Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   104 / 219
(#) Buvarruha válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 13, 2016 /

Ennyi.
(#) zoli0078 hozzászólása Okt 15, 2016 /

Adott egy Funai NLC-3216-os típusú LCD TV. Sikerült helyre állítani és egy univerzális távirányítót ráhangolni. Főbb funkciók mennek de a kép arányát nem tudom váltani, még a készüléken lévő gombokkal sem (a 16:9-es adásnál alul és felül van egy fekete csík mint ha 21:9-es lenne). Van egy olyan része a menünek amibe nem enged be a menü sorban a két felső rész lehet abban volna, vagy esetleg valami szerviz menü? Minden egyéb rész és információ az normálisan látszódik a felső részben is például amikor a bemeneteket választom.
(#) tomi1120 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 16, 2016 /

Sziasztok!Akkor nekem nem tudtok segíteni? lg 32lf510b szerviz mneübe való belépésben? Szervízkönyvet nem találok hozzá és semmi ilyesfajta leírást.
(#) P1251500 hozzászólása Okt 16, 2016 /

Üdvözletem!
Igaz nem LCD TV,de hátha tud valaki infót adni nekem.
Adott egy 32"-os Samsung UE32H5000AW tipusú Led Tv.Még garanciás,és olyat vettem észre,
hogy a képernyő bizonyos részein olyan a kép,mintha belül "poros"lenne.Ez a kép közepén alulról,meg a bal felső sarokban lehet leginkább látni,de van másutt is.De leginkább ezen a két helyen lehet észrevenni.Nagyon nem zavaró,csak szeretném tudni,hogy mire számítsak,vigyem-e szervízbe.
Köszönöm! József
(#) Buvarruha válasza P1251500 hozzászólására (») Okt 16, 2016 /

Olyan nem létezik, hogy led tévé, az ugyanúgy LCD, csak led háttérvilágítással. Gondolom a kijelző döglődik, mert a ledek nem nagyon szoktak elpirosodni esetleg, ha RGB ledekből van összerakva. A lényeg az, hogy látni kellene.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
(#) zolika60 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 16, 2016 /

Nem piros, hanem poros. Szerintem néhány LED nem világít.
(#) Buvarruha válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 16, 2016 /

JA tényleg poros. Ha nem világítanak a ledek, akkor leállna a vezérlő.
(#) P1251500 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 17, 2016 /

Köszi,de én nem vagyok szakértő,ezért írtam,hogy LED TV,meg aztán a dobozára is ez van írva.
Megpróbálom megmutatni,hogy miről beszélek:
(#) Buvarruha válasza P1251500 hozzászólására (») Okt 17, 2016 /

Áháá, így lehetséges, hogy valamennyire még mukodnek a ledek, vagy legalább vezetnek. Szét kell szedni a kijelzőt.
(#) P1251500 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 17, 2016 /

Szóval akkor mielőtt letelik a garancia,mehet a szervízbe...
(#) P1251500 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 17, 2016 /

Ezek szerint már "neves" gyártók termékeiben sem bízhat az ember!
(#) Buvarruha válasza P1251500 hozzászólására (») Okt 17, 2016 /

Egyrészt bármi bedögölhet ezért van garancia, másrészt a számszung nem neves.
(#) P1251500 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 18, 2016 /

Ez így van,de ez a TV még nincs két éves sem,ezért bosszantó.
De azért köszönöm az infókat!
(#) Janika. hozzászólása Okt 18, 2016 /

Sziasztok! Van egy Blaupunkt 40/148Z tipusú lcd tv-m. Már régóta vacakolt de most igazán megadta magát. Olyan hibát produkál, hogy bekapcsolás után nem ad képet. Hang van, a kijelző kéken világít, de semmit sem jelenít meg. Eddig ha áramtalanítottam akkor pár óra múlva rendesen elindult. Kicseréltem a kondikat a panelen, de a hiba megmaradt. Javítható otthoni körülmények között, vagy mindenképpen szervíz lesz belőle? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv!
(#) Buvarruha válasza Janika. hozzászólására (») Okt 18, 2016 /

Az mit jelent, hogy a kijelző kéken viláít? Csinálj róla fényképet.
(#) Janika. válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 18, 2016 /

Elnézést az életlen képért, de viszonylag sötétben kellett készítsem vaku nélkül hogy látszódjon. Élőben ennyire talán nem kék, olyan mintha a kijelző nem működne, csak a háttérvilágítás szűrődne be oldalt.

DSCN2492.JPG

(#) Buvarruha válasza Janika. hozzászólására (») Okt 18, 2016 /

Gondolom most lenne fekete, mert nincs kép. Szemből valószínűleg nem ennyire világos, ez csak a felhősödés gondolom.
(#) Janika. válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 18, 2016 /

Igen fekete a kijelző, kékes derengéssel. A fényképezőm csinált belőle ilyen "szép" színeset.
(#) tomi1120 válasza Janika. hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Sziasztok! Lg led tv-nek sikerült belépni a szerviz menübe. Nem kellett más hozzá mint egy fülhallgató dugó és egy régi távirányító plusz egy mp3 file. Ha valakit érdekel a technika szívesen elmagyarázom plusz átküldöm a filet. A tvm 2015-ös modell.
(#) maszek0005 válasza tomi1120 hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Szia! Engem érdekelne a dolog. Köszönöm előre is. Jani
(#) tomi1120 hozzászólása Okt 20, 2016 /

Szia! Rendben ide leírok mindent nemsokára. És mellékelem a dolgokat.
(#) tomi1120 válasza tomi1120 hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Sziasztok!Na szóval. Lg Led tv szervíz menüjébe az alábbi módszer segítségével juthatsz be:
Amik szükségesek:
-egy darab sima fülhallgató dugó
-egy régi vagy mindegy milyen távirányító (nem kell forrasztgatni stb, nem teszed tönkre a dologgal)
-egy mp3 file amit mellékelek. (2 fájlom is van, egy a hotel menühöz egy pedig a szervíz menühöz)

Szóval amit tenni kell: A távirányítót szétszeded, a fülhallgató dugó 2 kábelét (+-) oda érinted a led forrasztásához, gépbe bedugod a kábelt, és lejátszod az mp3 fájlt. Közben a ledet a tv vevőjéhez közel tartod és láss csodát kéri is a kódot. Nálam a 0413 jött be de sok féle van az interneten. Képeket is mellékelek a tevékenységről. Én azért nem forrasztgattam stb mert nem akartam tönkre tenni a távirányítómat, és egyszerűbb is így.
(#) Buvarruha válasza tomi1120 hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Azt a mindenit, ez elég furcsán hangzik . Amúgy ehhez nem kell szét szedni a távirányítót elég egy infra ledet hangkimenetre kötni.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2016
(#) tomi1120 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Igen ha van infra leded otthon akkor nyílván. De nekem nincs ezért így oldottam meg. És igen hibátlanul működik a dolog. Mindjárt töltöm a fájlokat és képeket
(#) tomi1120 válasza tomi1120 hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Még annyit, hogy én windows mediaplayerben beállítottam ismétlésre. Mivel nagyon rövid és így folyamatosan játszotta. Sok sikert mindenkinek!
(#) VtechondaHun hozzászólása Okt 27, 2016 /

Sziasztok! A képen látható probléma lépett fel egy Blaupunkt tv-nél. Javítható? Érdemes vele foglalkozni?
(#) benf hozzászólása Okt 28, 2016 /

Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Philips 40pfl8605k típusú tv!
Azt produkálta hogy pár perc működés után elment a kép, majd visszajött, ezt 2-3 szor eljátszotta majd 9-es hibakód és újraindult. Azt mondták t-con panelon BGA kontaktos, elenged a forrasztás!
Újra lett forrasztva, 2nagy BGA mivel 3D-s így ugye 2 nagy van rajta, jobb is lett ha sima tv-adást nézek akkor jó, de pendriveról filmet akkor kis idő után újra előjön a hiba, gondolom jobban melegszik a BGA úgy! Szerintetek az megoldás lehet hogy ujra golyózni a BGA-kat és úgy visszaforrasztani?
Vagy maga a BGA lehet a rossz, bár akkor gondolom sima tv adásnál nem menne el órákig....
Ha sima adást néztem mondjuk egy órát akkor elindítok egy 2 perces videót pendriveról és nem tud végigmenni összehányja magát, hidegen indítva simán viszi!
(#) Buvarruha válasza benf hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Vagy beválik, vagy nem. Jobb lenne kicserélni az IC-ket.
(#) benf válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Hát igen, csak nem nagyon lehet kapni! Nem találtam sehol újat.....
Következő: »»   104 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem