Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Úgy látom, ebből lesz valami, csak így tovább
Égető hozzá 600Ft, 6pin usbasp a neve. Arra a 6 tűs csatira megy a lapon. Ja és nem mellesleg USBs soros debugot is tud.
Hm, mire kell az égetö, ha USB-n keresztül fel tudom tölteni a programot?
Egyenlöre a kijelzövel próbálkozok, aztán jöhet egy egyszerü menü felépítése...
Buvarruhától kérdezem, hogy segítene-e összefoglalni hogy milyen funkciókat kell ellásson egy jól megtervezett DAC vezérlö (legyen az elsö körben akár a PCM1794)?
A 1794-nél szinte semmit, mivel az a lábai magasra, vagy alacsonyra húzásával van konfigurála, de a reset és a kimeneti koppanásvédelmet bíznám rá.
Mikor van értelme resetelni? Kell egyáltalán?
Bekapcsoláskor például, áramszünetkor, ezért csináltam külön Ac figyelést, mert, ha leesik a tápfesz, de nem annyira, hogyn a PIC is leálljon akkor megbolonduéhat.
Régebbi arduinokban DIP tokos atmega volt, és lehetett cserélni, ha valamivel gallyra vágtad. Ekkor bele kellett valamivel tölteni az új atmegába a bootloadert. Esetleg ha valami program miatt elcseszódne a bootloader, de erre kicsi a valószínűség.
Én mostanában ezzel programozom, mert ilyenkor nincs rajta bootloader, ami nem nem foglalja a helyet és gyorsabban indul az arduino.
Azt hiszem tartogatom a vezérlöt az ES9016 DAC-hoz...
A logó már el is készült hozzá. Minden esetre kalados dolog színes képet erre a kijelzöre varázsolni...
Ahogy számolgatok, egy ilyen kép (128*64pix) pont 1kB, azaz 32db fér bele a flash-be - de akkor még nincs egy deka programom és kiegészítö utasításkészletem se...
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2016
Biztos kalandos. mert erre nem lehet. Bár vannak még csodák.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2016
Sejtettem hogy páran fenn fogtok akadni a fogalmazáson.
Az érdekes az, hogy a színes logóból hogy lesz hexa adatkupac...
Sziasztok!
Szeretném kiegésziteni a PCM2906C "BB" jelű IC alapkapcsolását egy-két plusz funkcióval: - nem USB tápról szeretném használni, hanem szabályzott, stabilizált tápró (transzformátoros); - a hangerő szabályzást - merthogy ilyet is tud - szeretném potenciométeres vagy rotary encoder-es megoldással használni, hogy dobozoláskor kapcsolódjon az összképhez. - az analóg kimenetet szeretném ellátni egy 1x-es erősitést használó OPA-val, ehhez elméletileg az OPA2107AP "BB" meg is felelne. Tudna valaki segiteni ezekben? Továbbá szeretném megkérdezni hogy a SEL0 és SEL1 jelű lábak mire használhatóak?
Ha saját tápról akarod használni, akkor egyszerűen ne kösd be az USB tápját, hanem a helyére menjen a saját tápod. A hangerőszabályzást legfeljebb enkóderesre lehetne megcsinálni, de ahhoz is mikrovezérlő kellene, viszont sima nyomógombbal nagyon egyszerű, van is kapcsolás hozzá a doksiban. A kimenetre pedig szintén csak rá kell kötni a műveletierősítő bemenetét amit egyszere álítasz, de ahhoz nem ártana szimetrikus táp.
A SEL lábakról nincs semmi infó a doksiban, scak annyi, hogy lehetőleg magasra kell kötni.
A szimmetrikus táp és a külső tápellátás nem probléma, eleve azzal szeretném hajtani. Invertáló vagy nem invertáló kapcsolást ajánlasz?
A hangerőszabályzás nagyon piszkálja a csőröm, ahhoz ragaszkodnék. Szereztem kontaktot egy PIC-es cimbihez, aki be is tudja égetni a programot a PIC-be. Ha tudsz ötletet adni, esetleg alapkapcsolás-alap kóddal együtt annak örülnék.
Nylíván nem invertáló kapcsolást, nincs értelme fázist fordítani és így a bemeneti ellenállás is magas lesz. A kapcsolás igazából hótt egyszerű, csak rá kell kötni az enkóder kimeneteit a megfelelő lábakra fel/lehúzóellenállásokkal. Ha egyáltalán nem tudsz PIC-et programozni/beüzemelni, akkor a PIC kezdőknek topikot javaslom, nem ál módomban minden elmagyarázni, megcsinálni.
Azt mondja meg nekem valaki, hogy ES9016/18 DAC-oknál az 3,3V AVCC-t miért a 3,3V DVCC-böl veszi müveleti erösítös szüréssel? Nem lenne egyszerübb egy teljesen külön stabIC neki??
Mert az a kimenet DC offsete és gondolom, hogy nagyon tiszta legyen.
Nem értem teljesen. Mi a kimenet DC offsete?
Miért a DVCC-böl állítja elö, miért nem teljesen független táppal? A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
Az AVCC van a műveletierősítők + bemenetére kötve és nem földön vannak, mert az IC kimenete feszültségvezérelt és nem szimetrikus gondolom.
Nem értem amit mondasz...
Ja de, igen, az offset az AVCC feszültség közepe, ez tiszta sor. De miért a DVCC-böl állítja elö opá-s szüréssel, ezt nem értem továbbra sem. (csak megjegyzésként, nézegettem még egyéb terveket, és valaki teljesen függetlenül állítja elö, pl. a DIYINHK-féle kivitel) A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
Kérdezd attól aki ezt kitalálta.
Annyira nem érdekel, hogy az ESS tervezöinek írkájlak hogy aztán jól hülyének nézzenek...
Kérdés inkább hogy lehetne a legreálisabban megoldani a dolgot. Én mindenképp külön szedném a digitális és analóg oldal tápját, minimum külön szekunderekre. DVCC-nek elég valami egyszerübb stabi, mondjuk LF33 (50uV zaj), ezt használom a PCM1794-nél is. Az analóg referenciának viszont mindenképp valami ultra kis zajút tennék (<10uV). Pl. ADM7150 (1uV, 800mA), a opáknak meg pl. TPS7A4700 / TPS7A33 (4uV/16uV, 1A). Sokan használnak SHUNT típust (Salas, TentLab, stb.) az analóg részhez egy egyszerübb stabi után. Van ennek érdemi jelentösége?? A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2016
Csigabiga! Én azóta használok shunt tápot mióta tapasztalati úton elfogadtam magamban, hogy az élvezetes hang nem a mérhető minimális zajszinttel függ össze hanem annak az agy számára elfogadható típusával. DAC digitál oldalán nem hallottam különbséget az ADM7151 és a salas reflektorD között analog oldalon salas BIB-et használok IRFP9140 CCS fet-el és D45H11 shunt fet-el. Na ott lényegesen jobb hangot kaptam az IC-khez képest. A shunt tápnál fontos a jó minőségű alkatrészek használata nagyban változik a kapott hang minősége. Pl érdemes Dale RN55-rn60 ellenállásokat használni vagy vishay MBB0207, illetve elkoból pana FC nichicon FW vagy jobb. Az sk117 helyett 2sk880 smd adapteren tökéletes helyettesítő, kisebb hőmérséklet drifteléssel. Amúgy álltalában a mérhető zajszintje is az IC-sek alatt van a shunt tápoknak, ha keresgélsz valahol volt teszt a neten. Ami ellene szól a brutál méret meg a magas hőtermelés. Mondjuk a 6h30 cső több mint 120 fokos azt nem előzi be úgyse
Azt ne mond, hogy hallod a különbséget a sönt beállító ellenállásainak tíipusa között.
Kedves Buvarruha ! Nem egy szinten mozgunk több téren, engedd el már kérlek, hogy mikor mit hallok. Salas a kit-jében is PRP ellenállást szállított és ajánlja is az indukció mentes alacsony zajú típus használatát, biztos ő is mentalista.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
Amúgy világos, hogy Ti felsőbbrendű lények, a megmagyarázhatatlan, mérhetetlen dolgokat is meghalljátok.
Köszi a választ. Mennyi megosztható infód van a Salas shunt-röl?
(eredetit nem fogok venni mert ro*adt drága) Ha már félig hitvitákba bocsájtkozunk megint, van valami elképzelésed milyen "szint"-töl érdemes söntel foglalkozni? A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2016
Elkezdtem rajzolgatni, hogy ne csak a levegöbe beszéljek...
Mit szóltok a táp koncepcióhoz? A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Eddig jó, az IC mellett a 100nf-os kondikat még megfejelnél egy 10uf elkóval is. Amúgy milyen szoftverrel csinállod a rajzokat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |