Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Commodore 64 perifériák
Témaindító: hadnagyakos, idő: Jún 10, 2008
Témakörök:
Lehet, hogy nálam a hiba? Végignéztem azt az oldalt és csak a kapcsrajzok nem láthatók. Egy rajz van a legvégén (ami jó is) de a linkelt az magán az oldalon sem jön be nekem.
Mindegy, a kérdezőnek talán a huzalozáson látható színkiosztás segíthet.
Én nem tudom mi a baj, de titi linkjén ott a kapcsolási rajz. Ha ez sem segít, akkor semmi.
Oké, köszi. Akkor IE6 szívat... Amúgy a rajzok régről nekem is megvannak.
Ideje váltani, bár az sem 100. Nekem Chrome van, tetszik, mert gyors, de ez sem nyit mindent.
IE6??? 2012-ben? Hát, le van egy "kicsit" maradva a géped...
6 évesnél nincs fiatalabb gépem... A 30 éves amerikai Litton 110V-os mikrómat most cseréltem le egy kukázott "újra".
Kedves Zsolo!
Ha netán mégse sikerülne a javítás, légyszíves, ne dobd ki a gépet. Az enyémben behalt a 6526-os CIA, így alkatrésznek igényt tartanék rá, ha nem gond.
Sziasztok!
C64 magnó portjához keresnék dugót. Szeretnék Arduino-val interfészelni hozzá. Viszont sajnos nem igazán találok vele kompatibilis edge connector-t. Valakinek van ötlete mivel lehetne helyettesíteni? Az itt lévő adatok alapján kutatok pár napja, de eddig sajnos nem sok mindent találtam: C64 Cassette port Ez a fickó árul eBay-en ilyesmit de horror árban jönne ki itthonra a szállítás Dugó
Én egy régi, talán MFM vinyó keskeny kábelének a panelélre menő végét használtam fel. Igaz, más az osztás, de rádugtam a 64-esre és kicsengettem műszerrel minden lábat, hogy megvannak-e, illetve hogy nincs-e zárlat valahol. A szalagkábel másik végéről a tüskesorra menő csatit egyszerűen levágtam és a megfelelő ereket egy próbapanelbe forrasztottam, azon építettem meg egy jelformálót, ami normál magnóból vagy PC-ből jövő hangot a digitális bemenethez illeszt. A 64-es alsó és felső fóliáján lévő csatlakozások párban összeköthetők, így összesen 6 vezetéked lesz. Nem egy túl elegáns megoldás, de jobbat nem találtam. Lehet esetleg v***rán keresni roncs magnót, amiből a csati felhasználható, de nem túl gyakori.
Sziasztok
Segítségért fordulok hozzátok. A napokban vásároltam egy C64C-t egy magnóval és egy rakás kazettával. A problémám az lenne, hogy képtelen vagyok egyetlen programot is betölteni. Beírom, hogy LOAD. Aztán "Press play on tape". Elindítom a magnót és egyszer sem talál semmit. Egyszer mintha talált volna valamit, de akkor "OUT OF MEMORY ERROR" volt. A fejet is megtisztítottam, de már nem tudok mit kitalálni. Egykét honlapon azt olvastam, hogy lehet, hogy IC-ket kell cserélni.
Lehet, hogy nem jól áll a fej, vagy gyenge a jel a szalagokon.
Találtam egy fejállító programot, azzal sikerült szerintem jóra beállítanom.
Írtam egy egyszerű Hello World programot, amit mentettem és sikerült is beöltenem. Csak a többi kazival nem boldogulok. Lehet, hogy már túl régiek.
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek az miért van az, hogy: A napokban vásárolt c64c-m csak úgy hajlandó beindulni, hogy ha bedugom a tápot (ilyenkor még nem indult be, a táp áram alatt van bekapcs gomb is ON- on van) és, akkor kihúzom a konnektorból és vissza. Na és, akkor beindul, egyébként, ha a kapcsoló véletlenül megnyomom, akkor kezdhetem az egészet előröl. Remélem ti tudtok valami magyarázatot adni erre. Ja és bemértem a tápot, azzal nincs semmi baj.
Szia!
Szerintem meg inkább turbóval lett szalagra mentve és ezért nem lehet simán betölteni.
A fejbeállító progi nem ad 100%-os eredményt... Ha módodban áll, akkor egy régi(!) fejhallgatóval (2kohm) rá kell lépni az analóg erősítő kimenetére - még a négyszögesítés előtt - így fülre be lehet állítani a fejet a szalaghoz. Ez persze csak akkor segít, ha más fejállású géppel rögzítették az anyagot. A saját felvételt mindig be fogja olvasni "rossz" fejállással is.
Ha nincs fejhallgatód, egy sima erősítő bemenetéhez is csatlakozhatsz hasonló módon. kadarist meglátása is jó, fülre ezt is el lehet dönteni (a turbós felvétel jobban hasonlít a fax G3 9600-as hangjához...) A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Csak tippelni tudok a reset áramkörre... H jól emlékszem, egy 555 csinálja a késleltetést, ha ez rövid, akkor felléphet ilyen hiba.
Visszatértem a magnó buheráláshoz. Mivel lett egy jól működő magnóm ezért elkezdtem összehasonlítgatni a READ szálon mérhető feszültségeket(szkóp híjján). Még a jó magnón sincs +5V csak 0.1V körüli, nem is tudom hogyan mérhettem korábban a rossz magnón(utólag belegondoltam, hogy a c64 biztos nem örülne ha ahol erősített jel van ott ekkora feszültséget is kap).
Kezdtem visszafelé méregetni és megállapítottam, hogy a 74LS14-es IC a rossz. A legutolsó HEX inverterén a bemeneten(13-as láb) még megvan a 4,3V viszont a kimenetén(12-es láb) nincs meg a 0,1V. Ahogy a jó magnón mérhető. Sajnos csere IC-t még be kell szereznem, de szerintem ez a gondja.
Megcsináltam a magnót az ünnepek alatt. Mindkét IC-t kicseréltem, mert az első gondolatom nem jött be. Viszont így be is lett foglalatozva. Tökéletesen működik: már lejátszik is nem csak felvesz(ahogy a korábbi hozzászólásokban megvitattuk). Szép estét mindenkinek.
Nem tudom mennyire él még a fórum kellene egy kis segítség a 1541-es Flopi javításhoz
Illetve a Serial kábel milyen? pontosabban hogyan van bekötve a dugaszok ? simán egyenesen vagy ? Esetleg ha kell valakinek fejbeállító, turbó, kártyán. Tudok epromot programozni szívesen megcsinálom a programozást esetleg nyákot is ha kell. a szépséghiba csak abban van hogy ehhez kellene a flopi egység
Megoldòdott a floppy probléma? Mi pontosan a baj?
Üdv. Olyan kérdésem volna hogy commodore 64-hez hozzá tudom-e kötni a commodore plus/4 magnóját? Elvileg csak a 6V-os stabil kimenetet nem kéri a többi láb egyezik. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözletem!
A kérdésem a következő, interneten keresgélve lehet venni c64-re floppy emulátort, ami sd kártyát olvas az áruk igen borsos. Létezik e erre leírás valahol, esetleg megoldás mikrovezérlővel? A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Egy példa: Bővebben: Link és free. Kb. 2000Ft-ból megépíthető.. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
Köszi szépen, pic-es verziója van? Ahhoz van programozóm jelenleg, ha nincs akkor azt is építenem kell.
A google a barátod, a wiki a barátnőd...
Sziasztok. Kipróbáltam az itt szereplő kapcsolást. T64 fájlokból csináltam wav fájlt és discman-ről adagolom neki. Tökéletesen működik.
Sziasztok, sajnos nem sikerült összehozni a két db C64-ből egyet sem ami működne. Megépítettem próbapanelre egy kapcsolást erről az oldalról: Bővebben: Link. 1.2-es schematic 2.1-es firmware-rel. PC-hez illeszti a C64-es joystick-et, Winvice emulátorral próbáltam, tökéletesen, stabilan működik. Ha valaki nosztalgiázni szeretne és valami miatt nem működik a gépe, mint nekem. Már csak a megjelenítéssel kellene valamit kezdeni, az emulátor képe túl éles
Sziasztok, kedves témafigyelők. Teszek egy utolsó kísérletet. Az alábbi felvetéssel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy valaki próbálta-e már közületek, hogy a C2N vezetékének belső csatlakozójával készítsen egy C2N->PC átviteli kábelt? Nem biztos, hogy sikerült jól megfogalmaznom: Tehát hogy egy C2N->PC kábel nem a PC-be csatlakozó része az egy ilyen fehér csatlakozóval belecsatlakozna magába a C2N-be. És akkor ideiglenesen ki tudnám iktatni a gyári kábelét, és nem kéne tönkretenni azt forrasztással. Ha próbálta már valaki, leírná, hogy milyen eredménnyel?
Link Nagyon köszönöm.
Ehhez a darab nyákhoz nem kell maratni. Elég egy darab nyák, ki kell mérni a csatlakozó pinjeinek megfelelően a vezetősávokat, majd bekarcolni a nyákba a fölös sávokat meg pákával le lehet melegíteni, vagy kaparni. Ha mégis ki lenne maratva, akkor meg szigetelőszalaggal kell felragasztani a vezető sávokat és bele a maratóba. Egyoldalas nyák elegendő, mert mindkét oldal u.a a csatlakozóban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |