Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2548 / 3607
(#) pjg válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Imádják. Van akkora szemű is mint a fejük, de bekínlódják. Egy bő hónapig megvan a kajájuk. Úgy saccolom 10-12 madár jár rá. Mondták tegyek rá madárhálót, de annak az ára szinte több mint a szőlő értéke.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
(#) 20sz Jófiú válasza pjg hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Van egy ötletem! Ha a rigók megeszik a szőlődet akkor te is megeheted a rigókat. Így lenne egy teljes a tápláléklánc.
(#) jani1987 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Kecske megenni füvet. Kecskét megenni oroszlán. Oroszlánt megenni ember.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Valami piac, zöldségkereskedő táján nézz szét; mire a szüret jön, annyi 'krumplis-zsákot' szedhetsz össze, hogy még tanyát is beboríthatod vele. Persze össze kell fűzni őket, de valamit, valamiért.
(#) kristikoma válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Régi öregek még talán tudják, miként lehet elkészíteni egy rigót.
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Akkor már értem miért találták ki a tablettás bort ! A szöllőbor rigók miatt kimaradt a "táplálékláncból"
(#) kaqkk válasza kristikoma hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Finom nagyon a szöllőmaggal spékelt feketerigó...
(#) granpa hozzászólása Feb 21, 2016 /

A rigó is, -mint szinte minden madár-, védett. Egy rigó eszmei értékéből+büntetés, 50l bort vehetsz (nem lőrét, kannást!). A krumplis-zsák meg ingyen van.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Rigó enni szőlőt. Rigót megenni macska. Rigó ezután nem enni szőlőt.
(#) kristikoma válasza granpa hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Nem gondoltam ám komolyan, eszmei értéke 25000 JMF, a büntetés nem tudom, mennyi. Fészkelt már nálunk is, persze nem bántottam.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Macskát megenni ember (má' némely országokban, rossz nyelvek szerint).
Tudom, egyikőtök sem gondolta komolyan a rigók 'vesztét'.
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Mi szeretjük, ott kapirgálnak mellettünk az udvaron fél méterre tőlünk, de sajnos a macskák elkapják őket.
(#) pjg válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Egy rigó 25 ezer Ft. Eszmei érték.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Nyárson sült macska. Na keresek valami olasz receptet.
(#) reloop hozzászólása Feb 21, 2016 /

(#) Buvarruha válasza reloop hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Azért eléggé fake gyanús, az asztalt üti valamivel.
(#) kitartás válasza pjg hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Felénk nem sok rigó jár, viszont vércse akad, sőt nyáron sólyom is volt. Nem szeretik a szőlőt .
Viszont az apró madarakat (csirke, liba, kacsa) annál inkább.
(#) jani1987 válasza kitartás hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Láttatok már erjedő szőlőt evő madarat? De megnéznék egy részeg madarat repülési próbálkozás közben. Kedden rettenetesen berúgtam és a csajszi hozott haza, de semmire nem emlékszek amikor betakart vagy amikor puszit adott.
Részeg jószág.
(#) zolika60 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Meg a mozgó berendezésekben vezeték sincs Ez jól látszik amikor felborul a baloldali hangszóró.
(#) jdani hozzászólása Feb 21, 2016 /

Üdv. Esküvői meghívót kellene készítenem. Fejben úgy van, hogy a szöveget és a képet magam csinálom a gépen. Kérdésem lenne hogy milyen papírja nyomtassam?
Gondoltam hogy sima kemény papír, vagy valami domború nyomott papírra.
Angolul hogy kereshetnék rá, ebay?
Vagy itthon...
Szerintetek mire lenne jobb?
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Az esküvőhöz gratulálok. A papír választásban neked csak a partnered tud segíteni szerintem.
(#) nagym6 válasza jdani hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Ha tintasugaras nyomtató, akkor ha fényt kap a kész meghívó, akár 1 éven belül is eltűnhet, kifakul a festék. Nyári napfényben 1 hónap. Ha évek múlva megnézi valaki, esetleg üres papírt talál. Ez lehet probléma.
Vagy képfájlból nyomdában kinyomtatják színes lézernyomtatóval, az időtállóbb, és ilyen helyen komolyabb berendezések, tintaanyagok szoktak lenni.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Már aki megőrzi annyi ideig, nem jellemző.
(#) Qju válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Csatlakozom a gratulációhoz! Szerintem sem kell pont ezen spórolni, főleg nem konszenzus nélkül dönteni. A neten van sok "meghivodiszkont" ahol 2-300 HUF / darabáron már igényes lapokat készítenek. Az ötlet,téma lehet saját anyag is a megvalósítást inkább bízzátok profikra.
(#) Robin2 válasza jdani hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Hagyd a profikra. Ez lesz a legkisebb költség az egészben. Ezen nem érdemes spórolni.
(Ha felkérésre csinálod, az más dolog, de tájékoztasd öket a hátrányokról.)
(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Feb 21, 2016 / 1

Mi együtt terveztük, nyomtattuk, vágtuk a meghívókat. Rózsaszín szalaggal volt átkötve, speciális formában megtervezve, nyitható módon. A papírt papírtboltban keresgéltük. Nem mindegy a vastagság sem, a bordázat, csillog-e, stb. Színből vettünk több féle árnyalatút, bordázatút, szalagból is, és próbálgattuk, melyik a legszebb, melyikre tudok a legszebben nyomtatni. Fekete-fehér Lexmark Z600-al nyomtattam, a nyomdai minőséget megközelítette a nyomat, olyan jó volt a papír. Ez a meghívó nem 300Ft lett volna, az biztos. Plusz nem kellett mással egyeztetni, menet közben derült ki sok apró részlet. Egy hiba volt, hogy nedvesség hatására elmosódott a nyomat, de egy meghívót szekrényben tárolnak, nem a fürdőszobában.
Plusz a személyesen készített meghívónak eszmei értéke van. Egyéni, különleges, nem a sablonok közül gyorsan előrántott.
Egyébként a meghívó most 3 éves, és nem tűntek a képek. Miért fakulna ki? Egyébként fele tintasugarassal, másik fele fekete lézerrel lett kinyomtatva, de az okra nem emlékszem, hogy miért. Talán kifogyott a tinta? Azt tudom, hogy a tintasugaras sötétebb nyomatot készített.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Eszembe jutott az ok, a lézeres nyomatot le lehetett dörzsölni, talán a papír vastagsága és bordázata volt a baj.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 21, 2016 / 2

Plusz volt menükártya, koktélkártya is, minden összepasszolt. Külön lyukasztót is vettunk, hogy a menükártya tetején ilyen minta legyen
(#) SALáta válasza jdani hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Lehetne akár ilyet is, de nem rentábilis. Ez kinyitható "fa" meghívó. Sok munka van vele de ez meg egyszer van és nem is kellett sokat csinálnom .
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Feb 23, 2016 /

Sziasztok!
Pár órája keresem Hofi cipész műsorának teljes felvételét. Régen láttam You****-on, de már nem találom. Meg szerettem volna mutatni valakinek. Nem tud valaki elérhetőséget hozzá, vagy nincs meg valakinek?
Előre is köszönöm.
Következő: »»   2548 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem