Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Valóban régen rengeten minden ment lyukakról. Ha visszaemlékszel a Volt egyszer egy vadnyugat is így kezdődött, kattogott a gép papírszalagra amit a fószer megunt és kitépte.
Ami valóban örök életű adattárolás lenne, az a CD glass master lenne. Az üveglemezről sehogy se tűnnének el a pitek.
Idézet: „Mi van akkor ha véletlenül elejtődik a vinyó mondjuk a parkettára és van rajta több ezer fénykép? Mondjuk ezt sem értem hogy mi a francnak ennyit fotózni...szerintem éves szinten családi események stb 10-20-30kép bőven elegendő, amit szuperül archiválunk. De a rosszbaj rám jön amikor egy eseményt 30féle szögből fotóznak le és persze mindet meg is tartják.” Ennek a kérdésnek akkor van értelme, ha elfogadjuk hogy nem vagyunk egyformák. Nekem most cseperedik a két kislányom, egyik három éves, másik meg kicsit több mint egy. Most nyílik számukra a világ. Nem lehet leírni milyen az, amikor egy gesztusnak megörülnek, amikor először csinálnak valami nagy dolgot, stb. Ilyenkor nagyon örülök neki hogy még a cipőm talpával is lehet fényképezni (persze nem harminc féle szögből), mert igaz hogy elkészül tíz kép, de abból egy tényleg olyan hogy érdemes megtartani! A többi kilenc aztán mehet a levesbe, nem érdekes. Az egy képekből meg készül egy archívum, amiben évszám és hónap szerinti bontásban tárolom a képeket. Évente kiválogatok néhányat közülük amiket aztán előhívatok papírképnek is. Az egészet merevlemezen tárolom, és pár havonta az egészről csinálok egy tükör másolatot egy külső merevlemezre, amit aztán beteszek a fiókba/párna alá. Ezeket a vinyókat másra nem is használom. Úgy gondolom hogy ez egy nagyon jól bevált módszer, könnyű szívvel ajánlom másnak is! ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
Ez jól hangzik, csak el ne törjön
![]() ![]()
Van egy fotós világverseny. 11 napig tart. Minden résztvevő vásárol a szervezőktől egy tekercs filmet, ami 11 képkockára alkalmas. Minden nap reggelén kihirdetik az aznapi témát. Naponta 1, azaz egy expozícióra van lehetőség. A 11 nap után, nem tudom, pontosan mennyi idő van a képek kidolgozására. Ezt összehasonlítják a negatívval és értékelnek.
Való igaz nem vagyunk egyformák. De valóban a legjobb ha azt a pár fontosat előhívatod, így nincs para.
Ja! 3D lézerrel az üveg belsejébe gravírozni. Az nem kopik le.
Már csak a leesésgátlót kell beépíteni
![]()
Az tuti, főleg ha vákuum alá helyezed örök élet szinte. Már csak az eljárást kell ki agyalni. Úgy látom vannak ötletek bőven
![]()
11. expo után észreveszed hogy rajta maradt a lencsevédő
![]()
Az üveg egy túlhűtött folyadék. Ha lassan is (nagyon lassan), de folyik. Szóval időtálló, de nem örökélet + 1nap
![]()
Prizmás gépnél ez lehetetlen. Ha csak nem a sötétség a téma.
Pontosan. Nincs kristályszerkezete, tehát folyadék.
Régi templomok ablaka is megvastagszik alul, felül meg elvékonyodik.
Benne is van a karbantartók könyvében, hogy 500 évente meg kell forgatni ![]() Na egyébként ugyanez igaz a tranzisztorra is. Mármint nem az hogy 500 évente meg kell forditani, hanem az hogy a gyártással és tokozásal nem fejeződik be a diffúzió, csak lelassul. ![]()
Sziasztok
![]() ![]()
Egérfogó?
![]()
az
![]()
Egyik ismerősöm is megcsinálta, és működött is neki. Ez is egy variáció a témára: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Meg kell neki mondani hogy neki nincs bent keresnivalója, majd szabadon lehet engedni. A Horvát Lajos egérfogójából kijövőt meg re-cirkulálja a természet
![]()
Üdv Mesterek!
Az lenne a kérdésem, hogy panelban hogy kell fúrni anélkül, hogy el ne találjak valami vezetéket? Oké a kapcsolók meg a konektorok felett függőlegesen húzták a kábeleket, de úgy értem hogy vízszintesen honnan tudhatom hogy hol nincs mondjuk plafontól hány centire mennek? Vannak kötődobozok de hát kissé bizonytalan vagyok. Köszi előre is!
Mindig a kötődobozokkal egy vonalban mennek. Itt nem húztak keresztbe mindenfelé kábeleket.
Értem, szóval hha a kötődoboz közepe a plafonhoz képest 15 centire lejjebb van akkor vízszintesen a kábelek is ugyan úgy mennek.
Igen, kb abban a vonalban mennek. Picit eltérés lehet, ha nem teljesen egyenes volt a cső.
![]()
Okés. Köszi. Jövőhéten neki állok már így hétvégén nem akarok zajongani
![]() ![]()
Ha nem rövid a fúró, utána át is lehet látni. Vékony falak is lehetnek.
De ha szemrevaló a szomszédasszony. ![]()
Az állítást sok példával lehet cáfolni. Mit jelent az az "itt"?
A házgyári paneleknél a kötődobozok és az elektromos rész előre meg van tervezve és nem összevissza bedobálva a kábelek. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |