszta fizika, és itt a legfôbb hátránya az unipolárisnak.
Jó hír viszont, hogy az unipoláris motorokat egyszerûbb céláramkörök nélkül mûködésre bírni, akár négy tranzisztorral is (plusz a logika persze, ami lehet egy mikrokontroller is).
Viszont egy mai bipoláris vezérlôáramkör annyival többet tud (mikrolépés, áramgenerátoros hajtás, belsô logika) néhányszáz forintért (stepstick) mint a régebbi unipoláris, hogy nem éri meg unipoláris vezérlôt barkácsolni, ha csak nem a tanulás/tanítás a fô cél.
(#) morzsa15 válasza KBal76 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

És ilyen vezérlőket hol lehet olcsón kapni mert néztem ezt az easydrivert 4500ft ellenben a pár száz forintos uln2003-al.
(#) kaqkk válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Például itt Ez már egy viszonyleg "nagy" motort is elbír nem csak játékra jó mint az uln az 500mA es áramocskájával
(#) morzsa15 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Igazából nekem Magyarországról kellene mert ez mire megérkezik az rengeteg idő ebay-en easydriver van olcsón de 2-3 hét jobb esetben mire megjön.
(#) kaqkk válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Bővebben: Link És itt egy jól használható usb-s vezérlő kártya , ha nem tudsz várni akkor sajnos fizetni kell , magyarországon minden legalább kétszeres ha nem magasabb áron elérhető csak , nézd meg a vaterán ott találsz TB6560 ast cncusb vezérlőt is és talán még steppermocikat is
(#) KBal76 válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Nos amit írtam stepstick az ebay-ról kb. 400 Forint, az elsô keresésre ezt találtam neked. Sokszor érik az embert kellemes meglepetések, és két hét alatt itt van a csomag. A másik ajánlható végletet kaqkk mutatta. Ha itthonról kell akkor megfizettetik a gyorsaságot/raktározást.
(#) kameleon2 válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Minibee cncpart variometrum Ez mind itthoni.
(#) davi1x hozzászólása Nov 24, 2015 /

Jó reggelt mindenkinek. Én is egy CNC maró építésére adom fejemet. Egy mozgó hidas kialakításút, a minnél jobb helykihasználás érdekében. A tervezett munka területe a gépnek kb.:1100x800x300mm lenne, tehát nem egy apró gép lenne. Épp a nagy méretei miatt egy minnél merevebb erős vázat szeretnék építeni neki ( akár HEA/HEB gerendát is eltudok benne képzelni zárt szelvény helyett). A tengelyek lineáris sínen lennének mozgatva golyós orsókkal.
Itt jön a lényeg a kérdéseim.:

1.:Ti mit ajánlanátok a váz anyagának?

2.:A híd mozgatását mindenféle képpen két oldali golyós orsóval kellene megoldani, vagy pedig ha úgy építem meg a híd alsó részét hogy viszonylag hosszúra ezáltal olyan 300-400mm lenne a két kocsi vége között, akkor elég lenne a központi golyós orsó is?

3.:Mi a vélemény erről?Bővebben: Link

4.: Mennyire terhelhetők a lineáris sinek?

Egyelőre ennyi kérdésem lenne. A segítséget tanácsokat előre is köszönöm.
Következő: »»   230 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem