Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezt a kötést hogyan tudnám megcsinálni nyák lapra?
Kep inkább az egyenirányitás része érdekelne mivel nemtudom hogyan kéne úgy megrajzoljam vagy mitcsnáljak hogy ne menjenek egymásba a vezető sávok ? A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Átkötéssel a panel felett...
Teljesen felesleges cikkcakkozni, mert csak rosszabb lesz. A közöst pl. átviszed a kocka hasa alatt. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Mondjuk énis úgy gondoltam, csak aszitemm lehet valahogy máshogy de jó az igyis
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy SMD ellenállást szeretnék cseréli egy nyákon. A nyákra beforasztott SMD ellenállás értékét kitudtam mérni, de ami még az asztalon van nem. Az értékét egyébként tudom, de kiszeretném mérni, hogy jó-e egyáltalán az ellenállás. Van több darab is, de eddig egyiknél sem sikerül így kiszerelt új állapotában értékét mérnem. Itt van a kép ahogy próbáltam mérni: Valamint milyen módszert javasolnátok az kis ellenállás kiforrasztására? Én csipeszre gondoltam.
Az a kapcsolóállás nem erre való... kapcsolj 2k, 20k, 200k... állásokba.
Úgy is próbáltam, de csak 200 és 2 K állásban. Igazad van. Most kapcsoltam én is, hogy az érték határok vannak feltüntetve ameddig mér az adott állásban Köszi így már sikerült!
Esetleg nincs ötleted, hogyan tudom kiszedni az SMD ellenállást a nyáklapról?
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni , hogy mit jelent az ha azt mondják ,hogy egy fojtó tekercs betelít?
Egy páka adott csak erre a feladatra. Pici hőlégfú hiányzik viszont. Mi értelme lenne két pákának, mert lehetséges, hogy tudnék szerezni még egyet
Két hegy, két oldal... - vagy ha nem kell a panelen lévő már, egy kis óncsepp rá és leovad - csipesszel pedig leemeled.
Értem, és így le is tudom emelni, hogy picit össze szorítom a két pákával? Nem pattan el nagyon könnyen? Igazából már nem lenne rá szükség, de nem akarom kinyírni
1 szem ellenálláshoz két páka?! Ne vicceljünk már!
Imi091: egyrészt millió videó van, hogy hogyan kell. De egyszerűen jól átmelegíted az egyik oldalát, majd amikor átteszed a pákát a másikra már le is esik. Én előtte pici bumszlit teszek friss ónból mindkét kivezetéshez, hogy megfelelő legyen a hőátadás, mert az a picurka ón, amivel be van forrasztva, az nehezen adja át a hőt.
Telítődés után, ami a vasmagban történik, ha tovább növeled az áramot, a tekercsen nő az áram, de az alkatrész, mint tekercs, háttérbe szorul és csak mint ellenállás viselkedik. Ha pl. egy elektromásgnes fel tud emelni 1 kg-nyi vasat, dupla árammal lehet, hogy csak 1,1 kg-ot bír el, de sokkal jobban melegszik. Kicsit sarkítva ez a lényege.
Mind a két megoldás logikusnak és kivitelezhetőnek tűnik, majd meglátom, hogy próbálom. Sajna próba panelom nincs szóval csak élesbe tudom kipróbálni
Köszönöm a segítségeteket!
Köszönöm az infót.
Hogyan tudom meghatározni , azt az áramot amit a fojtó betelítés nélkül elvisel?? E ferriten van a a fojtótekercs AL600 , 1.5mm es sodrott vezetékből van.LCM3 al mérve 27uH. 2 fojós indukcíós hevítőt építem, de valahogy nem akar üzemelni rendesen.
AL 600, 27 uH, 1 db E mag, az kb. 7 menet.. nem hinném, hogy betelít.
Mekkora áram megy egyáltalán? A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Pontosan 7 menet ahogy írtad.70A 32V a betápon mérve a feszt üzem közben. Áramot lakatfogóval mértem. Alapból a szerkezet felvesz 15-16A üresjáratban mikor beleteszek egy nagyobb vasat akkor felmegy áram 70A ig majd elkezd csökenni kb 35A ig pont mikor elkezdene pirosodni a vas.
Ekkor gondolom az történik , hogy elveszíti a mágnesezhetőségét, és innen már nem hevül tovább. 62Khz en megy a szerkezet. Azt hogyan venném észre hogy betelít a fojtó?
Szia!
Tegyél mindegyikkel sorba egy 100 ohmos ellenállást és kösd az egészet párhuzamosan.
Sziasztok!
Hogy oldanátok meg a lehető legegyszerűbben(és a legkisebb méretben) a következőt: Van pár darab visszajelző LED, amik egy-egy stabIC-n és ellenálláson keresztül kapnak táp feszt, mikor melyik(vagy egyszerre több is). Ezzel eddig nincs is gond, viszont valahogy meg kellene oldanom azt, hogy egy darab 5V-os jelet kapva az összes LED fényereje csökkenjen(vagy nőjön, ez mindegy). Persze attól, hogy megkapja a fényerő váltó jelet, egy LED-nek sem szabad világítania. Csak akkor ha a saját tápfeszüket kapják meg. Ötletek?
Hello! A megoldás lehet, ha a Ledeket a közös ágon kapcsolgatod impulzussal. Akkor ha fixen be van kapcsolva, akkor maximális a fényerő, ha impulzusokkal akkor csökken a kitöltésnek megfelelően. Ez csak egy példa, hogy érthető legyen a megoldás. De meg lehet oldani, máshogy is pld. egy CD4093-al és egy Fet-el és néhány alkatrésszel..
Miniben pedig Így lehet elkészíteni..
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy GSM2 click nevű mikroElektronika által gyártott kis GSM modult, melynek mikroBUS csatoló felülete van. Szeretném ezt a kis panelt egy PC soros portjára csatlakoztatni oly módon, hogy külső tápról megadom neki a tápfeszültségeket és egy soros-USB átalakító segítségével a PC-hez csatlakoztatni, majd pedig sima AT parancsokkal vezérelni terminálból. Leöltöttem az adatlapját és megakadtam pár dolognál. Az alábbi kérdéseim lennének: - az adatlap szerint +3.3V és +5V-os csatlakozója is van a kártyának (a képet mellékeltem). Ez azt jelenti, hogy a +5V-ot meghatom neki külső tápról, a +3.3V-ot pedig a soros-USB átalakító +3.3V-ról? Vagy hogyan kössem be? Mit ajánlanátok? Nekem 3.3V-os FTDI chipes átalakítóm van. - ez elegendő az M95-ös modul meghatásához? Nem fogja túlterhelni az USB portot? A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
A kapcsolási rajz alapján és egy fórum téma szerint kell neki az 5 V és a 3,3 V is. HA ezeket külső tápforrásból adod, biztos, hogy nem fogja terhelni az USB portot. Az USB-UARt átalakítón neked három kapcsolat fog kelleni: GND, TX és RX. Azt már nem tudtam kisakkozni, hogy a GSM2 modul milyen jelszintekkel dolgozik.
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan tirisztort vagy triakot vagy bármi olyan áramkört amit lehet negatív fesszel vezérelni vagy a Gate földre kapcsolással?
Hello! Bármelyik triac vezérelhető negatív Gate árammal. "Gate földre kapcsolással" Ennek így önmagában nincs értelem. De ha a Triac MT1 elektródája a + tápon van és a Gate (korlátozó ellenálláson keresztül) a GND-re kerül, akkor negatív lesz a Gate áram és gyújtható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |