Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   736 / 1176
(#) jdani hozzászólása Ápr 26, 2016 /

Üdv. Egy bébirádió nem működik. Nem is kap áramot a főkapcsolója. Előtte van egy SOT23as alkatrész. Így vaqn bekötve, mivel lehetne helyettesíteni, vaqy milyen alaktrész ez egyáltalán?
Érdekes, mert ha a ki-be jövő 12Vot összekötöm, a rádió működik, csak sosem kapcsol ki.
Gondolom a tranzisztor(az?) kapcsolgatja ki-be, ha van/nincs hang.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016

ff.JPG

(#) Buvarruha válasza jdani hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Az egy FET, vagy tranzisztor ami a tápot kapcsolja neki és ezért nem kapcsol ki ha átkötöd. Azt kell kideríteni, hogy kap-e vezérlő jelet a FET, ha felhúzó ellenállás van, akkor valószínűleg FET lesz. A jel nevű lábon kikacspolt álapotban 12V-nak kell lennie, bekapcsolva pedig a felének kb, de lehet nulla is.
(#) Travolta hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Jó reggelt! A képen látható alkatrészhez keresnék adatlapot, de a google sajnos nem a barátom.
MR
GP136
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) uniman válasza Travolta hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Hello! Ha csak az "MR" jelzést néznénk, akkor ez lehetne...
(#) Travolta válasza uniman hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Köszönöm a gyors választ. Akkor a további típusra Te sem kaptál találatot?
Ez egy munkagép vezérlőjében van, ami 24V-os, azér bizonytalanodtam el a 40V-os zenner lenne-e.

Nem zener, hanem túlfeszültség védő dióda...

Akkor tuti az lesz, amit linkeltél. Mobilról csak annyit olvastam, hogy zener. De laptopról már látszik. Nagyon köszönöm a segítséged!

Túlfeszültségvédő szupresszor dióda... (Transient Voltage Suppressor diode) Bővebben: Link

Köszönöm! Evvel tisztában vagyok.
(#) Halász Z. válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Hja én sem találtam róla semmit, a felhasználás alapján áramgen. ledekhez. Jó lett volna tudni a paramétereket. Kösz Z.
(#) nedudgi válasza Halász Z. hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Ha elromlott, akkor beszerezni, cserélni egy IC-t macerásabb, sőt megkockáztatom, hogy drágább, mint új meghajtót venni. Ha az a cél, hogy az áramot módosítsd, akkor egy pár képpel, és pár próbálkozással talán ki tudjuk találni, mit kellene módosítani.
(#) Rezneki Henrik hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Sziasztok!
Tönkre ment egy smd ellenállás az lcd panelomon. Nem találok a neten leírást hozzá. Típusa: scm1602A-V3.1 (kép mellékelve) Pontosabban, amit találtam (szintén mellékelve), azon a többi ellenállás értéke nem egyezik az én paneloméval. Az enyémen R1, R2, R4, R5 2K2, amit találtam, azon ezek és a hiányzó R9 is 3K9. Meg tudja mondani valaki, mi volt az R9 értéke? Esetleg azt tudja valaki, hogy az itt vázoltak alapján megkockáztathatom-e, hogy 2K2-t rakok bele?
(#) Bakman válasza Rezneki Henrik hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Az a kapacsolási rajz, amit mellékeltél, nem a kijelző kapcsolási rajza, hanem egy áramkör, amire a kijelzőt lehet kötni. Maga a kijelző a P2 nevű csatlakozóra megy.

A kijelző, amit javítani akarsz, a legáltalánosabb típus (2 x 16 karakter), szinte filléres dolog. Hasonló kijelzőn meg lehet mérni, hogy az az ellenállás elvileg mekkora, talán van valkinek hasonló kéznél. Mi (volt) a hibajelenség ami miatt az ellenállásra gyanakodsz? Nem nagyon szoktak azok tönkremenni egy kijelzőn.
(#) Rezneki Henrik válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Szia! A sérülés nem kérdés, mert egy ügyetlen mozdulat miatt mechanikusan sérült. Ezért nem látom az értékét.
(#) bbalazs_ válasza Rezneki Henrik hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Tegyel oda egy 4K7-est. Ha nem mukodik, csokkentsd. Szerintem valami felhuzo lesz csak.
(#) Hp41C válasza Rezneki Henrik hozzászólására (») Ápr 27, 2016 / 1

Ha le tudod olvasni.... Talán 132 azaz 1.3k.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
(#) Rezneki Henrik válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Köszönöm, ezt láttam, de nem tudtam elolvasni. Persze, így, hogy mondtad, már én is belelátom a "132" számot . Megpróbálom...
(#) BEMcorp hozzászólása Ápr 28, 2016 /

Üdv!

Bontottam egy egysoros(+ikonok) kijelzőt Philips faxból.
Típusszáma: CP5 94V-0
Esetleg tudna valaki adatlapot hozzá? A barátom (gugli) nem túl segítőkész...
(#) uniman válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Hello! Az nem a típusszáma... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
(#) vargaf válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Szia!
Itt a bekötése:
CP5 94v 0
Üdv.: Feri
(#) Auth Zsigmond válasza killbill hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

KÖSZÖNÖM!
(#) BEMcorp válasza uniman hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Ummm, biztos ezt akartad linkelni?
Mert sok köze nincs az alkatrészhez, de megkockáztatom, hogy az elektronikához se...
Valami teszt-égetési előírások vannak csak...
(#) BEMcorp válasza vargaf hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Köszönöm!
Bár érdekes tény, hogy bár minden alkatrész ott van mint az enyémen, de a fóliasávok egyáltalán nem stimmelnek (attól persze még ez az )

Szívesen. HD44780 kompatibilis, de csak 4 bites kommunikáció van ( D4-D7 ). Felső sorban karakterek, alsó sorban piktogrammok vannak.
(#) nedudgi válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Igen, azt akarta linkelni. Az a jelölés nem típusszám, hanem anyagismertetés.

Jepp, ő az.
Érdekes, hogy az orosz oldal 2 sorosnak mondja. Gondolom létezik olyan verzió is belőle.
A piktogrammokat is karakterekként lehet meghívni/kiiratni?
(#) BEMcorp válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Értem én, bár az oldal megtekintése lényegileg nem vitt közelebb az LCD modul használatához...

Ezt nem néztem, de a piktogrammok benne lehetnek a karakterkészletébe. Valószínűleg a második sorba is írhatók normál karakterek.

Nincs második sor, fix piktogrammok vannak ott (mint a 'kvarcjátoknál')
(#) nedudgi válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Viszont megmagyarázza, miért nem infó az UL-es kifejezés.
Következő: »»   736 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem