Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   109 / 257
(#) Zoli_bácsi válasza Csongi_ hozzászólására (») Okt 3, 2016 /

Miért veszíted el a pénz felét? Teljes refund-ot kell választani. (De lehet nem jól tudom, nekem mindig a teljes összeg jött vissza)
(#) Csongi_ válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 3, 2016 /

Igen, a teljes osszeg visszajon, de a PayPal tovabbkuldi a banknak, aminek kezelesi koltsege van.
Ha a PayPal-rol toroltem a regi kartyamat es az ujat meg nem adtam hozza, akkor a penzt amit vissza kapok, hova teszi majd?
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
(#) vargaf válasza Csongi_ hozzászólására (») Okt 3, 2016 /

Soha egy fillérrel sem kaptam kevesebbet vissza. Kártyás vásárlásnál nem számol kezelési költséget a bank.
(#) Csongi_ válasza vargaf hozzászólására (») Okt 3, 2016 /

Igen, karytas vasarlasnal nem, de hogyha kulso forrasbol, jelen esetben PayPal-rol erkezik a penz, akkor igen.
(#) vargaf válasza Csongi_ hozzászólására (») Okt 3, 2016 /

A Pay-Pal kártyás vásárlás.
(#) Zoli_bácsi válasza Csongi_ hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Nem, abban az esetben sincs kezelési költség. A paypal fizetést ugyan úgy kezeli a bank, mint a belföldi online vásárlást.
(#) proba válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Egy kérdés azért van, volt mikor bankkártyás vásárlással vettem valamit, olyan helyről ahol egyébként csak PAYPAL volt elfogadható,de valami módon a bankkártya is fel volt sorolva. Itt a paypal lenyúlta a maga kezelési költségét, és azt külön tételként vonta le a számlámról, szerintem azt nem adja vissza.
Ami még a visszatérítésnél értékcsökkentő lehet , a számla forintalapú, ezért a két árfolyam ( vételkori, meg az eladáskori) különbsége jelentkezik. Ebay esetén dollárban úgy emlékszem centre stimmel a visszatérített, és a befizetett összeg PAYPAL esetén.
(#) vargaf válasza proba hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Ha nem hiszed el amit a Pay-Pal fizetéssel kapcsolatban mondunk, akkor felesleges válaszolnunk. Ha kártyával fizettél az nem Pay-Pal fizetés. Az árfolyam különbségen kívül semmiben nem tér el a kifizetett és a visszakapott összeg forintban.
(#) david10 hozzászólása Okt 6, 2016 /

Sziasztok,
Az egyik kínai eladó névszerint elecrealm átvert egy hibás VGA-->LVDS átalakítóval 32,88 dollár értékben, az átalakítón az adatjelek rendben vannak, de nincs órajel, valószinüleg vezérlő IC hamis lehet, amit még kapni se lehet bele.
Az eladónak írtam, ő megállapította, hogy valami nagy baja lehet (szó szerint ezt írta).
Megkérdeztem, hogy hogyan tudnám a pénzemet visszakapni, erre ő azt válaszolta, hogy nyissak egy Return case-t, küldjem vissza a csomagot és visszakapom a pénzem.

A gond ott kezdődik, hogy visszaküldeni nem szeretném, mert az megint pénzbe kerül + az se biztos, hogy visszafizetik a 32,88 dollárt, a 2 000 forint vámról nem is beszélve.

A kérdésem: Valamilyen módja van-e annak, hogy a pénzemet visszaszerezzem annélkül, hogy a csomagot visszaküldeném?
A választ előre is köszönöm!
(#) Zoli_bácsi válasza david10 hozzászólására (») Okt 6, 2016 /

22 és 45 euro között vám mentes a küldemény, ÁFÁ-t kell fizetni. De miért nem ajándékként adta fel az eladó? Mert ebben az esetben simán belefért volna a vám és Áfa mentes körbe... Szerintem nem szükséges visszaküldeni, elég egy fotó dokumentum, vagy video-dokumentum. Az ebay garanciát vállal a jogos pénz visszafizetésre.
(#) steelbird válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Ha Kínából jön a csomag, a vámosokat egyáltalán nem érdekli a "Gift" megjelölés a csomagon. Nem hülyék ők sem...
(#) RoliNyh válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Hivatalosan ajándék küldeményhez nyilatkozatot kell csatolni, amiben szerepelnek a küldő fél és a fogadó fél adatai, valamint a csomag pontos tartalma és értéke. Ezzel tudja igazolni a címzett, hogy nem fizetett érte, hanem ajándékként kapta "valakitől"...

Mellékelt dokumentum 2. -ik pont...

Tájékoztató...

És Az összeghatárok is megtalálhatók az alábbi honlapon:

Tájékoztató...

Ahogy steelbird társunk is említette, az valóban nem elég, hogy ráírják gift - ajándék.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
(#) Zoli_bácsi válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Én több, mint 230 dolgot vásároltam az ebay-en. Egy-két kivétellel a többi mind "gift" jelzéssel érkezett. Soha egyetlen nyilatkozat nem került csatolásra. Mint írta is, nincs rendszeresített formanyomtatvány. A küldeményen viszont rajta van a feladó, a címzett adatai is. Rá van írva, hogy gift. A nagyobb összeghatár felett a gift tényleg gyanús lehet a vámon.
(#) RoliNyh válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Vásároltam én is nagyon sokat elhiheted. De most ne az ilyen B5 boriték méretü semmiségekre gondoljunk. Azokkal nyilván nem foglalkoznak. De egy terjedelmesebb dobozra igen is ráharapnak, főleg ha több mint 22€ (vagy -e feletti $ -nak megfelelő) összeg van ráírva.
Ha összeg nincs ráírva, csak a gift jelzés, de a csomag terjedelmes, az meg főleg szemetszúr nekik...
Ha csomagküldővel hozzák, abban pedig biztos lehetsz, hogy rögtön a vámon köt ki.
Ha sima levélként feladott, azok közt nagy ritkán előfordul, hogy átcsúszik ellenőrzés nélkül, és simán kézbesíti a posta. Ez inkább a cipőkre ruhákra jellemző, de ha a röntgen alatt látják, hogy elektronikai jellegű, akkor nyilatkoznod kell biztos lehetsz benne...
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
(#) david10 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Köszönöm a válaszodat!
Este írni fogok az eBay-nek, a hétvégén fognak-e vele foglalkozni vagy csak hétfőn?

A vámért fizetett összegből nem csinálok gondot.
(#) Zoli_bácsi válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Túlnyomó részt elektronikai dolgokat rendelek, de ezzel kapcsolatban még nem kellett nyilatkoznom. Persze csip-csup dolgokról van szó. Ezt nyilván nem vizsgálják, teljesen igazad van. Volt egy USA vásárlásom, 25.000Ft feletti értékkel, de akkor sem kaptam semmilyen papírt, hogy vámot, áfát, egyebet kellene fizetnem, vagy nyilatkoznom. Lehet, hogy szerencsém volt.
(#) tbarath válasza david10 hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

1-2 dolláros tételeknél általában nem szoktak szórakozni a visszaküldetéssel, de gondolom komolyabb tételeknél nem szeretnék azt, hogy a kedves vevők beírják nekik hogy "rossz ez a ****" és kaptak ingyen egy 30 dodós cuccot. A félreértések elkerülése végett: nem feltételezem, hogy Te ilyen vagy, elhiszem hogy rossz terméket kaptál.

De ez benne van a pakliban, és amikor megvetted ezt a terméket, akkor elfogadtad a feltételeiket, amik ott vannak a lap alján:
- The buyer is responsible for returned charge. If the returned item possesses no fault, the buyer also has to pay for the second delivery cost.
- We refund the item's value only even if the item has been found to be defective.

Szóval elfogadtad azt, hogy a hibás terméket visszaküldöd a saját költségedre, és ők visszautalják az árát ha tényleg hibás.

Az a 2000 Ft pedig inkább áfa volt szerinem mint vám. Ennek a visszaszerzése nem tudom hogyan történik, de a magyar bürokráciát ismerve szerintem nem kis macera visszaszerezni.
(#) david10 válasza tbarath hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Csak kíváncsiságból kérdem: Tudol-e küldeni egy olyan termék linket, amelyiknek az árát visszaadják a termék visszaküldése nélkül?
(#) Massawa válasza david10 hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Ha elenyészö az ár (<kb 50€) a kinaiak többnyire szo nélkül jováirják, ha pay-pallal fizettél akkor pénzt is kapsz.
Az akkusoknak meg van Europában egy (vagy több) gyüjtöhelye, ahova elküldöd a rossz akkut és ez alapján visszaadják a pénzt ( megint függ attol, hogyan fizettél). Lehet, hogy csak jováirást kapsz amit ott levásárolhatsz.
(#) KBal76 válasza david10 hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Szerintem ilyenkor fizeted/fizetjük ki az olcsó termékben rejlô kockázatot. Ha visszaküldöd nyilván visszafizetik az árát. Pár dolláros cuccnál nem egyszer visszafizették már a termék árát szó nélkül, vagyis kértek fotót hogy mi nem jó, ennél a vacaknál pl. tolómérôvel mutattam fotón hogy hibás a mérete, elnézést kért és visszautalta az árát.
(#) tbarath válasza david10 hozzászólására (») Okt 9, 2016 /

"Tudol-e küldeni egy olyan termék linket, amelyiknek az árát visszaadják a termék visszaküldése nélkül?"

Termék linket nyilván nem.

De volt eddig 3 reklamációs ügyem, az eredmények:
1. nem azt a terméket küldték amit rendeltem (fotót küldtem, stb.), bocsánatot kértek és azonnal légipostával küldték azt amit rendeltem, amit rosszul küldtek azt simán tartsam meg
2. kb. 10 dodós multiméter összevissza karcolt kijelzővel, erről fotókat küldtem és végül a refund a teljes ár visszapostázással csökkentett ára volt. Vagyis neki pedig pár dodóval több maradt a zsebében, nekem nem kellett postára mennem és van "ingyen" egy működő, de esztétikailag hibás multiméterem. (Itt az eladó megpróbált emberkedni, hogy biztosan szállítás közben sérült és ilyesmi, de ezt hamar rövidre zártam a kérdéssel, hogy sérülésmented kartondobozon és 2 réteg pukifólián keresztül hogyan lesznek milli mély párhuzamos karcok a kijelzőn...).
3. egy kb. 1,5-2 dodós DC-DC konverter nem működött, az eladónak megírtam, ő írta hogy küldjem vissza és refund. Megírtam hogy többe kerülne visszaküldeni, erre azt válaszolta hogy akkor ne küldjem és nyomta is a refund-ot. Hozzáteszem: nem először vettem tőle, és akkor is több dolgot vettem, a többivel minden rendben volt.
(#) MikulaSan hozzászólása Okt 11, 2016 /

Hello! Remélem ide belefér az online vásárláshoz kapcsolódóan az Amazon. Szeretném megkérdezni kinek mi a tapasztalata ezen oldallal kapcsolatban illetve hogy lehet e közvetlen MasteCard-al utalni mint Ebay esetén. Illetve a pontos jelenleg vonatkozó vámolással kapcsolatban, mivel a fenti link nem él. A cél vásárlásom ezen oldalról 15e forintot kóstálna. Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) nedudgi válasza MikulaSan hozzászólására (») Okt 11, 2016 / 1

A fenti link él, most próbáltam ki.
(#) MikulaSan válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Én értelmeztem félre ezek szerint letöltős a cucc bocsánat és köszi a segítséget!!
(#) sector99 hozzászólása Okt 12, 2016 /

Sziasztok !

Rendeltem két kamerát Aliról 58 dollár a kettő ára...és most lekapcsolták a vámon. Nézegettem a tájékoztatót, de halvány fogalmam sincs, hogy mi ilyenkor az eljárás. Annyi tiszta, hogy 27 %-os ÁFA alá esik, vámot nem kell fizetni. Hogyan zajlik a további eljárás ? Olvastam, hogy valami vámárú nyilatkozatot kellene kitölteni, de azon olyan adatokat kérnek amit nem tudok. (feladó neve címe, stb)
Én úgy tudom, hogy az csak a csomagon van rajta. No meg az is, hogy mennyi érték van a csomagon feltüntetve. Légy szi' magyarázzátok el, hogy mit kell tennem ? Köszi !
(#) RoliNyh válasza sector99 hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Elvileg küldenek vagy postán, vagy ha van e-mail cím megadva, akkor oda megfelelő
(félig már az ismert adatokkal kitöltött)
dokumentumokat, azt kell kitölteni
(pótolni a hiányzó információkat),
és vagy visszaküldeni, vagy beszkennelni és visszaküldeni. Egy biztos, elektronikusan gyorsabban zajlik, de így is több nap lesz...

Csak megjegyzés, de ha külön rendelted volna egy két nap eltéréssel, akkor lehet átjött volna simán úgy, hogy nem harapnak rá a vámon...
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2016
(#) Massawa válasza sector99 hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Csak kaptál valami számlát amit megfizettél. Azon minden adat ott van ( felado stb).
(#) sector99 válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Ok eddig értem, de itt van a nyilatkozat amit elvileg vissza kell küldeni. Van hozzá egy tracking number, de a többi adatot honnan vegyem ? (Feladó neve, stb.) Aztán meg azt se tudom, hogy mennyi értéket tüntetett fel a csomagon. Írjam be a tényleges vételi árát ?
(#) sector99 válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Igen, tudom, elszúrtam...nem egyszerre kellett volna rendelni...
(#) sector99 válasza Massawa hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Semmiféle számlát nem kaptam még eddig soha....És most sem. Csak a visszaigazolás, meg track. szám van.
Következő: »»   109 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem