Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem tudom, hogy müködhet, de a lábkiosztásuk is eltér.
Igen tudom. Sajnos rákellet jöjjek, hogy elég sokban eltér a kapcsi rajz és maga az erősítő felépítése. Itt látod is egyből, hogy a rajzon LM358 van, de a panelban már 741 van és ehhez is van kialakítva a nyák ott. Ha jól tudom akkor ez a KISO ez magyar gyártmány.
Akkor a pozitiv 15 V a 7-es vagy 8-as lábán van ?
7-es. A 8-5-1 lábak nincsenek bekötve sehova. Lógnak a levegőben.
Ha a 2u2 rövidzár megoldást jelent, akkor cseréld 4u7, vagy 10µF kondira. Ügyelj, a kondi pozitív megy a testre.
A monó Ic nél az a pozitiv 15 V a 7 lábon van a duálnál a 8 ason.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Nem hiszem, mert az LM358 a 8-as lábára kapná a tápfeszt. Mono IC kell bele.
oké félre értettelek, tehát a 7-en van a 15 V akkor 741, vagy 5534 kell bele.
Rendben, és köszönöm az eddigi segítséget.
Akkor vissza kell majd fejtened a kapcsolási rajzot, mint írtad máshol is eltér.
A Quad rajza az jó. Védelemnél nem igazán stimmelnek a dolgok, de csak 1-2 eltérés van plusz az alkatrészek értékei sem mindegyik akkora mint a rajzon.
Azok a tápfeszültség miatt is eltérhetnek, sőt el is kell, hogy térjenek néhol.
Igen. Ez a végfok +-67v-ról megy. 4 Ohm-ra 2 x 300W, 8 Ohm-ra meg 2 x 200W. Nem tudom, hogy ez hihető e, de ez van ráirva a végfok hátuljára.
Cserélni kellet a kondit. Most már jól szuperál.
![]()
Még most jutottam el odáig, hogy megcsináljam, de fél óra tekergetés, forgatás után úgy néz ki bevált ez a megoldás! Köszi a tippet!
![]()
Szia! Na beinditottam mind a 2 vegfokot. Egyik nagy hiba az volt hogy veletlen nagy faradsagomba mje350et raktam be 340helyett. A masik pedig hogy egy osszekotest lehagytam a nyakrol, bekotottem poccre indult. Meg egy problemam van, hogy meghajtottam mind a 2 ot ahogy illik. Az egyik mintha elveszitette volna a nyugalmi aramjat olyan recsegosen szol nagy bemeno jelnel is. A masik tokeletesen mukodik.
Szia! A recsegős csatornánál mérd meg mekkora feszültség esik az R16 és az R17 330 ohm/2W ellenállásokon, hasonlítsd össze a jó csatornával!
Szia! Professzionális készülékekben Song Chuan relékkel szoktam találkozni, azok elég jól bírják.
A 330 ohm helyett 300van beteve. A rossz oldalon r17 en semmilyen feszultseg nincs, mig r16on 1.8V. A jo oldalon mind a 2 ellenallason majdnem 400mV van. (Egyik 396masik 400mV). Ezek a meresek rovidre zart bemenettel keszultek.
Sziasztok azt szeretnem kerdezni hogy szerintetek a mellekelt kapcsolas mukodokepes?Milyen lehet a hangja erdemes megepiteni PC melle szerintetek?
Pc mellé inkább egy TDA2030 és annak csak 12V kell és 20W és olcsóbb meg egyszerűbb is, hűtést se sokat igényel, és egész jó hangja van.
A TR6-ot és a környezete fóliáját vizsgáld át!
Hat csak azert akartam mert van hozza trafom 12vosom meg nincs.TDA 2030-am mar volt meg 50es is tudom hogy jok.Fetesnek amugy milyen hangja van?
Azoknak is jó hangjuk van, habár olyat még nem készítettem, csak gyárit hallottam.
Milyen trafód van?
2x20 vagy 21voltos AC miert?
Mindenképp kis teljesítményt akarsz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |