Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia
Lehet, hogy kevés lesz a 35m. Attól függ mekkora a csévéd. Igen így van a propra 150menet megy. A prop-en nehéz lesz váltót mérni mert nem 50Hz-es szinusz van. A puffer kondin 12-15V DC-t kell mérni, ki-be kapcsolás után. A tekercselés iránya mindegy, de a 2 csévét ugyanabban az irányban tekerd.
A távirányítóban a PIC 5 és 14-es lábain.
Úgy indítod az órát, hogy: 1. táp ráad, motor felpörög 2. távszabályzóval kikapcsol, motor leáll 3. tavszab-val bekapcsol, felpörög 4. kijelzés 4-5 mp-en belül megjelenik. A 2. és 3. pontok a lényeg!
Deh mejik gomb az amivel ki-be tudom kapcsolni?Mellékeltem egy kép-et.
Mint azt már írtam nem emlékszem és itthon nincs példányom. Talán ha végigpróbálnád...
Ha egyikre sem reagál a bázis akkor szisztematikusan haladj a hibakereséssel! 1. működik a távszab? Ellenőrzés mobil kamerájával. 2. veszi a jelet a bázis? Mérés a bázis opto kimenetén. Esetleg szkóppal ránézni. 3. mérés a 2941 enable lábán. Van változás kapcsoláskor? 4. ..... stb
úgylátom te is ugyan azt a távirányítót építetted meg mint én.
a csatolt képen bekarikáztam hogy melyik gomb kapcsolja nekem ki-be. üdv!
Apropó! Az átkötések nem maradtak le a panelról?
korábban irtad hogy halványan ég az infra led,és ha megnyomsz valamit akkor erősebb.
Sztem itt lesz a gond,nekem csak akkor ég ha megnyomok valamit Üdv!
Régebben ez volt....Csak volt egy kis panelhiba, ki lett javítva és most alapból semmise világít megnyomok egy gombot Kb:15-18 ms ig világít és 100mA -t vesz fel,alapba meg 3 mA-t.... :yes:
Kb jónak tűnik. Mi a helyzet az infra vevőid kimenetén. Ott is van jel ha megnyomod a távszab. valamelyik gombját?
Mi a helyzet az infra vevőid kimenetén?A TSOP ra gondolsz?Majd reggel megmérem....
nem értek valamit
Pár napja írtad, hogy ki-be tudod kapcsolgatni a bázist a távirányítóval. (motor leáll, infra LED kialszik) Akkor az a gomb a ki-bekapcsoló gomb, és a távirányítód biztos jó.
Tomi 20 Ha figyeltél volna akkor érthetnéd hogy ÉN ilyet nem írtam!
Amire te gondolsz: (#194687) robbbb Válasz • privát • Csü, 12:31 [robbbb jelenleg nincs az oldalon] ma ráadtam a bázisra a feszt/12V 800mA/ és megméregettem,hogy a propeller 12,4V-ot kap,a tekercs pedig 12,8 V-ot,tehát gondolom a bázissal nincs gond,sőt még a távirányító 1ik gombjával ki-be tudom kapcsolgatni a motort,ha kamerával nézem a bázis infra ledjét,akkor azt látom hogy ha a motor forog akkor folyamatosan világít.Ez igy normális? mert ha igen akkor csak a tekercselés maradt és talán ma még működésre is bírom üdv! (nem én írtam) Üdv!
akkor bocs, úgy emlékeztem, te írtad...
sziasztok!
összeraktam mindent,motor bekapcs,felpörög szépen és 2 led világít /az utolsóv előtti kék és az az előtti/ folyamatosan halványan,távirányítora nem reagál,csak a motor ki-be kapcs ra. a propelleren hol mennyi kell mérnem hogy tudjam hogy megvan-e a fesz?? üdv!
2 led már nem ég,azt sikerült megoldanom de most bekapcs,motor pörög,6os lábon 4.9V,diódánál 14,5V,tsop-nál 5v megvan,de a tváirányító csak a motor kapcsolgatja,ha megfogom alulrol a ledeket,akkor felvillannak ,tehát jól vannak bekötve.
rémlik mintha lenne első indításkor valami trükk... ötlete valakinek?? a bekötések 99% h. jó
összegezve a reggeli fejleményeket,kicsit megpiszkáltam propeller forrasztásait,hátha van valahol rövidzár,most teljesen sötétbe világít pár led.
De amugy teljesen ugyan az a probléma mint tony 994-nál,ha megfogom a nyokot,akkor pár led erősen világít... Lehet hogy rossz hex lett beégetve?
Ha megfogod a NYÁK-ot és világít egy-két LED,az nem biztos hogy HEX probléma. Nekem is van egy két LED, ami világít, amikor megfogom a penelt, sőt még akkor is ha elengedem. Ilyenkor a tekercs szaggatásával azonos frekvencián villognak, mert a tranyó bázisánál a vezetősáv "antenna-ként" viselkedik
Azt kipróbáltátok, hogy be-ki-be?
Ha így nincs kijelzés, akkor a fototranya felhúzó ellenállását kell csökkenteni.
a fototranyán 5 V-ot mérek.
akkor az R12-t lecsökkentem. Az lehet gond,hogy a bázis infra ledje elég gyengén ég??1V-ot kap...
Hogy a manóba kap csak 1V-ot?? Mekkora áram folyik rajta?
valszeg elég nagy,mert a mérőm már nem jelzi...a 10A-es része sajna nem műkszik....
Robbbb neked reagál a ki-be kapcsra nekem semmi.....(ha valakinek van sok ideje) az csinálhatna valami képet és odaírhatná hogy hol mennyit kell mérni vagy csak simán leírhatná hogy hol mennyit kell mérni...
20mA-nál több nemigem mehet rajta mert az halálba küldi.
Végigcsináltad amit leírtam a szisztematikus keresésről?
vicsys én minden hibát kerestem (mindent kisípóltattam) és frankó volt csak nemtudom hogy hol hány voltnak kell lennie......Jah és robbbb teis az elektrocsibes változatot csináltad?
az infra led 1ik lába és a föld között megvan az 5V,de a 2 lába között csak 1V-ot mérek.
20mA-nél tuti többet kap...de érdekes módon nem melegszik és ki-be kapcs-ra reagál... a bázis 78l05je iszonyatosan forro viszont....
igen én is azt....a tesztelés nálam is megvolt...ha kiveszem a pic-et akkor a lábakat vizsgálva felvilannak a megfelelő ledek...
a propeller R12-je 10K-s....pont van itthon 4.7k ellenállás....megpróbáljam azzal?
Ne zsongíts! A bázisba 7805 kell! Oda a 78L05 kevés lesz...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |