Fórum témák
» Több friss téma |
Ezért szoktam mondani márkás se garancia semmire! De itt valószinü becsempésztek az újak közé egy újracsomagoltat vagy valami ilyesmi.
Nekem ez nem új, de ezt azért nem gondoltam volna.. Oké, hogy becsempésztek egy javítottat, vagy újként lett eladva, de amit itt műveltek az felháborító szerintem. Ha szétszedik, kicserélik a ledsort és azt újként árulják, oké, mert miért ne, de ez?
Köszönöm az infot. A háttérrel futok még egy kört, bár elindul. Letöltöttem hozzá egy 90%-os rajzot (a rajz ehhez a tipushoz van, de pl. a tápcsatlakozó a rajzon több lábú, mint a lapon) aszerint van egy "protect" nevű tesztpont aminek magasba kellene mennie ha minden ok, de alacsonyban marad. A leírás szerint ilyenkor valamelyik tápág zárlatban van, viszont mérve minden jó. SW-t próbáltam keresni, de nem találtam, csak más tipusú LCD panelhez.
Akkor nem kijelző baja van?ez mennyire biztos?Mellékelek egy képet.Ha a kępernyővel volna baj,akkor valami sérülésnek látszania kéne a kijelző oldalán lévő panelon,vagy valahol a kijelző körűl?
Ha alul teljesen jó, akkor a kijelző a problémás inkább. Sérülésnek nem kell látszania.
Sérülést sehol nam látok rajta,se a panelon se a szallagokon.Ennek ellenére is a kijelző a rossz?
Akkor leírom mégegyszer! Igen, sérülés nélkül is meghibásodhat a kijelző.
Ok.mostmár értem.köszönöm.És ojat lehet csinálni,hogy monitor kijelzőjét kötném,be a tv kijelzője hejett .
Röviden, nem. Bővebben, ide kukucskálj be és találsz több infót, nem hosszú a topik, végigolvashatod.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016
Üdv! Adott egy Grundig 32 colos (32 LXW 82-8735 REF) lcd tv. Táphibájából kigyógyítottam, majd 2 nap használat tökéletes volt. 3. nap bekapcsolás után foltos volt a kijelző, nem volt egyenletes a háttérvilágítás. 4. nem indult el a háttérvilágítás, semmit nem látok rajta. A CCFL cső inverter-t méregettem, nem látok, és nem mérek rajta hibát. Összesen 2 kivezetése van, még a képernyőt nem bontottam szét, gondolom paplancsöves lehet, és párhuzamosan vannak kötve a csövek. Kérdés az lenne, hogy ez egy tipikus CCFL cső hiba lenne?
Lehet persze mindent figyelembe kell venni többek között a csövek állapotát is .
Arra gondoltam esetleg az inverternél elkerülte valami a figyelmem, ami tipikus hiba. Az első ilyen bajos tv, amivel gyakorlatozom ilyen problémán, tehát eddig csak táp problémások voltak.
Sziasztok!
Hyundai lcd tv-vel lenne egy kis probléma.Dlh32285 a típusa.Hang van kép nincs. Westel tápegység van benne 17PSI11.Ebben kérném segítségeteket.Hatos hibakódot villogja a led. Az inverter felé 27v megy ki.De nem indul a világítás.Előre is köszönöm.
Biztos, hogy hibakódot villog? Nem tudok arról, hogy vestelek hibakódot villognának, szerintem próbálna indulni, majd resetelődik. Szóval igencsak esélyes, hogy szoftverproblémája van és a tanyán van is hozzá szoftver.
Űdv! A háttérvilágítás ledjei közül rossz volt 3 azokat cseréltem.Kettő sor van benne sorba kötve. 27 voltot mérek a bemeneten.Nem kevés az?
Ha LED-es, akkor nincs benne inverter. Viszont ha tényleg LED-es, akkor egy LED szakadása is okozhat világításhibát.
Igen. Szét kaptam nincs inverter. Ledes cseréltem a rosszakat.Teszteltem.Világít mind két sor.
Mégis csak a táppal van valami?
A táppal kellene egy kis segítség,merre induljak?
Na várj csak, tehát bekapcsol a TV, de nincs kép/háttérvilágítás, vagy csak pislog hatot, majd készenlétben marad?
Bekapcsol de nincs háttérvilágítás.
Ja most nézem, hogy hang van. Akkor a ledek meghajtója halt meg, ha tápfesz van rajta, akkor az IC döglött meg gondolom, szokásuk. De azért megmérném, hogy felugrik-e a ledek feszültsége amikor indul a TV.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016
Induláskor 30 volt majd le esik 27voltra.
Ellenőrizd az alkatrészeket, különösen a soros diódát a kimenetnél. Eszerint elindul a meghajtó, de mindjárt le is ál, szóüval lehet, hogy rövidzáras a didóda.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |