Fórum témák
» Több friss téma |
Most sikerült élőbentesztelni ésműködik. Még egyszer köszönöm.
Igen logikailag ez is ugyan az !
Sziasztok.
Találkozott valaki olyan modullal, ami képes egy előre letárolt hanggal (egy szóval) összehasonlítani egy másik szót? Hangvezérlésre gondoltam... Egy kimondott szót összehasonlítja az előre letárolt szóval, és ha egyezik, akkor ad egy kimenetet. Üdv. Peti
Gyártottak erre cél ic t ha jól emlékszem talán 4-6 parancsot tudott
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
Tudsz típust ajánlani?
Bővebben: Link Én nem vagyok otthon a témában talán itt tudnak segíteni
Köszi, utána olvasok.
Hát..., nem lettem okosabb. Sajnos nem aktív a topik, és amik linkek vannak, azok már nem élnek.
Így akinek van még ötlete, ne tartsa magában.
Azért én írnék oda , aki foglalkozott evvel annak valószínűleg értesítésre van jelölve a téma és azonnal látja hogy "megmozdult" biztosan lesz segítség. de Pl a conrad-nál is rákereshetsz a hangvezérlő kifejezéssel ...
Szia !
Használt valaki a képen látható relay modult ? Arra lennék kíváncsi + tápot kell a vezérlő lábra küldeni, vagy GND-t ?
HA jól látom, ez az optocsatolós változat. Annak a bemeneteit GND-re kell húzni. Bővebben: Link. A jumper szerepére passzolok.
Opto bemenetes, 10-20mA kell neki. Szerintem +.
Mi a baj vele? Egy db. ULN2803 és készen is vagy.
18 kimenet = 2,57 db. ULN2003. Egyébként sem szerencsés nagyon terhelni egy kontroller kimenetét.
Valószínű ez lesz, mert más nagyon nincs.
És matematikailag is alá támasztottad Köszi !
Olyan IC-t nem tudsz, ami úgy működik mint a HCF4017 és invertált ?
Nagyot!
Mellékletben egy kis program. RX lábon jön a megfelelő adatcsomag, mér egy hőmérsékletet és azt visszaküldi a kérdezőnek. Működik. Az érdekesség az, hogy 18F1320-ra vagy 16F886-ra átírva nem működik. A várakozásból nem lép ki, hiába kapja meg a megfelelő adatsort az RX lábon. Mit rontok el? Tudom, RxINT-et használjak, de nem ez a kérdés, hanem az, hogy miért nem működik mindegyik kontrolleren. Előre is!
A vétel előtti ikon:
Kezdés:
b0=0 b1=0 b2=0 Számolás, nem történik változás, adat fogadás (pl. 24), feltétel vizsgálat, ami hamis lesz. Majd: b0=0 b1=24 b2=24 Adat fogadás, pl. 47 (b2 értéke ennyi lesz), feltétel vizsgálat (most 0, 24 és 47 a három bájt értéke), ami hamis. Léptetés után: 24, 47, 47, adatfogadás (most pl. 65 jön) után 24, 47, 65 és így tovább. Működik, tesztelve több karaktersorral. Azért küldök 0-t és nem "0"-t, mert a vevő oldalon vissza kellene számmá alakítani, ami felesleges. A kapcsolat stabil, nem probléma a nulla küldése és fogadása.
Próbáltam 255-tel is, nem működik. Az a program, amit feltöltöttem, tökéletesen üzemel, de butább kontrolleren nem, ezt nem értem.
Onnan veszem, hogy sorban jönnek az adatok, mert a küldésről is én gondoskodom. Ha nem érkezik válasz a mester kérésére öt másodpercen belül, akkor továbblép, a hiányzó adat helyére pedig beír egy kérdőjelet. A program csak a szolga oldal, a mester nem várakozik végtelenségig.
Parancsolj. Az első két mérés (a Main loop előtt) lefut normálisan.
Lehetséges, nem tudtam, de a lényegen nem változtat.
Ja, hogy így értetted. Azt hittem, RC beállításban bármilyen kvarc mehet rá, a kvarc lesz a mester. Kicsit furcsálltam...
Eddig nálam is mindig működött az UART, most találkoztam a hibával elöször. Igaz, ilyen várakoztatást még nem csináltam. Megpróbálom majd 6-ossal is, de abban meg bugos a OneWire komponens, konkrétan nem működik. ROM-ból is több kell... Igazi 22-es csapda. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Láttam én is. Van vagy 12 aktív bug a Matrix fórumán, amit én tettem közzé (plusz egy rakás, amit a többiek). Remélem valamit pirítanak a 7-es előtt, mert eddig nagyon úgy néz ki, hogy a 6-os a 7-es bétája, amit a felhasználókkal teszteltetnek. Kedvezményesen (50%) vettem, de egy bugdomnak drága muri volt...
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |