Fórum témák
» Több friss téma |
RB4-es láb. Az adatlapon PGM-ként szerepel..
beépítettem, bár nemsokat segít.
észrevettem, hogy beírás után mindig más adatot olvas vissza, mikor olvasással próbálkozom, többször. az olvasás tökéletes. írás után leformázom a chipet, és le is formázza. Utána akárhányszor olvasom vissza, mindig 3FFF értéket ad, azaz üres a chip. talán beprogramozás után ki kéne próbálnom a picet, hátha így is működik........ (és akkor nem kéne többet nyavajognom )
A letörölt PIC tartalma 3FFF tehát ez normális.
ott az írással lesz a gond, csak azt nem tudom hogy mi lehet a baj.
ha nem adok rá 13 voltot, akkor nem ír rá semmit.
bár nem tudom, hogy mennyit zavarja az egyenáram "hullámossága": 13V: 12,95 - 12,90 V között változik 5V: 5,00 - 4,95 V között változik ólomakkumulátorral talán jobb lenne?
Ennyitől nem zavarodhat meg.
Próbld azt meg hogy megnöveled az égetőfeszt kb 13.6V-ra. A 12V-os stab IC test lábát fel kell emelni 2db 1n4148-as diódával.
felemeltem a párh port delay-t 26-ra, és már szépen írja az adatokat!
végigírta az első sort: 0000 0000 0000 0000 0000 0001 0007 0003 és belekezdett a másodikba: 0001 0001 de még ez sem hasonlít az eredeti HEX-re! gondban vagyok: nemnagyon tudom megemelni a feszt, mert a két stab IC-t soros elven kötöttem össze, egy 8v1 zennerrel kiegészítve.
akkor még mindíg nem jó......
áááá már nagyon nem vágom mi lehet a baj
Én is teljesen beleőrülök a picek programozásába a végén...
Az EEprom memóriába is elkezdett valamit írni, de csak egyszer
Kéne valami Demo Board, aztán kifejlesztek valmi jót saját magamnak. Csak tudnám hogy mikor mit kell csinálni a programozás közben.
jó, ojat tudok építeni.
van oscillátorom, hozzá 2 db 20 nF-es kondi. A bekötését kilestem a kézikönyvből. adok rá VCC-n ezt a jó 5V-ot, a VSS-t meg földelem. csak azt kéne tudnom, melyik lábra van írva a kimenet, amit a ledhez kötök
RB0
Másrészt én arra gondoltam hogy saját magam csinálok egy PIC égetőt ilyen dugdosós panelon és ha működik akkor nyákon megépítem.
átalakítottam a tápegységet, hogy alkalmas legyen 13,90 V leadására
LVP-re is rákötöttem a 10 K ellenállást, de nem változott semmi. Most tényleg kipróbálom, hogy tényleg benne van-e a program a PIC-ben.
megcsináltam a próbapanelt, és a PICem működik
legalábbis ez a basic, amit adtál a próbapanelen beteszem a felprogramozott picet: és ég a led!!!! Leformázom a picet, és visszateszem a próbába: a led nem világít! tehát sikerült!!!!! :eek2: kösz mindenkinek! de nagyon! eSDi, még egy kérés: egy program kéne, amiben egy porta és egy portb lábra kötök egy ledet, és felváltva villog: ez lenne a finálé, hogy tényleg működik a program Légysziii!!! ebből kiindúlva elkezdhetem a programozást.
Nem gond!
AllDigital TRISA = %00000000 TRISB = %00000000 loop: PORTB.0 = 1 PORTA.0 = 0 WAITMS 1000 PORTB.0 = 0 PORTA.0 = 1 WAITMS 1000 Goto loop End
Valami gond van az időzítéssel, mert az oshon simulator nem ugrik tovább, és a pic sem.
csak a portb.0 világít
Nálam jó! A simulátorban pedig nem szabad nagy időzítéseket használni. pl ezt az 1s-os időzítést baromi soká tart leszimulálni. átírod mondjuk 10ms-ra akkor már látod hogy szépen váltogatja, csak programozás előtt kell átírni nagyobb időzítésekre.
Lehet mégis, hogy as kivitelezésnél rontottam el.
most már van fotólakkom, aki tud konkrét nyákrajzot adni erősített égetőkről, mivel ezek már nincsenek olyan sokan, mint a sematikus rajzok, az nyugodtam megoszthatja ebben a topicban. úgy gondolom, amelyik pic programozóról van nyákrajz, az valószínűleg működik is.
Sziasztok ! segitségeteket kérem egy 16c57 pic kiolvasásábam . Milyen programozoval lehetne ? Ez egy Berger Lahr RDM 566/50 -es 5 polusu léptetőmotor vezérlöje lenne . Elöre is köszönöm a segitséget .
Piros LED:
A 2.2k -n athalado aram 13.2V eseten 6mA. Oda elegendo 1.5 ,2 mA Csereld le a LEDen levo ellenallast 5.6 - 8.2k -ra,igy kb 1.5 - 2mA aram fog athaladni,igy nagyobb lesz a fesz. eses az ellenallason,kevesebet fog 'enni' a LED.Igy talan mukodni fog LEDel is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |