Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Androidos okos telefonok
Mondom céges a tablet és csak ez a port kommunikál rajta a telóval. Azt a részét ismerni vélem amire Te gondoltál de itt ennél a tabletnél a vezeték nélküli kommunikáció le van tiltva.
Mint említettem, ott csak az interpolált felbontás van megadva, engem a natív érdekelne...
Ja jó így más, viszont most rádugtam 3.0 ás porta a 2.0 telefont és láss csodát működik(biztos, hogy más a host controller és 3.0 ás jó a 2.0 ás nem).
Nem tudom, hogy telora lehet e drivert telepíteni, de nekem kellet hozzá.
Gondolod, hogy még az a kemény 3,15MP is interpolált? Ez egy elég fullos specifikáció, de még it is csak annyit írnak, hogy 3,15MP. Ha viszont tényleg interpolált, akkor kb. 2MP lehet.
Én 3 meg 2 megapixelt olvastam ott. Ha az csak interpolált, akkor dobd el...
Miért dobnám? Nem fényképezni vettem, sőt még csak nem is magamnak...
Csak szeretném kideríteni az igazságot...
Sziasztok,
A Vodafone 875 tipusú telefonom tegnap este jól müködött, de ma reggel kikapcsolva találtam. Bekapcsoltam, és a Vodafone logónál lefagy. A Hard reset-et próbáltam, de nem segített. Ha USB kábellel összekötöm a géppel, akkor Unknown Device-ként ismeri fel. A Recovery Menu-t el lehet rajta indítani. Gondolom, hogy software gondja van. A kérdésem: Hogyan lehetne újra írni bele a software-t? A linux világában otthon vagyok. A választ előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2016
Szerintem innen megtudod.
Köszönöm a válaszodat!
Ezekszerint szükségem lesz USB kapcsolatra?
Ha találnék egy ROM-ot ZIP formátumban, akkor azt feltudnám telepíteni.
Szerinted hol találhatok ilyent? (Az interneten nem találtam.) Vagy esetleg hogyan tudnék készíteni?
A gyári recoveryből nem lehet zip-et telepíteni, csak dísznek van ott.
Egy data, cache és dalvik cache törlést megpróbálhatnál.
A data és cache törlést probáltam, a dalvik cache törlést nem találtam a menüben.
Az USB problémát megtaláltam: A microUSB D- lábánál fel van szakadva a forrasztás. Holnap kijavítom, utána még írok. Az "Apply update from SD card"-ot mire használják?
SD-ről tudsz telepíteni a rendszerre, vagy teljes firmware-t is rá tudsz húzni, feltéve, ha root-olt a kütyüd és a megfelelő recovery is rendelkezésedre áll. Meg persze backup-ot is csinálhatsz rá a meglévő rendszerről.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2016
Rootolt a kütyü!
Firmware-t hogyan lehet rá telepíteni?
Nem feltétlen a firmware-el kezdeném. Előbb alpba állítást kéne csinálni az előttem szóló(k) javaslata szerint. Ha rossz flash-t tolsz fel rá, akkor féltéglásíthatod is nagy eséllyel és azt csak profi cuccokkal lehet helyre hozni, közvetlen rom írással. Egyébként van vagy 4-5 féle biztos módja a flash-elésnek. Akár zip-ből is lehet SD-ről( ez a leggyakoribb és legegyszerűbb).
Az alapbeállításokat probáltam, de nem segítettek.
Keresel a kütyüdhöz valló rom-ot. Ott általában leírják, hogy melyik módszerrel tudod felrakni és mik az alapelvárások, mint pl bootloader és recovery verzió. Ezek is jellemzően megvannak az oldalon, ahol a romot találtad. De nagyon óvatosan kell vele bánni főleg a bootloader-rel. Ha az elszáll, akkor te már semmit sem tehetsz. Akkor, vagy profira bízod, vagy alaplapot cserélsz.
A bootloader az ugyanaz mint a recovery menü?
Nem.. A bootloader az olyan mint a pc bios-a. A recovery meg mint a dos. Csak hogy érthetőbb legyen. Mind a kettő külön partición van. Viszont függenek egymástól, tehát az sem mindegy, hogy a milyen loader-hez, milyen recovery verziót raksz fel. És a kettőhöz milyen a firmware. Jellemzően a jobb romok az összes hozzávalót feltolják. Ezért is veszélyes, mert ezek a rom-ok a loadert és a recoveryt is átírják. Tehát fórumozz előtte mielőtt flash-elsz.
Nem tudom. Olvass utána fórumokon, hogy mik a tapasztalatok vele.
Még utánanézek a fórumokon.
Köszönöm az eddigi segítséget, holnap még jelentkezek.
Kétlem, hogy ehhez lenne CWM vagy társai.
Az USB dugasznál nagyobb a gond, mint hittem: a padok fel van szakadva a négy rétegű nyákról. (javíthatatlan)
Csak a memóriakártyás megoldás maradt. Az "apply update from sd card"-al meglehetne-e oldani vagy mindenképp kell hozza a CWM? A JTAG pontokra kiszokták-e hozni az USB adatszálait?
Az USB-t kéne valahogy megcsinálni. A csatlakozótól nem tudod követni a vezetősávot? Vagy keresni a viát és odapöttyinteni.
A gyári recoveryvel nem sok mindent tudsz csinálni a wipe-on kívül. Jtagról nem tudok semmit.
A Jtag nem megy ki usb-hez. Azzal alaplapot kivéve közvetlen írod a particiókat a romra, mint említettem. Nem egyszerű művelet és az író se olcsó. 5-9 partíciót megírn bitről bitrei pontosan oda ahova tartozik. Ahhoz profi cucc kell.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
Holnap megprobálom megjavítani az USB csatlakozót.
Kb. milyen alkatrészek kell legyen az USB csatlakozó és az MT6575 között?
Szerintem minimum egy impedancia illesztő van közte, még akkor is, ha közvetlen kezeli az usb-t az MT.
Egyébiránt nem tudom, mert sose volt vele dolgom. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
Ha jól gondolom, akkor kell legyen egy tekercs és egy 18-24 ohmos ellenállás az adatvonal és az MT között. (Egy UPS-ben így volt.)
Szerinted kapcsolási rajzot ehhez a Vodafone 875-ös telefonhoz hol lehet találni? Az internet nem találtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |