Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2529 / 3614
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Elég, ha csak elmegy az áram, nem kell elromolnia a kazánnak, és már nincs is fűtés...
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Ez a legtöbb gázkazánra igaz, amelyik csak fűt, arra is. És ahol csak keringetőszvattyúval megy a víz, ott akármilyen kazánnal sincs áramszünetnél fűtés, nem kering a víz.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Kovidivi
Ezt nem Neked akartam, hanem címzés nélkül, elvétettem.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
(#) kérdező hozzászólása Jan 12, 2016 /

Sziasztok!
Ha egy CD-re Divx formátumú videót írok, sima adat CD-ként kell ráírni?
Lejátssza így a Divx-es DVD lejátszó?
(#) Robin2 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Igen.
(#) kérdező válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Köszi.
Gondolom a minőség azért nem a DVD-nél megszokott 480 soros képfelbontást adja.
Még egy: Le kell zárni a CD-t? Mert nem lenne rossz, ha utólag is tudnék rá írni.
(#) Robin2 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

A minőség szerintem az "eredeti" DivX fájltól függ. A lezárással kapcsolatban, van amelyik lejátszó érzékeny rá, van amelyik nem. Próbáld ki lezáratlanul, aztán ha nem megy, zárd le. (Arra készülj, hogy ez nem túl hosszú idejű adat tárolási mód.)
(#) Bakman válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Évekig szervízeltem CD-s zenegépeket még az MP3 előtti időkben (mára elavult ismeretanyag). Egy optikai lemez élettartama elsősorban attól függ, hogy milyen módon került rá otthon az adat. A lehető legkissebb írási sebesség a legjobb. Továbbá nagyban függ a használati és tárolási körülményektől, az ingadozó hőmérséklet eszi őket a legjobban. Van otthon több, mint 10 éves archív CD-m, minden olvassa. A többlépcsőben történő írás is rontja az esélyeket, érdemes megvárni, amíg egy lemeznyi adat összegyűlik. Természetesen a mai Pendrive-ok mellett ennek már nem sok jeletősége van. Az aranyszabály viszont örök érvényű: Az az adat amelyik csak egy adathordozón van meg, nem is létezik.
(#) kérdező válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

A nem túl hosszú idejű adattárolást hogy értsem? Mármint hamarabb eltűnnek az adatok a CD-ről, ha tömörített formában van?
(#) Bakman válasza kérdező hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Úgy értsd, hogy egyszerűen eltűnik az adat a lemezről, mintha lekopna. Lásd előző hozzászólásom. Van egy határ, ami után az adat egyszerűen nem nyerhető vissza ésszerű keretek között.
(#) gerry válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Teljesen egyetértek veled! Nekem a régi írott DVD lemezeimről tűnik el az adat(film).
Az Audio és Video könyvtárak még megvannak de a video könyvtárból eltűnnek a fájlok!
(#) Dióda hozzászólása Jan 12, 2016 /

Üdvözletem!

Van itt közöttünk valaki épkézláb aki véletlenül upc-nél dolgozik?
Kellene egy kis segítség és valahogy ezek az ügyfélszolgálatosak valamiért eléggé "hogyismondjamul"állnak a dolgokhoz.
Ha lenne ilyen kolléga itt megkérném keressen meg üzenetben nem akakrok ide szemetelni saját dolgokat.
Előre is köszönöm.
(#) Robin2 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Igaz, de szerintem onnan indul a dolog, hogy milyen az "alapanyag". Ha sikerül valamilyen olcsó lemezt kifogni, akkor arra irhatsz bármilyen lassan, arról gyorsan eltűnik minden. Sajnos tapasztalat, hogy két külön minőségű, egy iróval, ugyanazzal a sebességgel megirt lemezek, együtt tárolva, az egyiken van, a másikon nincs már meg az adat. Én semmilyen kicsit is fontos adatot nem tartanék CD-n. Lehet, hogy 10 évig kibírta, de mi van ha holnap már előjönnek az olvasási hibák? Persze, egy mentés nem mentés, két mentés, fél mentés
(#) kitartás válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Érdekes módon a régi cd lemezeim még az újraírhatóak is működnek, viszont dvdk nagy része már csak söralátétnek való. De annyi sör már nincs is
(#) Bakman válasza kitartás hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Egy CD-n jóval "nagyobbak" a bitek, nehezebben romlanak meg.
(#) Robin2 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Amik valójában pit-ek
(#) zolika60 hozzászólása Jan 12, 2016 / 2

Az igazság az, hogy minél újabb egy adathordozó, annál rövidebb ideig tart. Első helyen a kőtábla van, az több ezer évig olvasható. aztán a papirusz tekercsek, meg a könyvek. Ezek ráadásul közvetlenül olvashatók. A későbbiek mind igényelnek valami berendezést ami olvassa őket, de azokat egy-két évtizednél tovább nem igen gyártják, tehát hamar olvashatatlanok lesznek még akkor is, ha egyébként az adatokat őrzik. A digitális adatmegőrzés a folyamatos és több rétegű mentésben van. Egy emberöltő alatt sokszor kell menteni a számunkra fontos adatokat és tudomásul kell venni, hogy csak akkor elérhetők, ha van megfelelő berendezés és áram.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Lyukszalag? Az még a számítógép által is értelmezhető és az élettartama is elég hosszú, megfelelő tárolás esetén.
(#) Buvarruha válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Ez azért elég durván hangzik, de, ha már itt tartunk mi lesz, ha elpusztul a bolygó és menekülnünk kell?
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Igen, a lyuk biztosan megmarad örökre, csak a körülötte lévő papír tűnik el idővel.
De viccet félretéve, még az írott papírnál is biztosabb, tinta nem fakul ki.
Több ezeréves papírok még megvannak.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

A lyukszalag megmarad, de az olvasó hol lesz már hozzá? Most sem sok létezik szerintem belőle, csak egy két múzeumban lehet ilyesmi. Nem hiszem, hogy ember gép nélkül olvasni tudná.
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

A diplomadolgozatom lyukkártyáit kidobtam a szemétre. Élettartamuk megszűnt.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Anno voltak emberek akik mind a lyukszalagot, mind a lyukkártyát tudták olvasni. kb 1970-90 közt.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

A második munkahelyem egy R22-esszámírógép mellett volt. Több száz kiló lyukkártyát vittünk havonta a MÉH-be.
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Dehogy tűnik el a papír. Hiszen a papír sokáig megmarad, mint a könyvek is. Aztán az olvasáshoz sem kell bonyolult szerkezet, sőt aki ügyes még gépezet nélkül is elolvassa.
(#) BarnaPili válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Erre az esetre íródott a Galaxis útikalauz stopposoknak. Érdemes elolvasni
(#) Kovidivi válasza kitartás hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Neked nagy szerencséd lehetett. Én rendes helyről vettem újraírható lemezt, kb. a 6. használat után nem lehetett hibamentesen megírni, pedig ez még márkás volt, és a sebessége is botrányos, minimum fél óráig tartott, míg ráírtuk a 700MB-ot. Több fajtát is használtam, általában boltból vettem jó sok pénzért... Szörnyen bosszantó volt, amikor ráírtam egy XP telepítő CD-t, és a telepítés megállt lemezolvasási hibával.
(#) Bakman válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Viszlát, és köszi a halakat! Zseniális trilógia öt részben!
(#) ktamas66 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 12, 2016 / 1

Bár még nem telt le a tesztidőszak: vastag betűvel ajánlva!
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Én csak tanultam az R35-ön.
Következő: »»   2529 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem