Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TFT mozgató elektronika
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mugencivic typeR hozzászólása Márc 11, 2008 /
 
Sziasztok, néztem valamelyik nap az MTV-n a Pimp my Ride c. tuningolós műsort és láttam benne hogy az ülés belselyéből valami léptetőmotoros megoldással meg eggy kis mechanikával kitolnak egy barominagy TFT-t, az elektronika hozzá már megvan, tulajdonképpen a mechanikai megoldásokra lennék kíváncsi, várom az ötleteket, sziasztok
(#) l48 válasza mugencivic typeR hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Üdv.
Ahogy Én csinálnám! elsöre. 2db teljes kihuzású golyós fióksin, menetes orsó, 12v dc motor 2 v több végálláskapcsoló. Azon még gondolkodnék, hogy a kitolási véghelyzetben billeni is tudjon igény szerint. Összeségében nem egy nagy feladat, bár igényesen megbizható müködésel már kihivás lehet még tuningcégeknek is.
(#) mugencivic typeR válasza l48 hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Igen ezen a fióksines menetesszáros dolgon már én is elgondolkodtam, csak a fióksinnel az a baj hogy van egy kis lötyögése az meg hogy néz ki, hogy mikozben jön kifelé a TFT akkor közben kileng. Van egy 9.2" TFTm és vagy az ülésből vagy a középkonzolból szeretném kitolatni. A moci már megvan egy nyomtatóból kiszedett léptetómotor a vezérlő elektronika is megvan amit egy mikrokontroller vezérel meg tudok határozni lépésszámot,irányt szóval a végálláskapcsolóra nem is lesz szükség.
(#) bbalazs_ válasza mugencivic typeR hozzászólására (») Márc 11, 2008 / 4
 
Semmi szukseg leptetomotorra. Ezeket igen egyszeru, kis DC motorokkal oldjak meg. A kulcsa a dolognak a vegallas megbizhato jelzese, legtobbszor optokapuval, olcsobbaknal mikrokapcsoloval. Azert en betennek a vezerlesbe egy idohatart is...
Vö: a CD-kitolo mechanikak vagy a kis 7 collos kibilleno TFT-k. Sot, ujabban a DVD-ben a fejet is sima csavarorsos dc motor mukodteti.

(#) mugencivic typeR válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Igen tudom, hogy egyszerübb DC motorokkal megoldani az egészet, de nekem a léptetőmotor és a vez elektronika már megvolt egy réggebi projektból. Meg azt is egy lényeges dolog hogy a 9.2" TFT nek van súllya és függőlegesen kell kitolnom, a másik meg az ha már ki lett tolva a TFT mi fogja meg, hogy ott is maradjon? És itt jön az hogy a léptetőmotorra fix feszt is tudok adni olyankor meg tart a motor szóval így már a tartás is meg lenne oldva.
(#) Kinka István válasza mugencivic typeR hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Van golyó soron mozgó fióksín is,ez nem lötyög.
Ha menetesszárral tolod ki,a reteszelésed is megoldott.
(#) mugencivic typeR hozzászólása Márc 11, 2008 /
 
Köszönöm a tippeket!
(#) l48 válasza mugencivic typeR hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
A fióksinel kapcsolatban, nekem egy profi duplaszéles golyós fióksinen (2db)) 1500w gyorsvágó mozog és 2mm rozsdamentes lemezt vágok 40cm hosszban. A pontossága nem a fióksinen múlik hanem a vágótárcsa minőségén. A léptetőmotort erre a projektre elfelejtheted ugyanis az akkor is fogyaszt áramot amikor nem dolgozik. A kisemelkedésű orsó meg önzáró. Ha pedig ügyes elektromos ember vagy megcsinálhatod a dc motort úgy is, hogy meghatározott nyomatéknál kapcsoljon ki. Igy a védelem is megoldott és nem kellenek végálláskapcsolok. Az sem mellékes, hogy marad egy léptető hajtásod a következő ötletre.
(#) mugencivic typeR válasza l48 hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Háát ha tényleg ilyen pontos az a sín akkor érdemes lesz rajta elgondolkodnom, igen tudom.....igazad van a léptetőmotor akkor is vesz fel áramot amikor nem csak léptet hanem tart...de ez igazából elhanyagolható nem elemről fog működni ez az egész ,ami nagyobb problémát jelent az a mechanikai megoldás mert nem sok helyem lesz beépíteni ezt az egészet. Kb mennyibe kerül az a golyós fióksín?
(#) bbb válasza mugencivic typeR hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
ha jobban nézted volna a pimp műsort, akkor láthattad volna, hogy elég kókány megoldásokat alkalmaznak néha pl. tft előbukkanásához nagyon sokszor motoros antennát használnak! persze van sín is, amin a tft mozog, de a mozgatást nem a sín végzi, hanem az antenna
persze sokkal elegánsabb egy csigás motort használni, és azzal mozgatni a dolgokat... (mondjuk akár elektromos ablakemelő motorját, a két végállásban pedig azt figyelni mekkora áramot szeretne felvenni a motor, és ha nagyon megnő, akkor leállítani)
(#) l48 válasza bbb hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Hát igen a milliomosok nem is tudják néha , hogy milyen megoldásokért fizetnek milliokat. Lásd a discoveri müsorokat. Igen, lehet összelegozni ablaktörlő, ablakemelő és fényszoró magasságállitó mechanikákkal sok esetben az öket vezérlő elektronikát is használni lehet. Konkrét példa a ducató fényszoró állitója alkalmas lehet elektronikával együtt. van benne csigaáttétel, rögzitett poziciok, egy hosszabb m6 orsó + megvezetés kell. Erös mint állat, már használtam.
(#) houdy82 hozzászólása Márc 21, 2011 /
 
Tud valaki ehhez a mozgatáshoz kapcsolási rajzot küldeni?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem