Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   117 / 2533
(#) Robi85 hozzászólása Feb 28, 2008 /

Sziasztok mesterek! Erre tudnátok valamit mondani#186682)hsz! Nemvagyunk benne biztos hogy jolenne e helyettesitőnek!
(#) farádiusz válasza vicsys hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

a végt. kicseréltem,de nem változott. A biztik meg voltak patkóval és íy érte a zárlat!
pár tranyó ki sűlt,de azokat is kicseréltem! 2 napom már ráment és sokkot kaptam!!!
(#) sound.man válasza farádiusz hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Izzóval indítsd mert ha gond van nem ég le hanem csak világít az izzó.
(#) farádiusz válasza (») Feb 28, 2008 /

Hogy?
(#) farádiusz válasza sound.man hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Ja lehet félreétesz. Most már nem vágja ki,még a biztit se,csak az a fránya -50v
(#) Imi65 válasza farádiusz hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Akkor megszakadt a + tranyó is.

Nézd meg a végtranyókat mert tuti zárlatos valamelyik... Meg nézd meg az A osztályú végfokot is.

Bocsi,amiért bonyolítom az életeteket,de a végtranyóból 2garitúrát kipróbáltam. De,ha azt mondod tutti az,akkor belerakom a 3.-at is!
és csakhogy ne legyen egyszerű tegnap még +50v-tal voltam ugyanígy!!!

Rakd bele és köss a + - ágba egy-egy izzót és úgy indítsd. Amúgy szerintem ott valami nem sitimmel ha kiteszi az egyenfeszt a kimentere. Mérj csak rá a végtranyókra!
(#) Skyline hozzászólása Feb 28, 2008 /

Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni hogy valaki ismeri az A6-végfokot?
IRF P240 és IRF P9240 csatornánként 8 FET-et tartalmaz!
Az adatlap szerint 8 ohm -on 400W RMS 4 és 2 ohm-on 500W RMS!
elég nagy teljesítmények ezek és azt szeretném kérdezni hogy ezekkel a FET-ekkel ezt a teljesítményt tényleg tudhatja ez az erösítö?
elöre is köszönöm a válaszokat!!
Üdv mindenkinek!
(#) Gery válasza szamóca hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Ahhan. Hát a hőkapcsoló szerintem elég drága (2500ft) míg ez a kapcsolás kb 250ft
De ha hőkapcsolo ha az énkis kapcsolásom, a két borda figyelését hogy oldanád meg?

a működő testvéréhez képest egyedül a BD244c tranyónál
tünik úgy mint,ha valami lenne tuti,de kieszem és semmi baja. Ha bentvan akkor olyan mit,ha nem zárna a másik irányba.
(#) szamóca válasza Gery hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

2500Ft?! Én 260ra emlékszek. Na jó ez nem ma volt de akkor is sok lenne egy 10X5mm-es kis hengerér! 500Ft volt a lapos kivitel, ezért vettem a hengerest.
Vizuálisan jobb lenne amit írtál, de ha jól értelmezem akkor a két hűtőbordát egy venti hűti, és bármelyik melegedése esetén kapcsolna a venti.
Egy-egy hűtőbordára egy-egy hőkapcsoló, VAGY kapcsolatba kötve közvetlenűl kapcsolná a ventit
(#) Gery válasza szamóca hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Nézd meg a hq videóban, annyi. A hengeres tényleg olcsób, csak 1000ft
Majd megérdeklődöm a helyi boltba hogy ott mennyi.
Mert énis erre gondoltam és a kapcsolás szerinted így müködnie? Hogy két külön kapcsolás és ugyanazt a relét kapcsolja?
(#) szamóca válasza Gery hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Működne. Még igy is.

GERRY.jpg

(#) Gery válasza szamóca hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Ja tényleg, a 12V az állandó igazad van. Akkor most elmegyek a boltba és ha ez a hőkapcsoló ilyen drága megveszem most a szetteket
(#) szamóca válasza Gery hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Csak jól emlékeztem a konthába 10A 250V 70fokon be, 55fokon ki, bimetál hőkapcsoló 201ft+afa.
A hq-s az kávéfőzőkbe való,(én azokban láttam ilyet) lehet azért drága.
(#) KD mester hozzászólása Feb 29, 2008 /

A B5 kinél készült el idáig?

Csak mert nemsokára lessz egy újabb változata moduláris felépítéssl (külön meghajtófokozat, külön végfokozat), ami elektroncsöves feszültségerősítő fokozattal is elkészíthető leszz.
(#) wargapityu hozzászólása Márc 1, 2008 /

üdv. azt szeretném kérdezni hogy mennyire ajánlatos egy kezdőnek megbírkózni ezzel : http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=212&from=20
ugyanis így nem tűnik bonyolultnak (nem olyan sok alkatrészből áll) és azt szeretném még így elsőre megkérdezni hogy azt írták itt hogy a stereo változathoz csak "melléfotózott egy másikat" akkor a 2 végfokot hogy lehet összekötni? csak a hagerő poti olyan ami mind2-t szabályozza vagy hogy működik ez?
(#) DJ Szabcsa válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Hát én is épp most építem ezt a végfoko, de ez nem 120 hanem csak 80 watt,legalábbis szerény tudásom szerint.Amúgy meg sehogy nem kell öszekötnöd őket.Megcsinálod a két különálló panelt és csak a bemenő hangerőpoti a közös mivel sztereo.
(#) wargapityu válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

köszi és köbö mennyiből jönne ki ez az erölködő és valami különleges dolgot kell vele csinálni, vagy csak összerakom és szól? mert itt olvastam olyasmiről hogy valami nyugalmi áramot kell beállítani azt lehet azzal a potival beállítani ami rajta van a képen? vagy az másra van? mekkora táp kell neki és milyen? bocs hogy így elárasztalak a kérdéseimmel de legalább akkor jótól kérdezem
(#) szamóca válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Szia!
Ha nem építettél még erősítőt, akkor ne ezzel kezd, hanem valami egyszerübbel.
Ezt gyakran javasolják, és nem ok nélkül!
Megfelelő gyakorlat nélkül nyákot készíteni, és brummentes készüléket építeni nagy, mázli kell.
Mindenesetre ha belevágsz, akkor a kérdéseidre a válaszok.
1,mennyiből jönne ki ez az erölködő.
- Sac/ kb beszerzéstől függően ha mindent venned kell 13-18eft között.
2,különleges dolgot kell vele csinálni?
- Nem, csak jól kell megépíteni.
3,nyugalmi áramot kell beállítani azt lehet azzal a potival beállítani ami rajta van a képen? vagy az másra van?
- Igen a nyugalmi áramot azzal a trimmerrel kell 80mA- re beállítani.
4,mekkora táp kell neki és milyen?
-150-250VA között felhasználástól, igénytől függően.
Mint látható +-40V DC-t kér. Tehát AC2X28-30V a trafó kimenőfesze, legalább 2X10mF simítás és egy vagy két graec diódahíd a táp kiviteltől függően.
(#) wargapityu válasza szamóca hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

szia a nyákot ott szeretném megrendelni elvileg írják hogy meglehet. így sem ajánlatos belekezdenem aztmondod? és mi az a brumm mentes? hogy zúg vagy ilyesmi az erősítő?
(#) szamóca válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Nyertél!
A brumm az a helytelen vezetékezésből, alkatrészválasztás és elhelyezésből adódó zúgásnak ható jelenség .
(#) CHZ válasza KD mester hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Szia KD !

Már bedobozolt változatban ......
(#) szabi83 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Nagyon frankó lett
(#) Imi65 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Nagyon sok gyári készülék - akár küllemre, akár belvilágát tekintve - jóval alatta marad e kivitel színvonalának. Gratulálok, ez szép munka.
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Nagyon szép!
Ez milyen erősítő háza?
(#) aflmor válasza CHZ hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Gratula! :yes: Szép.
(melegedésre vigyázz! lehet, kelleni fog 1 ventillátor bele)

szamóca ez egy dvd-s házimozis cucc doboza.
(#) szamóca válasza aflmor hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Aha.. tényleg, igényes kivitel!
A panelok és a huzalozás is esztétikailag kifogástalan.
Tényleg kevésnek tűnik a hütés, így dobozon belűli bordával
Következő: »»   117 / 2533
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem