Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Mint írtam, Oshonsoft BASIC-et használok, ez viszont valószínűleg a Proton BASIC-el lett írva. Ez utóbbi sajnos nekem nincs meg. Átírni, át lehetne, de nem tudom mennyi időm lenne rá.
Szerintem szerencsésebb lenne beletanulni a C-be. Ez a program remek gyakorló példa lesz hozzá első alkalomként, míg átírod az egészet.
Nincs kizárva. Én csak addig jutottam el, hogy beolvastam a Simulator IDE/Basic compiler-be, próba-szerencse alapon, és szépen felismerte a változókat és a szimbólumokat, de letiltotta a fordítást az 50 soros korlát miatt. Sajnos az Oshon-t nagyjából ennyire, a Protont meg semennyire nem ismerem. Az én háziállatom a microBasic.
Szervusztok!
Kérdésem: A PIC17C44, vagy az Atmel 83C23OK újraírható, vagy elhajítható? Nem volt egészen egyértelmű, amit olvastam (nagyon nem értek hozzá). Köszönöm: Kálmán
Lefordítottam neked, de nem próbáltam ki, hogy fut -e.
Néhány helyen javítani kellett a szintaktika miatt.
PIC17C44: Újraírható, ha ablakos kerámia tokban van (JW tokozáskód) (EPROM törlővel kell törölni), nem írható újra, ha plasztik tokozású.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
Nagyon köszönöm, kipróbáltam de sajna nem működik. Kirakja a kijelzőre, hogy 00, de más nem történik, viszont, hogy ha nincs bekötve a szenzor, akkor elindul.
Nem akarok okoskodni, de látom hogy ez a sor bekerült pluszban Dim gewenst As Float nem lehet esetleg a probléma okozója?
Egy sztringeben keresek egy adott sztringet
az strstr függvény segítségével, ami elvileg egy pointert ad vissza: pl: str1[]= "KICSI BOGÁR"; char*p; p = strstr (str1,"BOGÁR"); most a p ben elvileg nem a B betű pozíciója kellene hogy legyen?? Tehát 6? Mert nem ez van benne. Gondolom én vagyok a hülye mert ugye pointert ad vissza.. Hogyan lehet ezzel valóban az az érték ahol a tömbben tényleg ott a BOGÁR, azaz a B betű azaz a 6?
Azt a sort azért kellett betenni mert a "gewenst" változó nem volt megadva.
A programot nem néztem át helyes működés szempontjából. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
Én nem annyira szoktam az alapkönyvtár fv.-it használni, de ha jól csalódom, az str1 B betűtől kezdődő memória címét adja vissza esetleg ezt próbáld ki:
nálam a temp értéke 6. Szerk: Egy kicsi szépség hiba volt benne, és így talán jobban érthető:
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
Nagyon szépen köszi!
Most nincs kéznél, de úgy emlékszem ez plasztik tokos.
Lehet nem értek hozzá eléggé, de
én azt látom, hogy a művelet nincs felkészítve arra, ha a keresett szó eleve nincs benne str1 tömbben akkor nullával tér vissza és nullából levonjuk a str1 kezdőcímét mínusz lenne a temp persze fennáll, hogy tévedek illetve, ha nem lehet nem kell felkészíteni, mert a keresendő szó 100%osan mindíg benne lesz az str1 ben bár én ha fennáll az esélye, hogy akár nem tartalmazza a ker.szót ajánlom felkészíteni, hogy ne érjen meglepetés. Főleg nem negatív. .... char str1[]= "KICSI BOGÁR"; long int temp=strstr (str1,"BOGÁR")-str1; /*Gondolom elég tömörebben is*/ if (temp>-1) { ...... ha megtalálta benne mit kell tenni } else { ...... ha nem találta benne mit kell tenni } A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
Igen ez igaz, én csak egy vázlatot készítettem, azt hogy utána hogy, kezeljük és felkészülünk egy egy olyan eseményre, ahol nem tartalmazza a megadott szöveg a keresett elemet, vagy a mi dolgunk, hogy mindig tartalmazza, de valószínüleg más helyen, vagy a nyelvre bízzzuk, hogy kezelje ne lépjen fel kezeletlen "hiba".
Üdv!
Kicsit átnéztem a programot és javítottam. Próbáld ki, ha továbbra sem megy akkor vasárnap megnézem szimulátorban is.
Sziasztok!
Meg szeretném építeni a PG3B névre hallgató pic égetőt zif foglalattal. A kérdés csak az, ha mondjuk 40 lábú pic-et programozok, akkor olyan lábakra is jut jel az égetés során, ami nem programozó láb, ez nem jelent gondot?
Kiguglizhatnám, de egyszerűbb kérdezni: Mi az a PG3B, mi a bekötése, hogyan tervezed a zif foglalatot?
Egyenlőre még úgy van megtervezve ahogy az eredeti panelon, de a DIP40 helyére kerül majd a zif foglalat.
A legtöbb pic-et a végleges helyén programozzák, ott is van körülötte mindenféle. Inkább az a tipikus probléma, hogy ha a pic a végleges helyén van, akkor olyan legyen az áramköri kialakítás, hogy ne tudja megterhelni az égető feszt valami más. A pic-nek lesz szüksége arra az összes energiára.
És persze remélem, a "jel jut a többi lábra is" - ezt nem úgy értetted, hogy az égető feszt küldöd rá mindenhova?
Na... ezzel nem számoltam, mert 40-es tok esetén az égető fesz eljut az 1, 6, 15, lába.
Valóban, akkor ez az égető elvetve. Köszönöm az észrevételt.
Bocsi, azt a hozzászólást éppen töröltem, mert rájöttem, hogy én vagyok a balga, a 7406-os open collector
Szia!
Ez valami PC-s közvetlen programozó? Vagy ehhez is kell PICkit?
Ezt a kütyüt ki lehet úgy vezetékelni, mint ahogy a PICkit van? Vagy ez más módon programoz?
Azért kérdem, mert van egy ügyes programozó foglalat, (én is azt használom), de az PICkit-hez való. Bővebben: Link
Ugyanazon módon programoz ICSP-n, a fenti képen az LPT port mögött a fehér csatlakozón van kivezetve az ICSP, használható ezzel.
Van a gépeden LPT port? USB-LPT -vel nem megy. Már most is csak kevés konfigurációban van igazi LPT port, később egyáltalán nem lesz. Ezt a programozót egy nagyon leegyszerűsített változatban kellene elkészíteni és a PICkit2 -be való 18F2550 felprogramozása után el kell felejteni.
Üdv,
Proteus programot használok a mikrokontrolleres dolgaim szimulálására. Épp egy időzítős feladatot próbálok megoldani és jó lenne ha a proteusban tudnám állítani a szimuláció idejét mivel jelenleg nem valós időben működik. Van erre mód? és ha igen hol kell ezt állitani? Előre is kösz
Már megvan
|
Bejelentkezés
Hirdetés |