Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Imádják. Van akkora szemű is mint a fejük, de bekínlódják. Egy bő hónapig megvan a kajájuk. Úgy saccolom 10-12 madár jár rá. Mondták tegyek rá madárhálót, de annak az ára szinte több mint a szőlő értéke.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Van egy ötletem! Ha a rigók megeszik a szőlődet akkor te is megeheted a rigókat. Így lenne egy teljes a tápláléklánc.
Kecske megenni füvet. Kecskét megenni oroszlán. Oroszlánt megenni ember.
Valami piac, zöldségkereskedő táján nézz szét; mire a szüret jön, annyi 'krumplis-zsákot' szedhetsz össze, hogy még tanyát is beboríthatod vele. Persze össze kell fűzni őket, de valamit, valamiért.
Régi öregek még talán tudják, miként lehet elkészíteni egy rigót.
Akkor már értem miért találták ki a tablettás bort ! A szöllőbor rigók miatt kimaradt a "táplálékláncból"
Finom nagyon a szöllőmaggal spékelt feketerigó...
A rigó is, -mint szinte minden madár-, védett. Egy rigó eszmei értékéből+büntetés, 50l bort vehetsz (nem lőrét, kannást!). A krumplis-zsák meg ingyen van.
Rigó enni szőlőt. Rigót megenni macska. Rigó ezután nem enni szőlőt.
Nem gondoltam ám komolyan, eszmei értéke 25000 JMF, a büntetés nem tudom, mennyi. Fészkelt már nálunk is, persze nem bántottam.
Macskát megenni ember (má' némely országokban, rossz nyelvek szerint).
Tudom, egyikőtök sem gondolta komolyan a rigók 'vesztét'. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Mi szeretjük, ott kapirgálnak mellettünk az udvaron fél méterre tőlünk, de sajnos a macskák elkapják őket.
Egy rigó 25 ezer Ft. Eszmei érték.
Nyárson sült macska. Na keresek valami olasz receptet.
Azért eléggé fake gyanús, az asztalt üti valamivel.
Felénk nem sok rigó jár, viszont vércse akad, sőt nyáron sólyom is volt. Nem szeretik a szőlőt .
Viszont az apró madarakat (csirke, liba, kacsa) annál inkább.
Láttatok már erjedő szőlőt evő madarat? De megnéznék egy részeg madarat repülési próbálkozás közben. Kedden rettenetesen berúgtam és a csajszi hozott haza, de semmire nem emlékszek amikor betakart vagy amikor puszit adott.
Részeg jószág. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Meg a mozgó berendezésekben vezeték sincs Ez jól látszik amikor felborul a baloldali hangszóró.
Üdv. Esküvői meghívót kellene készítenem. Fejben úgy van, hogy a szöveget és a képet magam csinálom a gépen. Kérdésem lenne hogy milyen papírja nyomtassam?
Gondoltam hogy sima kemény papír, vagy valami domború nyomott papírra. Angolul hogy kereshetnék rá, ebay? Vagy itthon... Szerintetek mire lenne jobb?
Az esküvőhöz gratulálok. A papír választásban neked csak a partnered tud segíteni szerintem.
Ha tintasugaras nyomtató, akkor ha fényt kap a kész meghívó, akár 1 éven belül is eltűnhet, kifakul a festék. Nyári napfényben 1 hónap. Ha évek múlva megnézi valaki, esetleg üres papírt talál. Ez lehet probléma.
Vagy képfájlból nyomdában kinyomtatják színes lézernyomtatóval, az időtállóbb, és ilyen helyen komolyabb berendezések, tintaanyagok szoktak lenni.
Már aki megőrzi annyi ideig, nem jellemző.
Csatlakozom a gratulációhoz! Szerintem sem kell pont ezen spórolni, főleg nem konszenzus nélkül dönteni. A neten van sok "meghivodiszkont" ahol 2-300 HUF / darabáron már igényes lapokat készítenek. Az ötlet,téma lehet saját anyag is a megvalósítást inkább bízzátok profikra.
Hagyd a profikra. Ez lesz a legkisebb költség az egészben. Ezen nem érdemes spórolni.
(Ha felkérésre csinálod, az más dolog, de tájékoztasd öket a hátrányokról.)
Mi együtt terveztük, nyomtattuk, vágtuk a meghívókat. Rózsaszín szalaggal volt átkötve, speciális formában megtervezve, nyitható módon. A papírt papírtboltban keresgéltük. Nem mindegy a vastagság sem, a bordázat, csillog-e, stb. Színből vettünk több féle árnyalatút, bordázatút, szalagból is, és próbálgattuk, melyik a legszebb, melyikre tudok a legszebben nyomtatni. Fekete-fehér Lexmark Z600-al nyomtattam, a nyomdai minőséget megközelítette a nyomat, olyan jó volt a papír. Ez a meghívó nem 300Ft lett volna, az biztos. Plusz nem kellett mással egyeztetni, menet közben derült ki sok apró részlet. Egy hiba volt, hogy nedvesség hatására elmosódott a nyomat, de egy meghívót szekrényben tárolnak, nem a fürdőszobában.
Plusz a személyesen készített meghívónak eszmei értéke van. Egyéni, különleges, nem a sablonok közül gyorsan előrántott. Egyébként a meghívó most 3 éves, és nem tűntek a képek. Miért fakulna ki? Egyébként fele tintasugarassal, másik fele fekete lézerrel lett kinyomtatva, de az okra nem emlékszem, hogy miért. Talán kifogyott a tinta? Azt tudom, hogy a tintasugaras sötétebb nyomatot készített. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Eszembe jutott az ok, a lézeres nyomatot le lehetett dörzsölni, talán a papír vastagsága és bordázata volt a baj.
Plusz volt menükártya, koktélkártya is, minden összepasszolt. Külön lyukasztót is vettunk, hogy a menükártya tetején ilyen minta legyen
Lehetne akár ilyet is, de nem rentábilis. Ez kinyitható "fa" meghívó. Sok munka van vele de ez meg egyszer van és nem is kellett sokat csinálnom .
Sziasztok!
Pár órája keresem Hofi cipész műsorának teljes felvételét. Régen láttam You****-on, de már nem találom. Meg szerettem volna mutatni valakinek. Nem tud valaki elérhetőséget hozzá, vagy nincs meg valakinek? Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |