Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   99 / 219
(#) Andr3wJ válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Ezért szoktam mondani márkás se garancia semmire! De itt valószinü becsempésztek az újak közé egy újracsomagoltat vagy valami ilyesmi.
(#) Buvarruha válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Nekem ez nem új, de ezt azért nem gondoltam volna.. Oké, hogy becsempésztek egy javítottat, vagy újként lett eladva, de amit itt műveltek az felháborító szerintem. Ha szétszedik, kicserélik a ledsort és azt újként árulják, oké, mert miért ne, de ez?
(#) oxygen válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Köszönöm az infot. A háttérrel futok még egy kört, bár elindul. Letöltöttem hozzá egy 90%-os rajzot (a rajz ehhez a tipushoz van, de pl. a tápcsatlakozó a rajzon több lábú, mint a lapon) aszerint van egy "protect" nevű tesztpont aminek magasba kellene mennie ha minden ok, de alacsonyban marad. A leírás szerint ilyenkor valamelyik tápág zárlatban van, viszont mérve minden jó. SW-t próbáltam keresni, de nem találtam, csak más tipusú LCD panelhez.
(#) doni82 válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Akkor nem kijelző baja van?ez mennyire biztos?Mellékelek egy képet.Ha a kępernyővel volna baj,akkor valami sérülésnek látszania kéne a kijelző oldalán lévő panelon,vagy valahol a kijelző körűl?
(#) Buvarruha válasza doni82 hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Ha alul teljesen jó, akkor a kijelző a problémás inkább. Sérülésnek nem kell látszania.

Sérülést sehol nam látok rajta,se a panelon se a szallagokon.Ennek ellenére is a kijelző a rossz?

Akkor leírom mégegyszer! Igen, sérülés nélkül is meghibásodhat a kijelző.

Ok.mostmár értem.köszönöm.És ojat lehet csinálni,hogy monitor kijelzőjét kötném,be a tv kijelzője hejett .

Röviden, nem. Bővebben, ide kukucskálj be és találsz több infót, nem hosszú a topik, végigolvashatod.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016
(#) druxter hozzászólása Aug 22, 2016 /

Üdv! Adott egy Grundig 32 colos (32 LXW 82-8735 REF) lcd tv. Táphibájából kigyógyítottam, majd 2 nap használat tökéletes volt. 3. nap bekapcsolás után foltos volt a kijelző, nem volt egyenletes a háttérvilágítás. 4. nem indult el a háttérvilágítás, semmit nem látok rajta. A CCFL cső inverter-t méregettem, nem látok, és nem mérek rajta hibát. Összesen 2 kivezetése van, még a képernyőt nem bontottam szét, gondolom paplancsöves lehet, és párhuzamosan vannak kötve a csövek. Kérdés az lenne, hogy ez egy tipikus CCFL cső hiba lenne?
(#) eyess válasza druxter hozzászólására (») Aug 22, 2016 /

Lehet persze mindent figyelembe kell venni többek között a csövek állapotát is .
(#) druxter válasza eyess hozzászólására (») Aug 22, 2016 /

Arra gondoltam esetleg az inverternél elkerülte valami a figyelmem, ami tipikus hiba. Az első ilyen bajos tv, amivel gyakorlatozom ilyen problémán, tehát eddig csak táp problémások voltak.
(#) kiskomo21 hozzászólása Szept 3, 2016 /

Sziasztok!
Hyundai lcd tv-vel lenne egy kis probléma.Dlh32285 a típusa.Hang van kép nincs.
Westel tápegység van benne 17PSI11.Ebben kérném segítségeteket.Hatos hibakódot villogja a led.
Az inverter felé 27v megy ki.De nem indul a világítás.Előre is köszönöm.
(#) kiskomo21 hozzászólása Szept 3, 2016 /

Elképzelhető, hogy az inverter a ludas?
(#) kadarist válasza kiskomo21 hozzászólására (») Szept 3, 2016 /

Ésszerű következtetés.
(#) Buvarruha válasza kiskomo21 hozzászólására (») Szept 3, 2016 /

Biztos, hogy hibakódot villog? Nem tudok arról, hogy vestelek hibakódot villognának, szerintem próbálna indulni, majd resetelődik. Szóval igencsak esélyes, hogy szoftverproblémája van és a tanyán van is hozzá szoftver.
(#) kiskomo21 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 3, 2016 /

Űdv! A háttérvilágítás ledjei közül rossz volt 3 azokat cseréltem.Kettő sor van benne sorba kötve. 27 voltot mérek a bemeneten.Nem kevés az?
(#) kiskomo21 válasza kiskomo21 hozzászólására (») Szept 3, 2016 /

Led sorokat teszteltem,jók.

Szoftvert hogy kell rátölteni?
(#) kadarist válasza kiskomo21 hozzászólására (») Szept 3, 2016 /

Ha LED-es, akkor nincs benne inverter. Viszont ha tényleg LED-es, akkor egy LED szakadása is okozhat világításhibát.
(#) kiskomo21 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 3, 2016 /

Igen. Szét kaptam nincs inverter. Ledes cseréltem a rosszakat.Teszteltem.Világít mind két sor.
Mégis csak a táppal van valami?

A táppal kellene egy kis segítség,merre induljak?

Na várj csak, tehát bekapcsol a TV, de nincs kép/háttérvilágítás, vagy csak pislog hatot, majd készenlétben marad?

Bekapcsol de nincs háttérvilágítás.

Ja most nézem, hogy hang van. Akkor a ledek meghajtója halt meg, ha tápfesz van rajta, akkor az IC döglött meg gondolom, szokásuk. De azért megmérném, hogy felugrik-e a ledek feszültsége amikor indul a TV.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016

Induláskor 30 volt majd le esik 27voltra.

Ez a led meghajtó kimenete?

Igen az

Ellenőrizd az alkatrészeket, különösen a soros diódát a kimenetnél. Eszerint elindul a meghajtó, de mindjárt le is ál, szóüval lehet, hogy rövidzáras a didóda.

Ok, köszönöm.Megnézem.
Következő: »»   99 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem