Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2531 / 3614
(#) Petyaa válasza pucuka hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Valóban régen rengeten minden ment lyukakról. Ha visszaemlékszel a Volt egyszer egy vadnyugat is így kezdődött, kattogott a gép papírszalagra amit a fószer megunt és kitépte.
(#) kérdező válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 13, 2016 / 1

Ami valóban örök életű adattárolás lenne, az a CD glass master lenne. Az üveglemezről sehogy se tűnnének el a pitek.
(#) sargarigo válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Idézet:
„Mi van akkor ha véletlenül elejtődik a vinyó mondjuk a parkettára és van rajta több ezer fénykép? Mondjuk ezt sem értem hogy mi a francnak ennyit fotózni...szerintem éves szinten családi események stb 10-20-30kép bőven elegendő, amit szuperül archiválunk. De a rosszbaj rám jön amikor egy eseményt 30féle szögből fotóznak le és persze mindet meg is tartják.”

Ennek a kérdésnek akkor van értelme, ha elfogadjuk hogy nem vagyunk egyformák. Nekem most cseperedik a két kislányom, egyik három éves, másik meg kicsit több mint egy. Most nyílik számukra a világ. Nem lehet leírni milyen az, amikor egy gesztusnak megörülnek, amikor először csinálnak valami nagy dolgot, stb. Ilyenkor nagyon örülök neki hogy még a cipőm talpával is lehet fényképezni (persze nem harminc féle szögből), mert igaz hogy elkészül tíz kép, de abból egy tényleg olyan hogy érdemes megtartani! A többi kilenc aztán mehet a levesbe, nem érdekes. Az egy képekből meg készül egy archívum, amiben évszám és hónap szerinti bontásban tárolom a képeket. Évente kiválogatok néhányat közülük amiket aztán előhívatok papírképnek is. Az egészet merevlemezen tárolom, és pár havonta az egészről csinálok egy tükör másolatot egy külső merevlemezre, amit aztán beteszek a fiókba/párna alá. Ezeket a vinyókat másra nem is használom. Úgy gondolom hogy ez egy nagyon jól bevált módszer, könnyű szívvel ajánlom másnak is!
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Jan 13, 2016 / 1

Csak egyszer ejtsd le.
(#) Petyaa válasza kérdező hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Ez jól hangzik, csak el ne törjön Idővel az üveg is elvékonyodik kicsit, de ehhez szerintem több 100 év kell. Érdekes egy utópia ez. Lenne több 100 ilyen üveg korong, és nem tudnák hogy miféle szerkezet lehet ez. Esetleg cnc lézer gravírozóval lehetne ilyet csinálni?
(#) pjg válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 13, 2016 / 1

Van egy fotós világverseny. 11 napig tart. Minden résztvevő vásárol a szervezőktől egy tekercs filmet, ami 11 képkockára alkalmas. Minden nap reggelén kihirdetik az aznapi témát. Naponta 1, azaz egy expozícióra van lehetőség. A 11 nap után, nem tudom, pontosan mennyi idő van a képek kidolgozására. Ezt összehasonlítják a negatívval és értékelnek.
(#) Petyaa válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Való igaz nem vagyunk egyformák. De valóban a legjobb ha azt a pár fontosat előhívatod, így nincs para.
(#) pjg válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 13, 2016 / 1

Ja! 3D lézerrel az üveg belsejébe gravírozni. Az nem kopik le.
(#) sargarigo válasza pjg hozzászólására (») Jan 13, 2016 / 1

Már csak a leesésgátlót kell beépíteni
(#) Petyaa válasza pjg hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Az tuti, főleg ha vákuum alá helyezed örök élet szinte. Már csak az eljárást kell ki agyalni. Úgy látom vannak ötletek bőven Vagy kocka üvegekbe képeket amikbe gyárilag lovakat stb gravíroznak bele. Akár többet is, majd ezt egy nagyítóval a falra vetíteni napsugarakkal mint egy projektort.
(#) Petyaa válasza pjg hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

11. expo után észreveszed hogy rajta maradt a lencsevédő
(#) Robin2 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Az üveg egy túlhűtött folyadék. Ha lassan is (nagyon lassan), de folyik. Szóval időtálló, de nem örökélet + 1nap
(#) pjg válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Prizmás gépnél ez lehetetlen. Ha csak nem a sötétség a téma.
(#) pjg válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Pontosan. Nincs kristályszerkezete, tehát folyadék.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Jan 14, 2016 / 1

Régi templomok ablaka is megvastagszik alul, felül meg elvékonyodik.
Benne is van a karbantartók könyvében, hogy 500 évente meg kell forgatni

Na egyébként ugyanez igaz a tranzisztorra is. Mármint nem az hogy 500 évente meg kell forditani, hanem az hogy a gyártással és tokozásal nem fejeződik be a diffúzió, csak lelassul.
(#) horváth lajos hozzászólása Jan 15, 2016 /

Sziasztok én is alkottam valamit fából meg némi drótból ki találjátok hogy mi ez üdv lali
(#) kala1982a válasza horváth lajos hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Egérfogó?
(#) horváth lajos válasza kala1982a hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

az kis hurkos a technika
(#) kala1982a válasza horváth lajos hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Egyik ismerősöm is megcsinálta, és működött is neki. Ez is egy variáció a témára: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
(#) nagym6 válasza kala1982a hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Utána mi lesz az egérrel.
(#) kala1982a válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Meg kell neki mondani hogy neki nincs bent keresnivalója, majd szabadon lehet engedni. A Horvát Lajos egérfogójából kijövőt meg re-cirkulálja a természet
(#) voodoo hozzászólása Jan 16, 2016 /

Üdv Mesterek!
Az lenne a kérdésem, hogy panelban hogy kell fúrni anélkül, hogy el ne találjak valami vezetéket? Oké a kapcsolók meg a konektorok felett függőlegesen húzták a kábeleket, de úgy értem hogy vízszintesen honnan tudhatom hogy hol nincs mondjuk plafontól hány centire mennek? Vannak kötődobozok de hát kissé bizonytalan vagyok.

Köszi előre is!
(#) Bakman válasza voodoo hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Vezetékkeresővel vagy szerencsével.
(#) Ricsi89 válasza voodoo hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Mindig a kötődobozokkal egy vonalban mennek. Itt nem húztak keresztbe mindenfelé kábeleket.
(#) voodoo válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Értem, szóval hha a kötődoboz közepe a plafonhoz képest 15 centire lejjebb van akkor vízszintesen a kábelek is ugyan úgy mennek.
(#) Ricsi89 válasza voodoo hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Igen, kb abban a vonalban mennek. Picit eltérés lehet, ha nem teljesen egyenes volt a cső.
(#) voodoo válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Okés. Köszi. Jövőhéten neki állok már így hétvégén nem akarok zajongani most költöztünk ide... szép bemutatkozás lesz
(#) nagym6 válasza voodoo hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Ha nem rövid a fúró, utána át is lehet látni. Vékony falak is lehetnek.
De ha szemrevaló a szomszédasszony.
(#) Bakman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Az állítást sok példával lehet cáfolni. Mit jelent az az "itt"?
(#) Ricsi89 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

A házgyári paneleknél a kötődobozok és az elektromos rész előre meg van tervezve és nem összevissza bedobálva a kábelek. Bővebben: Link
Következő: »»   2531 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem