Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nevetni fogsz! A volt elektro tanárom 1971-72-ben csinált ilyen alternátort egysugaras szkóphoz. Két-négysugarasította. Sajnos a szkópcső kimutatta a prellt. Higanyos nedvesítést kellett volna alkalmazni. Persze ez LED-hez kiválóan megfelel.
Aranyos szerkezet.
Nagyon ügyes vagy..
Gratulálok..
Ráadásul oda- vissza tud futni polaritáscserével Teljesen jó. De akkor sem bukott volna meg a projekt, ha csak relével építed fel
Gratulálok, ügyes.
Jól néz ki, és ötletes.
Hasonlót építettem gyerekkoromban sok zseblámpaizzóval és egy villanymotor kommutátorával.
Nagyon jó lett! Gratula!
Erre a játékra emlékeztet!
Hali! Ismerem ezt a játékot még gyerekkoromból. Ilyen és ehhez hasonló játékok vannak még?
Köszi szépen srácok!
Gondoltam hogy lesz akinek tetszik! Majd tovább lesz még fejlesztve!
Mai projekt kész is van, sztereó jó hangú egyszerű végfokpár.
A nyákot én terveztem és itt a HE-n gyártotta le nekem Pontiac. Mindössze néhány W-ot tudnak (5-10W/db) de kiváló hangminőséggel szólalnak meg. Rövid teszt 6X9 nagyovál hangszóróval A jelenlegi beállításban 24V a max tápfesz amit üzembiztosan elvisel, de az egyik ellenállás cserékével fel lehet menni magasabb tápfeszre is, így max olyan 20-25W-ot lehet kisajtolni belőle... A Béta nyákon még kísérletezek (3db van összesen) A potméterrel az UT/2 pont állítható be a két végtranyó közti kicsatoló ponton. 1db BC182 és egy pár TIP41C és TIP42C van benne. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2016
Az előbbi hozzáfolyásodba írtad, hogy tovább lesz fejlesztve, annak a gépnek a hangját vetted föl és erről az erősítőről visszajátszottad?
Üdv
Sziasztok!
Az alábbi egyszerű tápot a munkám megkönnyítésére raktam össze. Nem a szépség volt a fő cél, hanem az új vagy használt ezközeink könnyű tápellátása ( nem kell az egész dobozt kicsomagolni hogy előkeressem a saját tápját / a különböző ezközök más-más tápot igényelnek-nem kell 3-5 különböző tápot pakolgatnom). A műszer segítségével könnyen kiszűrhető az esetleges hibás ezköz. További jó munkát mindenkinek!
Sziasztok, nemrég vettem a vaterán fillérekért egy elő-végfok párost. A végfok miatt vettem meg mert ígéretesnek tűnt, és tényleg, egy Meridian 103, 70'-es évekbeli high-end végfok szocreál utánépítése lapult a dobozban. Vettem egy jobb dobozt, kicseréltem az összes szovjet és ősmagyar ellenállást és kondenzátort maira és szépen összeépítettem. Nagyon kifinomult, angolos hangja van, szép énekhang és meglepően erőteljes, gyors basszus. A kapcsolást Boothroyd és Stuart urak tervezték 1977-ben.
Nem nagy dolog, de gondoltam megosztom veletek.
Sega MegaDrive játék konzolhoz készítettem (terveztem) fix ROM-os multi panelt. Gyakorlatilag bármilyen azonos bekötésű EEPROM-ot be lehet ültetni. A memória cím lábakat kisebb forrasztós jumperekkel oldottam meg. Maximum 32Mbit-es memóriához. Több kép és infó itt: neo-geo.hu/Sega Mega Drive moddingolás A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2016
Én nem lájkolgatok, hanem leírom a véleményem. Ki nem állhatom ezt a FB stílust, ami mostanában itt megy a Hobbin, szerintem nagyon rossz irányba viszi el a fórumot. Persze sokaknak nyilván könnyebb egyet kattintani, mint 2 értelmes mondatot megfogalmazni..
Tetszik a forrasztóállomásod, de 1-2 építő jellegű kritikát engedj meg. Szigetelő szalagot ha lehet, inkább hanyagold, használj zsugorcsövet, filléres dolog és sokkal esztétikusabb. A hálózati kapcsoló csupasz érintkezői nem túl biztonságosak így, szigeteld. Jó lenne, ha ez a szép szakma végre teljesen elfelejtené a takony ragacsot, egy csomó félre más rögzítési forma van. Illetve még a feliratozást hiányolom. Ezeken kívül esztétikus készülék, csak így tovább.
Készítettem egy elszívót SMD-s nyákok forrasztásához. A meglévő Wellerem-et egyszerűen nem tudom úgy beállítani, hogy el is szívjon és ne legyen közben útban. Ha már lúd legyen kövér alapon beépítettem világítást is. Mind a világítás fényereje, mind a ventilátor sebessége szabályozható. Szükség esetén az elszívó álló helyzetben is használható. A PWM jeleket egy pici ATTINY13 állítja elő.
Az alaplapot tartó mágnesek még sajna nem érkeztek meg.
Szia!
Ez az elszívás mennyit ér? Érezhető a levegő mozgása? A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2016
Igen. Elég messziről beszívja a levegőt, kifejezetten erős ventilátort építettem be.
Készítettem egy képet. Szerintem ezen látszik (ráadásul dupla szűrőlapon keresztül áramlik a levegő). Az esetek nagy részében ennél közelebb lesz a nyák az elszívóhoz.
Szép! A ventilátor 12V-os? Szűrőt hol vetted? Hova áramlik az elszívott levegő?
Igen, 12V-os (korábbi hozzászólásomban ott a link is, ha érdekel). A szűrőlapokat Kínából vettem, eredetileg Hakko elszívóhoz szánták őket (10db volt kb. 6 USD, valamivel rosszabb minőségűek mint az eredetiek, ezért a dupla lap). A beszívott levegőt áttolja a szűrőlapokon a ventilátor, majd felül, enyhén elfele tőlem kitolja magából (részben ezért a ferde felépítés).
Ez egy nagyon ötletes és szépen átgondolt eszköz. A hátulról érkező fény pedig kifejezetten hasznos, mert a keletkező árnyék egyáltalán nincs benne a munkatérben.
Gratulálok, találékony megoldást készítettél egy füstös "probléma" kivédésére.
Nem rossz, de nem mondod komolyan, hogy a ventiért pénzt adtál ki, szerintem itt mindenkinek van a műhelyébe egy vödörnyi bontott pc venti.
Hasonló kisteljesítményű elszívót csináltam mókuskerekes ventiből (jobban tudja a nyomást) kabátbélést használtam szűrőként, bármelyik kárpítoskellkesnél kapható Üdv
@Zoli_bácsi: Köszönöm szépen
@zsoltee0001: Hidd el, ég és föld a különbség egy bontott venti (egy-kettő nálam is akad), illetve egy minőségi gyártmány között (ha egy felső-kategóriás frekvenciagyártó cégnek jó a Sunon Maglev, akkor nekem is), mind teljesítmény, mind pedig zaj szempontjából (az élettartamról nem is beszélve). Ha pedig már beleölök ennyi időt, akkor azt akarom, hogy minél jobb legyen.
Az fb nekem sem kedvencem, sőt inkább rühellem. Az itteni +/- értékelés szerintem egészen más. Ha egy hozzászólást megnéz valaki, egyből látja, van-e valami kifogás, amit a "szöveges értékelés" elolvasása nélkül észre sem lehet venni. Ez leginkább akkor igaz, ha nem közvetlen környezetében, hanem egy pár oldallal arrébb olvasható.
Sajnos ez az ujjazás hasonlít az fb-n használt ikonra, jobb volt a régi +/-.
Az Amazon-on 70€ egy hasonló!
Szia!
Szép munka elismerem, de miért nem csinálsz egy furatot a falba és vezeted ki a füstöt? Ha erős a ventillátor akkor azon a mérgező füst vidáman áttmegy csak egy kis részt fog megszűrni és a többit meg keringteted a műhelyedben. Mennyiben sokat forrasztasz, akkor ki kell vezetned a füstöt a műhelyedből, nem pedig keringtetni. Én ezekben a szűrőkben nem hiszek. Ez az én véleményem. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |