Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   69 / 2208
(#) kocos válasza burgdavid hozzászólására (») Márc 9, 2008
Off : Jolanád van? Nekem is
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 9, 2008
??? Jolanda? Vicc?
(#) abraboro hozzászólása Márc 9, 2008
Azon gondolkodom, hogy van az a EL84 PPP kapcsolás. Mivel EL84-ből csak 1db van, és 6P14P-ből is csak két darab van, ezért PCL86-tal csinálok PPP-t. Azzal még helyet és csőfoglalatot is spórolok. Úgy tervezem, hogy párhuzamosan kötök 2-2 DB-ot. Már csak a huzalt kell megvennem, ha lesz rá időm, és akkor majd elkészülnek a hálózati trafók is. Van két egyforma videó tápból bontott trafóm, az lesz a tápja a két oldalnak. A fűtésnek külön trafót akarok, meg ha lesz, akkor az egyéb előerősítésnek is külön táptrafót. Jó nehéz ketyere lesz. A szél biztos nem fúj majd el vele.
(#) djhans válasza abraboro hozzászólására (») Márc 9, 2008
én tudok neked adni egy 6p14p-t ha gondolod és már csak egyet kell szerezned
(#) abraboro válasza djhans hozzászólására (») Márc 9, 2008
Lehet, hogy Apósomnak is van. Neki sokfajta csöve van. Egész "kincsesbányája" van! Rengeteg csöves tv, meg csövek szatyorszám, trafók, ....... Előbb megkérdezem őt. De azért kiváncsiságból ki kell próbálnom a PCL-lel. Én ilyenekkel játszok TV-zés helyett.
(#) Mate78 válasza djhans hozzászólására (») Márc 9, 2008
Egy olyan kimenőm nekem is van,én is FF TV-ből bontottam.Ha gondolod a tied,csak előtte vissza kell szereznem mert kölcsönadtam.

üdv.
(#) burgdavid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 9, 2008
De bizony hogy Jolana Vikomt Bass
(#) burgdavid válasza djhans hozzászólására (») Márc 9, 2008
Oké! Úgy jólesz, akkor nemkell postán csörögni a csövecskéknek.
(#) burgdavid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 9, 2008
Mellényomtam bocsi, kocosnak szántam
(#) kocos hozzászólása Márc 10, 2008
Én meg most vettem két vadiúj 6p3sz csövet 300 Ft-ért a kettőt Most nagyon örülök Megyek is tekerek az egyiknek egy kimenőt
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 10, 2008
Nagyon szívesen , remélem beszámolsz mit sikerül összehozni velük... , PPP lesz ?
Gondolkodtam azon , hogyan lehetne PPP kapcs . megoldásnál elspórólni egyik tápot .
Van is ötletem , de az más nehézségeket hoz a megvalósításba ...
Cséve ?
Fentebb betett címen vehetsz .
Nézted ?
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 10, 2008
6p3sz lesz a vége ez orosz 6l6g! MOst egy SE lesz, és mivel 3 van, hamarosan lesz egy PP is (remélem)
Arra utaltam ,gondoltam ,hogy nem nyerő , de lemaratott nyákból csinálhatsz nagyon jót .
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Márc 10, 2008
Én meg lemaradtam? milyen link? (lusta vagyok visszakeresni )
(#) kocos hozzászólása Márc 10, 2008
Most tudtam meg, hogy '80-ban majdnem ide Túrkevére telepítették a Nagykanizsia Tungsram üzem lektroncső gyártó részlegét , csak aztán nem lett belőle semmi ...
(#) burgdavid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 10, 2008
Akkor ne vigyek AZ1 et? Pedig találtam itthon. Sőt Terta/Orion 331-es ből is van két darabom Amúgy rádiókat (is) gyűjtök

kocos: neked milyen Jolanád van?

djhans: megérkezett a csomag
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Márc 10, 2008
Itt érdeklődhetsz:

www.weisser.de
www.eximtrade.hu
(#) djhans válasza burgdavid hozzászólására (») Márc 10, 2008
Na örömmel hallom hogy megkaptad
És mit gyártasz majd a csövekből meg a trafóból?
(#) burgdavid válasza djhans hozzászólására (») Márc 10, 2008
A trafóból a sztereó PCL86 SE tápja lesz, köbzoli rádiókimenőivel A csövek meg kellenek a Terta 811es magnómba Annnyi apróság van a tarfóval, hogy a fűtésnek még rá kell tekergetnem mert 6,3voltos a PCLeknek meg sacc/kb 14V kell. Deha jól láttam akkor legkívül van a fűtés tekercse.
Igen, az van legkívűl. Asszem annyi hely van hogy ugyanebből a huzalvastagságból is ráfér. A teszel késleltetőt az anódfeszhez?
Ahha hát remélem hogy ráfér de nemtudom honnét lesz olyan derótom Vastagabb van itthon csak. Demajd valahonnét letekerek mástnem. Igen lesz késleltető, egy 12AT6os miniatűr novál cső dióda része fogja kapcsolni egy tranyán és relén keresztül az anódfeszt. A trióda része meg az EM84-et fogja hajtani
Az a baj hogy abban (12AT6) közös a katód
Azt megnézted már hogy milyen gyorsan fűt fel mert később kell neki mint a pcl86-nak. Na a 86 szerintem nagyon lassan fűt fel.
(#) djhans hozzászólása Márc 10, 2008
Tudja valaki hol lehet kapni 6,3v-os skálaizzót?
Hát ezen énis agyaltam, de tekintve hogy a tranyának minimális áram/fesz is elég hogy kinyisson, a varázsszem meg nem "hallja" így meg lehet emelni a katódot, a trióda mehet földelt katódú kapcsolásba. Egyébként mi eza celluxszerű valami amivel be van tekerve a trafó? Mert akkor óvatosan szedem le ha át akarom tekerni
(#) burgdavid válasza burgdavid hozzászólására (») Márc 10, 2008
Skálaizzó engem is érdekelne. Talán a HQ videóba láttam. Hát Biztosan előbb fűt fel mint a PCL, de legalább akkorse egyből kapja a szuflát szegény
Legkívül valamilyen a főnököm szerint 'varnisvászon van. Nyugodtan szedd le. Gondolom 180v-os tekercshez nem akarsz nyúlni csak a fűtéshez. Ha előbb mondtad volna akkor fincsi új huzalból 14v-ra áttekerve küldtem volna
Hát mostmár mindegy Úgyse tekertem még trafót :yes:
Következő: »»   69 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem