Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2583 / 3581
(#) vizor válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Akkor ma leteszteljük...
(#) hapro válasza Norberto hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
uhhh...

Gyors felépülést kívánok!
(#) patkany hozzászólása Máj 9, 2016 /
 
Sziasztok!

Tud nekem segíteni valaki abban, hogyan tudom eltávolítani az olajbázisú filc festékét?
uniPAINT, edding790 és hasonló társai.
Műanyag lapon van, tehát olyan oldószer jöhet szóba, ami a műanyagot nem oldja rövid idő alatt.
Csiszolás nem jöhet szóba, csak is oldószer.
Denszes, lakkbenzin hígító, tiszta alkohol nem járt eredménnyel. A szintetikus (nitro) hígítót még nem próbáltam. (nincs is itthon jelenleg)

Előre is köszönöm a javaslatokat!
(#) hapro hozzászólása Máj 9, 2016 /
 
Megtörtént a hadviselés első lépése. Sokkal nagyobb a fertőzés mint elsőre gondoltam, nem 4db fáról, hanem inkább 24-ről van szó. Csak hirtelen 4 volt szem előtt.
DiPel és Runner 2F keverékével. 15liter vízhez 10ml Runner és egy zacskó DiPel.

Most várom a hatást. Sajnos a nagy diófára nem nagyon tudtam feljuttatni a szert, mert legalább 15 méter magas, és a leghosszabb szárral is csak a legalját értem el érintőleg. Remélem azért ér majd valamit ez a vegyszer. A tervem, hogy hétvégén adok neki még egy adagot, majd jövő héten vágnám ki a fákat amik fertőzöttek.
(#) erdgab hozzászólása Máj 9, 2016 / 2
 
Sziasztok!
Ma megkezdtem a következő téli tüzelő egy részének összemunkálását.A gép vagy 25 éves a segédeszköz kissé fiatalabb,eddig ezt még nem mutattam,lehet kritikával illetni,de nagyon hasznos eszköz a számomra.
(#) erdgab válasza erdgab hozzászólására (») Máj 9, 2016 / 2
 
Még néhány.
(#) granpa hozzászólása Máj 9, 2016 /
 
"Hideg tél lesz, az indiánok nagyon vágják a fát."
(#) erdgab válasza granpa hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Vagy a gödör lakók. Az én kis falum egy völgyben van,körben erdők,kisebb rétek,a dombokon szőlő és pincék,csend van sok-sok madárfüttyel.
(#) Frankye válasza erdgab hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Nem rossz jószág, bár az nem teljesen világos, ha az egyik kezeddel a kart úzod le, akkor csak a másikkal tudod fogni a vágandó rönköt? Ez így nem a legszerencsésebb megoldás, nem?
(#) erdgab válasza Frankye hozzászólására (») Máj 10, 2016 / 1
 
Nézd meg alaposan.A kar belsejében van még egy állítható körmökkel ellátott kar (az a kifurkált),4 állása van,különböző vastagságú fákhoz,ez a kombinált kar egyben a leszorító is,ezen van elöl egy másik kisebb kar,ez mozgatja bovdenon keresztül az asztal reteszét,elöl látható egy műanyag kerék,ami függőlegesből elfordul kb. 90 fokot s szabaddá,áttolhatóvá teszi az asztalt.Amikor a karral áttolom az asztalt a fűrész elvágja a fát,bal kézzel elveszem a levágottat a jobb kézzel még mindig leszorított helyzetben lévő fát mozdítom jobbra (2-5cm,hogy ne ütközzön a fűrészbe visszahúzáskor),majd visszahúzom az asztalt a fával együtt és elengedem a kart,az asztal rögzítődik,old a leszorítás,odébb lehet tenni a fát az újabb vágáshoz.Elmondani kicsit hosszú,de dolgozni könnyű vele,ráadásul,nem tudja kikapni a kezemből a gömbölyű fát a fűrész.Mivel az asztal kerekeken gurul (mindkét irányba van végütköző) a nagyobb súlyú fát is könnyebb egyenletesen áttolni,elfűrészelni mint ha az asztalon csúszna.Maga a kar rögzíti a fát amikor lehúzom a hátsó támasz pedig a kart tartó 2 db. zártszelvény,mint egy satu szinte úgy fogja.Sokkal biztonságosabb mint kézzel fogni.Vágtam így 2 méter hosszú 20cm átmérőjű kerek akácfát is minden gond nélkül.Amíg nem volt ez az asztalom,sok bosszúság ért,egy pillanatra elmélázik az ember,elfárad a keze,nem úgy fogja azt a fát és már ki is rántja a kezéből a fűrész,ami ugye be is csípődik meg meg is tekeredik,aztán a lapnak annyi,hiába van úgy köszörültetve,hogy ne legyen kapó,saját tapasztalat.
Bocsánat a hosszú írásért!
(#) Macsek71 hozzászólása Máj 10, 2016 /
 
Üdv !

Valamikor '90 körül az Ezermesterben (de lehet hogy tévedek) megjelent egy BASIC program, ami egy "3D kockát" rajzolt ki. Lehetett "forgatni" is , kicsit a kódot megfaragva nagyítani-kicsinyíteni ...
Valaki nem emlékszik rá ?
(#) gernerakos hozzászólása Máj 10, 2016 /
 
Üdv!
Középiskolás lévén, most megyek 11. osztályba, tehát eljött a fakultáció választás ideje. Matematika tagozatra járok, heti 5 órában tanulok matekot. Emellett természetesen érdekel az elektronika, az informatika, kb bármi, ami gép. Kiemelten érdekel a vasút és a rádiózás. Érettségire ugye 1 kötelező természettudományi tárgyat kell választani. A kémia, biológia ki van zárva (nem érdekel, nem is vagyok jó benne) földrajzzal nem tudom, mit tudnék kezdeni( annak ellenére, 5-ös vagyok belőle, de nem igazán érdekel). Maradt az Informatika és a Fizika. Mindkettő szerencsés a matek mellé. A fizika érettségitől félek, mert az elektromosságtant kivéve nem köt le, viszont meg tudom tanulni, nem úgy mint a kémiát, vagy a biológiát. Emellett a jelenlegi tanárunk nem a legjobb, és a fakultációs tanárról se a legjobb hírek keringenek.
Marad az informatika, ami érdekel, jó is vagyok benne, és a tanár is jó. Jövőre viszont nincs informatikánk, de előkészítő (nem fakultáció) van. Az alap Informatika érettségit 11. év végén kell letenni, ez abból a szempontból jó, hogy 12-ben már "csak" négy tantárgyból kell érettségiznem.
Kérdem tehát azt, aki tett emelt vagy akár csak alapfokú érettségit informatikából, hogy mennyire nehéz, mit kell hozzá tudni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban.
Tehát, tegyük fel, lesz egy emelt informatika érettségim, mellette a matekot és a fizikát nem fakultáción megpróbálom a legjobban csinálni.
Ilyen érettségivel, és érdeklődési körrel milyen egyetemet, szakot tudtok javasolni?
Elnézést, ha hosszú lett, viszont nem szeretnék abba a hibába esni, mint a gimnázium választáskor, hogy oda kerülök, ahol én sem tudom miért vagyok, mert az adott tantárgy (matek) egyáltalán nem érdekel, és nem is vagyok jó benne.
A válaszokat elölre is köszönöm!
(#) Simon mondja válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Mi ilyen idősen csajoztunk. Ne ess a társadalom hibájába, nem ez határozza meg az életed. Ezt a kérdést csak komolyan lehet venni, nemtudom van -e lehetőseged viccelni vele.
(#) mikrokapcsolo válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Az informatika írásbeli középszinten 4 részből áll. Itt le is szögezném, hogy ez a jelenlegi rendszer, ha jól tudom, jövőtől változni fognak az érettségis dolgok (is). Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, Adatbáziskezelés, és Prezentáció/Weblap/Grafika közül valamelyik. Ha ezek a programok használata meg, akkor az írásbeli része nem nagy ügy. A szóbelire pedig vannak nagyon jó kidolgozott tételsorok fent a neten, és találsz is kérdéseket (például). Nagyjából mindenhol ezeket kérdezgetik.
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Idézet:
„Tehát, tegyük fel, lesz egy emelt informatika érettségim, mellette a matekot és a fizikát nem fakultáción megpróbálom a legjobban csinálni.”

Ha engem kérdezel, akkor tedd ezt.
Mellette mennyi nyelvvizsgád van?
(#) gernerakos hozzászólása Máj 10, 2016 /
 
Simon mondja: én abba a hibába nem akarok esni, hogy olyan helyre kerüljek, ami nem érdekel. nem kell félteni, emellett van életem, próbálok minél többet azzal foglalkozni, ami érdekel. (Mint pl a csajok.
Mikrokapcsoló: Ez jó hír, nem tudom, hallottál-e az ECDL tanfolyamról, de hamarosan elvégzem, és ott nagyjából ezek a témák vannak.

Gafly: Emellet egy angol középfokúm (B2) van, bár azóta sokat felejtettem, ha most kéne letennem, nem menne...

Ahogy nézegettem az egyetemeket, hogy hova mi kell a matek és az informatika minden esélyes helyre jó, persze tudom, fizika nélkül ilyen helyeken nem lehet megmaradni.
(#) mikrokapcsolo válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Az ECDL tényleg arra jó, hogy a progikat tudd használni. Egyébként pedig kitörölheted vele amit jól esik.
(#) Simon mondja válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Nagyon tiszteletreméltó, hogy ennyire képben vagy magaddal. Lassan tényleg elhiszem, hogy aki elektronizál, az olyan mint
Idézet:
„egy német”
- nagyon követhető.

Azért írtam, mert énsem tudtam még ilyen idősen "mitszeretnék". (Te ebben úgylátszik előrébbvagy).
7 milliárdan vagyunk. Mindenki tanul, még azthiszi hogy van miért. Spártába lelöktek minden használhatatlant a tajgetoszról. 300an levertek többezret. Az elhivatottság a fontos- ami látom benned megvan. Frakno vagy.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
(#) granpa válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
A frankó kissé erős volt, javítsd! Sokan csináltunk "vargabetűt", pedig tudtuk, mit akarunk.
(#) gkari válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Nagyon jól esik ilyen fiatalok megszólalásait tapasztalni, mint a Tied is, szerencsére ezen a fórumon többen is vagytok. Ha ennyire vonz az elektromosság, és informatika, akkor szerintem a fizika tudományának egyéb részei úgyszintén fontosak. Csak egy példa: az informatika nem csekély számú hardverelemei tele vannak mechanikai alkotórészekkel, ezekben számos mozgás, gyorsulás, forgómozgás stb. történik.
(#) Simon mondja válasza granpa hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Topit kérd, hogy húzza ki a privátMOD idejét.
(#) gernerakos válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Az emelt szintű informatika érettségiről tudsz valamit? Nagy előny lenne, ha azt meg tudnám csinálni. Persze, még rá kell kérdeznem, hogy van-e valamilyen felkészítés rá az iskolában, anélkül nem menne.
(#) nedudgi válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Kérhetsz moderációt a saját hozzászólásodra is.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
(#) gernerakos válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Lehet úgy tűnik, hogy ebben elölrébb vagyok, de én se tudom pontosan mi szeretnék lenni. Egy biztos: biosz, kémia, földrajz, és a jogi dolgok ki vannak zárva.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
14 évesen beírattak a technikumba. Elektrotechnikus lettem --- volna ---. Ha az állam nem gondol mást. Az első osztályt elvégezve, nyári szünet után visszatérve tudtuk meg, hogy nem technikum, hanem szakközépiskola, nem elektroncső, tranzisztor, hanem erőmű, távvezeték, elosztó állomás. Pffffff. Inkább mentem volna asztalosnak (akkor).
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
(#) mikrokapcsolo válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Megfelelő felkészülés nélkül semmiképp ne kezdj neki. Emeltről nekem nincs tapasztalatom, de van egy barátom, aki most fog emeltet tenni, azt hiszem, jövőhéten lesz. Majd beszélek vele. Úgy tudom, valamilyen programozási nyelv is van neki, talán C#
(#) pjg válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Ma volt.
Az emelt szintűn már produkálni kell. Igaz sokan nekimennek a középszinten és amikor végigolvassák a feladatokat, padlót fognak. Ja, hogy nem fészbuk, meg játék.....
Ma felkészítettem az egyik, holnap a másik info termet. Csütörtökön lesz a középszintű. Jobban izgulok, mint a tanulók. Ma kissé ideg voltam, mikor a 12. gépnél tartva még csak 4 volt hadra fogható. 7-10 éves gépek. A többség tápegység, alaplap kondis. Van amelyik merevlemeze haldoklik.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
(#) mikrokapcsolo válasza pjg hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Tényleg..
(#) gernerakos válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Azt én is hallottam, hogy programozás van. Felkészülés nélkül nem kezdek neki- nyilván. Azt tudom, hogy a középszintű infó érettségihez van felkészítés, csak azt nem, hogy az emelthez van-e. Holnap rákérdezek.
(#) Simon mondja válasza pjg hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
8 éves a gépem, és újnak tartom. a"sszem öregszek.
Beleképzelem a misztikát, ahogy az EgyGyÍK barártom mondaná.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Következő: »»   2583 / 3581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem