Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ide, oda, szét, össze, vissza.
Itt a csöves építés vége. Ma már költözök és nem lesz időm bármivel is foglalkozni.
A szobámba van 2 óra, anyámnál szintén de azért még egyszer megszámolom.
Zsáka-Hajdúszoboszló-Debrecen-Nyíregyháza-Németország.
Sziasztok.
Ma sem unatkoztam. Kis fólia készül, abból ami akad a ház körül. 4x4m alapterületű és kb 2,5m magas. Reggel 9-kor kezdtük, ma eddig jutottunk.
Jó kis kuckó lesz. Mi lesz benne, amikor kész lesz?
Más: most ittam először és utoljára mojito akármicsodát, engem valahogy nem győzött meg az íze (akárcsak a mentolos tea, na az is katasztrófa). Szerk.: illetve nem most, hanem kedden. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
Gondolom paradicsom, és vagy paprika. Molyirtót meg ne igyál, nem egészséges.
Sok szerencsét! Dolgoztam kinn 3 évet,nem volt rossz. Ha nem "hazánkfiai"-val lettem volna. Több hátbatámadást kaptam,mint a németektől. Ahogy kilép az ember az itthoni korlátozó körülmények közül,nagyon megváltozik a viselkedése,és a pia még rá is erősít erre... Egyedül voltam az 5 fő közül aki beszélt németül. Remélem neked nem lesz ilyen . Egyébként visszamennék. Majd jelentkezz be néha. Mostmár kinn is olcsó a mobilnet. Meg vannak netcafek is.
István
Ne csodálkozz, nem embernek való (nem szilvalé ). Ne mentolos teát igyál, hanem mentateát (mézzel), az finom.
Szia! Egy pár éve használom - ha tudok, segítek. Mi a kérdésed?
Zolika eltalálta, egy kis paradicsom, paprika, csak annyi amennyi nekünk kell. Ősszel meg miután minden be lett takarítva a téli tüzelő lesz berakva, amit szépen lassan tavaszik kitüzelünk.
Automatikus locsolóberendezés lesz majd benne?
Majd az idő eldönti. Most elkészül egy 1.0-ás verzió azután később lehet majd fejleszteni.
Tapasztalatom szerint többnyire elektroncso-ves lesz a locsolás.
Ügyes, szorgalmas fiú.
Köszönöm. Igyekszem. Hamarosan megszületik első cikkem ide a fórumra, csak legyünk túl az Országos Konstrukciós Versenyen, mivel az oda készülő munkámat szándékozom bemutatni itt egy cikkben. Tényleg, innen nem jön valaki rajtam kívül a versenyre? Érdekelnének tapasztalatok a versennyel kapcsolatban.
A multkorin voltunk, egy dmx-es, 1024 ledes lámpával, (amire kézzel forrasztottunk fel 1024 3528-as ledet, sőt, két panel készült), de valamiért a dokumentációnk nem érkezett meg, így nem értünk el valami fényes helyezést. Az iskolából volt az előző és az az előtti évben is egy-egy barátom a konstrukciós versenyen, egyikük meg is nyerte. Ha érdekel más infó is, pm-ben bármikor állok rendelkezésedre
Köszönöm. A mérési résszel kapcsolatban lennének kérdéseim.
Főleg, hogy milyen mérésekre lehet számítani multiméteres/oszcilloszkópos vagy valami komolyabb is várható? Meg, hogy mérési jegyzőkönyvből adnak előre nyomtatottat és nekem csak ki kell töltenem, vagy komplett nulláról kell elkészítenem a jegyzőkönyvet? Táblázatok stb. Sajnos ez a rész nekem gond, mert itt nem pont úgy tanítanak dolgokat mint Magyarországon és mérésem is csak jövőre lesz. Ennek ellenére reménykedek.
Ha megnézed a hivatalos oldalukon, megtalálod, eddig miket kellett megépíteni. Először megépíted, majd mérni kell. A legutóbbin egy tranzisztor karakterisztika rajzoló áramkört kellett építeni, ezen kellett mérni szkóppal alap dolgokat, le volt írva melyik pontokon kell mérni, a jelalakot lerajzolni, alap számítások voltak (ha jól emlékszem a táp meglétét jelző led áramát is kellett számolni), stb. A mérés részét nem én csináltam, csapattársam mért. A jegyzőkönyv előre nyomtatva volt, csak ki kellett tölteni. Jó ha felkészülsz a forrasztásra is, mi vittünk magunkkal normális ónt, nem ólommentest, jól jött a kétrétegű nyákhoz. Dokumentáció is fontos (na, meg jusson is célba )és gyakorold a munkád bemutatását is. (kell tartani egy prezentációt, amiben bemutatod, majd abba belekézdezgetnek).
[OFF] Pihenő pákások témája - Elektronikamentes topik
Köszönöm, erre voltam kíváncsi.
Mindenkitől elnézést kérek akit zavart ez a két-három elektronikás hozzászólás, de nem tudtam hol megkérdezni, ezzel a versennyel foglakozó témát nem találtam, a Puskás suliban megrendezett konstrukciós verseny témájába meg maximum csak beleerőszakolni lehetett volna.
Király
A háttérben egy antenna-oszlop van?
Igen-igen. Egy 10m-es EWE antenna egyik vége van rá felkötve. A szobában meg egy 80m-es PIONYR rádióvevő van, de a verseny miatt már régen ültem "előtte".
Megnéztem neten, nem egy túl bonyolult rádió
Tényleg nem egy "szupervevő", de amikor először láttam az interneten akkor úgy éreztem, hogy nekem kell egy ilyen. Azután 1,5-2 évvel kaptam is egyet.
A mai nap is munkával telt. Eddig 16 munkaóra van benne. Elkészült az ajtó mechanika is, már csak letisztázni kell a hegesztéseket. Kijött a MEO (nálunk OTK) is és ellenőrizte a konstrukciót. De most este amikor behurcolkodtunk már sötétedett a világ a szemem előtt mire beértem a "kis" hegesztőnkkel (MEZ RTB2 az adattábla szerint 26kg), már több mint 40 éves, de még mindig bírja, hogy napi 8-10 órában maximumon (120A) hegesszenek vele.
Szerintetek miért nem érdekli az embereket az űrkutatás?
Pl. ma indult útjára az orosz-európai Mars misszió, ami szerintem elég nagy dolog. És ilyenkor mindig elkezdenek a politikáról beszélni, hogy így úgy amúgy. És persze igen, a Holdra szállást is politikai propaganda miatt csinálták, de ha technikai oldalát nézzük, ezek azért elég "szép" dolgok. Na de, a politikába ne menjünk bele, mert egyrészt itt abszolút nincs helye, másrészt meg, normális ember próbál távol maradni tőle.
Sajnos a napi gondok... Én érdeklődve olvastam, és ősszel majd kíváncsian várom a 'leleteket'.
Az átlag magyart jobban érdekli, hogy megdugta-e a celeb a csajt a villában, és hogyan...
Örülj neki, hogy szélesebb a látótered
Addig jó az űrnek amíg nem érdekli az embereket, mert addig csak ezt a bolygót teszik tönkre. Bele se merek gondolni mi történne akkor ha az ember kiszabadulna innét, szerintem okkal van ezen a bolygón elszigetelve.
Nem nézek híradásokat, de így is hallom hogy szigetek kezdenek víz alá kerülni a globális felmelegedés miatt, meg januárban a sarkon ahol -30 foknak kellett volna lenni plusz volt. Persze ez senkit nem érdekel addig amíg megvan a napi profit, meg nem a saját bőrén érzi közvetlenül. |
Bejelentkezés
Hirdetés |