Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az autórádiósban napokig kódolgattak már megint. Moderációt nem tudtam kérni, mivel ájfónon az a gomb nem működik... Lehetne ott is egy sárga fejléc, hogy mit szabad, és mit nem - csak a gyengébbek kedvéért.
Nahát, iPhone-on miért nem működik vajon? Tényleg érdekel...
Most néztem, Android alatt sem a várt módon és biztossággal működik. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
Sziasztok!
Van egy autós kérdésem. Nemrég csinálták meg a kocsimon az alváz és üregvédelmet, de valahogy a motorháztetőre is és a bal első elemre is került jó néhány ragacsos pötty. Mivel tudnám ezeket eltüntetni?
A virágzó orgonák az iskoláskori "anyák napja"-át juttatja eszembe.
Egyik ilyen alkalommal készültünk valami bohózattal, ahol olyasmi szerepet tölthettem be, mint Quasimodo a Notre Dame-i toronyőr (utólag így éreztem magam). Volt egy sor, amit -többek között meg kellett tanulnom. - Május első vasárnapja, akkor ma van anyák napja! ... Válaszoltak a többiek kórusban, hogy "de ma csak szombat van", és kapargattam a fejbőröm. Volt egy lány osztálytársam, akinek annyira irritáló hangja volt, hogy a táblát lehetett volna leverni a harsány hangjával. Húú, de bele élte magát mikor kiabálni kellett. Ő babázott le elsőnek , még középiskolában. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Nem tudom. Biztos valami bővítményt nem támogat a safari böngésző. Két félén is próbáltam, de egyiken sem megy. Mondjuk várható volt, mindkettőn ugyan az a rendszer fut (9.3.1).
Mióta az offroadosok örömére nincs köbzoli, azóta elég hézagos a moderáció. Igazándiból azt sem tudni ki moderál és azt mikor teszi.
Ki moderál? Néhányan vagyunk moderátorok, de szerintem a személy teljesen mindegy.
Mikor? Amikor időnk engedi. Sajnos nem érünk rá mindannyian napi 24 órában, de ha egy (több) hozzászólást többen is "negatívra" értékelnek (lefelé mutató hüvelykujj) az "eltűnik" a hozzászólások közül. Más jellegű moderációra pedig ott a "Moderációt kérek!" menüpont.
Tudom én, hogy néhányan vagytok, de az impresszumban nincs fent, hogy kik maradtak abból az időből, amikor még fel voltak sorolva. Meg azt sem tudni vannak-e újak. Valóban van moderációt kérek gomb, de eltelik sokszor fél nap is míg arra valaki reagál. Ez a dolog is a régen jobb volt kategóriába került.
Zoli folyamatos 24/16-os moderátori tevékenységét nem fogja senki felülmúlni. Ezt nem lehet elvárni, mert ahhoz főállású modik kellenének, és ez a tevékenység nem fizet olyan jól, hogy ebből finanszírozhassuk a megélhetőségünket.
Ui: Azért nincs fenn az impresszumban, mert a békés boldog "pandaölelgetős" idők elmúltak, és helyettük a "megkereslek gyökér, és szétb a szádat idők jöttek el." Aki moderál, az ellenségeket szerez magának, ez tiszta sor, hiszen nincs ember, aki pozitívan értékelné a kritikát, legalábbis nagyon ritkán találkozni ilyennel. Jön a fenyegető privát, anyaszidalmakkal tarkítva, azután a csakazértismajdénmegmutatom hozzáállás. Nem olyan jó a gonosz Hókuszpók-nak titulálva küzdeni, mint azt sokan elgondolják. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Azért a legaktívabb 16 órát fellehetne tán osztani úgy a maradék moderátorok között, hogy azt teljesen lefedje. Legalább is én így gondolom.
Talán fel lehetne, de 10-ből 9-en a 'főmunkaidőben' dolgoznak (8-tól 18-ig). Olyankor meg nem illik/lehet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Én speciel három-négy műszakban, hétvégi 12órázásokkal tarkítva.
Lényegében így van. Persze, mindannyian, amennyit tudunk, itt vagyunk, figyelünk, tesszük a dolgunkat, sokszor "láthatatlanul" is. A beérkezett moderációs kérelmeket is igyekszünk mihamarabb rendezni, de ha pl. egy kérés egy korábbihoz kapcsolódik, akkor abba másik moderátor nem (vagy nem szívesen, ill. csak indokolt esetben) "nyúl bele".
A 12 modiból mára 3-4 aktív maradt. Igaz, nincs is akkora "forgalom a sztrádán" mint annak idején. Mikor erre felkért Topi, mindenkivel tudatta, ahogy időnk engedi, úgy modiskodjunk. Ilyen beosztásos táblázatot nem szeretnénk, és nem is tudnánk készíteni, a már leírt privát tevékenységeinkkel való összeegyeztethetetlenség miatt.
Akkor marad a régen jobb volt kategória. Sajnos.
Ahogy látom,-némely hozzászóló stílusát-, köbiből elkelne 12 (néha), de én úgy látom igyekeztek ellátni a feladatot (amiért nem is elég a hálás köszönet), ki kell várni, én azt teszem.
"Addig volt jó, míg ...."?
Sajnos a 'helytelenkedők' még fel is húzzák az orrukat, ha rákoppintanak. Ritka köztük, aki felismeri, hogy komoly helyre 'tévedt', és igyekszik a megszokott 'csetes' stílusán változtatni. Persze van aki csak járt(?) iskolába, de nem tanult meg írni. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Erre utaltam volna. Meg arra, hogy lassan elkopik ez az oldal. Néhány éve még két-háromszoros olvasottsága volt így napközben mint jelenleg. Az esti időszakot nem is említve.
Nem értek hozzá, de szoftveresen automatizálva nem lehetne törölni, vagy nem beengedni bizonyos durva szavakat tartalmazó hozzászólásokat?
Vagy privát üzeneteket is. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
Volt korábban ilyen próbálkozás, kimondottan csak a hozzászólásokra, de több volt vele a gond, mint a haszna. Manapság pedig már nem is a durva szavak jelentik a fő gondot.
A privát üzenetek szűrését - tudomásom szerint - soha nem tervezte Topi.
Ha a HE-re gondolsz: nem sorolom fel az okokat, mert az politizálás lenne. Elég annyi, hogy néhány éve még horgásztam, biliárdoztam, összejártunk a haverokkal; ma már nem működik. Nem fizikai okai vannak, és nem az, hogy néhányan sajnos a 'stiglickertbe' költöztek.
Igen arra gondolok. De mi ebben a politika?
A napokban ismerkedtem meg Weöres Sándor - Majomország c. művével. Latinovits előadásában halottam először. Hallgassátok meg, sokszor a hétköznapok történéseivel párhuzamot lehetne vele húzni.
A hajdani virágzó aranykorban az esti olvasottság, az 1500 fő körüli csúcsot ütötte meg. Ez részint az újdonság varázsának, másrészről a moderáció úgymond másságának volt köszönhető. (néhányan még emlékezhetnek, amikor viccelődve, poénosan moderáltunk, de ez is kiverte a biztit egyeseknél ) Az, hogy akkortájt a "nagy HE-generáció" összehozott egy szorosabb köteléket, ami később szétrobbant, szerintem nem igazán ment az olvasottság rovására, bár jó páran gondolják ennek ellenkezőjét. Ahogy én látom, a moderáció megváltozása, ha úgy tetszik keményedése járult inkább hozzá. A segítőkész, de tudásukra büszke emberek egy rétege, hogy is fogalmazzam, elég öntörvényű, nehezen tűri ha a hibáik miatt kritika éri őket. Viszont a tudásuk, segítőkészségük fontos az oldal szempontjából, hiszen ki akar olyan oldalt, ahol csak kérdések vannak, válaszok nem.
Ha ellibben valamelyik irányban a mérleg, akkor annak bizony következményei vannak. Néhányan temették, temetik az oldalt, van jó pár rosszakarónk, akik alig várják hogy végre mondhassák, " én megmondtam már régen!" de jelentem, még élünk.
Szerintem inkább lazult a moderáció mint keményedett. Ma már igénytelen írásért nem is figyelmeztetnek senkit. (Sajnos) Az offolások is legtöbbször észrevétlenek maradnak és mint már írtam is a moderáció kérelmek is csak nagy átfutással mennek. Az is baj, hogy ha manapság nagy ritkán valaki kap egy figyelmeztetést nincs már indoklása. E miatt az újoncok nem tanulhatnak belőle. A személyes véleményem szerint ennek a következménye a szakmai "felhígulás".
A keményedést nem a mostani, hanem a Kb. u. időre értettem.
Van indoklás, csak nem a közösség számára. Mert ez is sért egyeseket.
Szia. Visszaállítottam az eredeti beállításokat, így újra megjelent.
Ezt én többed magammal egy kicsit másként látom. Voltak-vannak itt emberek akik büszkeség nélkül is segítettek volna ha hagyják nekik, és a szakmai viták során nem ők vannak "kimoderálva" a buta, hozzá nemértők helyett. Szóval nekem az a meglátásom hogy ez a mérleg már régóta el van billenve, de úgy látszik hogy ez nem probléma egy szakmainak tartott fórumon. Ha az enyém lenne a fórum, nekem bizony ez nagyon nagy probléma lenne.
Ahogy az is, hogy olyat leír valaki privátban akinek a fórumban 0 hozzászólása van és csak az oldal hirdetési felületét használja, hogy annyi itt az idióta, hogy nincs értelme ide irkálni. Néha én is úgy látom hogy nem sok értelme van, ennek ellenére megteszem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |