Fórum témák
» Több friss téma |
Adott egy Funai NLC-3216-os típusú LCD TV. Sikerült helyre állítani és egy univerzális távirányítót ráhangolni. Főbb funkciók mennek de a kép arányát nem tudom váltani, még a készüléken lévő gombokkal sem (a 16:9-es adásnál alul és felül van egy fekete csík mint ha 21:9-es lenne). Van egy olyan része a menünek amibe nem enged be a menü sorban a két felső rész lehet abban volna, vagy esetleg valami szerviz menü? Minden egyéb rész és információ az normálisan látszódik a felső részben is például amikor a bemeneteket választom.
Sziasztok!Akkor nekem nem tudtok segíteni? lg 32lf510b szerviz mneübe való belépésben? Szervízkönyvet nem találok hozzá és semmi ilyesfajta leírást.
Üdvözletem!
Igaz nem LCD TV,de hátha tud valaki infót adni nekem. Adott egy 32"-os Samsung UE32H5000AW tipusú Led Tv.Még garanciás,és olyat vettem észre, hogy a képernyő bizonyos részein olyan a kép,mintha belül "poros"lenne.Ez a kép közepén alulról,meg a bal felső sarokban lehet leginkább látni,de van másutt is.De leginkább ezen a két helyen lehet észrevenni.Nagyon nem zavaró,csak szeretném tudni,hogy mire számítsak,vigyem-e szervízbe. Köszönöm! József
Olyan nem létezik, hogy led tévé, az ugyanúgy LCD, csak led háttérvilágítással. Gondolom a kijelző döglődik, mert a ledek nem nagyon szoktak elpirosodni esetleg, ha RGB ledekből van összerakva. A lényeg az, hogy látni kellene.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
Nem piros, hanem poros. Szerintem néhány LED nem világít.
JA tényleg poros. Ha nem világítanak a ledek, akkor leállna a vezérlő.
Köszi,de én nem vagyok szakértő,ezért írtam,hogy LED TV,meg aztán a dobozára is ez van írva.
Megpróbálom megmutatni,hogy miről beszélek:
Áháá, így lehetséges, hogy valamennyire még mukodnek a ledek, vagy legalább vezetnek. Szét kell szedni a kijelzőt.
Szóval akkor mielőtt letelik a garancia,mehet a szervízbe...
Ezek szerint már "neves" gyártók termékeiben sem bízhat az ember!
Egyrészt bármi bedögölhet ezért van garancia, másrészt a számszung nem neves.
Ez így van,de ez a TV még nincs két éves sem,ezért bosszantó.
De azért köszönöm az infókat!
Sziasztok! Van egy Blaupunkt 40/148Z tipusú lcd tv-m. Már régóta vacakolt de most igazán megadta magát. Olyan hibát produkál, hogy bekapcsolás után nem ad képet. Hang van, a kijelző kéken világít, de semmit sem jelenít meg. Eddig ha áramtalanítottam akkor pár óra múlva rendesen elindult. Kicseréltem a kondikat a panelen, de a hiba megmaradt. Javítható otthoni körülmények között, vagy mindenképpen szervíz lesz belőle? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv!
Az mit jelent, hogy a kijelző kéken viláít? Csinálj róla fényképet.
Elnézést az életlen képért, de viszonylag sötétben kellett készítsem vaku nélkül hogy látszódjon. Élőben ennyire talán nem kék, olyan mintha a kijelző nem működne, csak a háttérvilágítás szűrődne be oldalt.
Gondolom most lenne fekete, mert nincs kép. Szemből valószínűleg nem ennyire világos, ez csak a felhősödés gondolom.
Igen fekete a kijelző, kékes derengéssel. A fényképezőm csinált belőle ilyen "szép" színeset.
Sziasztok! Lg led tv-nek sikerült belépni a szerviz menübe. Nem kellett más hozzá mint egy fülhallgató dugó és egy régi távirányító plusz egy mp3 file. Ha valakit érdekel a technika szívesen elmagyarázom plusz átküldöm a filet. A tvm 2015-ös modell.
Szia! Engem érdekelne a dolog. Köszönöm előre is. Jani
Szia! Rendben ide leírok mindent nemsokára. És mellékelem a dolgokat.
Sziasztok!Na szóval. Lg Led tv szervíz menüjébe az alábbi módszer segítségével juthatsz be:
Amik szükségesek: -egy darab sima fülhallgató dugó -egy régi vagy mindegy milyen távirányító (nem kell forrasztgatni stb, nem teszed tönkre a dologgal) -egy mp3 file amit mellékelek. (2 fájlom is van, egy a hotel menühöz egy pedig a szervíz menühöz) Szóval amit tenni kell: A távirányítót szétszeded, a fülhallgató dugó 2 kábelét (+-) oda érinted a led forrasztásához, gépbe bedugod a kábelt, és lejátszod az mp3 fájlt. Közben a ledet a tv vevőjéhez közel tartod és láss csodát kéri is a kódot. Nálam a 0413 jött be de sok féle van az interneten. Képeket is mellékelek a tevékenységről. Én azért nem forrasztgattam stb mert nem akartam tönkre tenni a távirányítómat, és egyszerűbb is így.
Azt a mindenit, ez elég furcsán hangzik . Amúgy ehhez nem kell szét szedni a távirányítót elég egy infra ledet hangkimenetre kötni.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2016
Igen ha van infra leded otthon akkor nyílván. De nekem nincs ezért így oldottam meg. És igen hibátlanul működik a dolog. Mindjárt töltöm a fájlokat és képeket
Még annyit, hogy én windows mediaplayerben beállítottam ismétlésre. Mivel nagyon rövid és így folyamatosan játszotta. Sok sikert mindenkinek!
Sziasztok! A képen látható probléma lépett fel egy Blaupunkt tv-nél. Javítható? Érdemes vele foglalkozni?
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Philips 40pfl8605k típusú tv! Azt produkálta hogy pár perc működés után elment a kép, majd visszajött, ezt 2-3 szor eljátszotta majd 9-es hibakód és újraindult. Azt mondták t-con panelon BGA kontaktos, elenged a forrasztás! Újra lett forrasztva, 2nagy BGA mivel 3D-s így ugye 2 nagy van rajta, jobb is lett ha sima tv-adást nézek akkor jó, de pendriveról filmet akkor kis idő után újra előjön a hiba, gondolom jobban melegszik a BGA úgy! Szerintetek az megoldás lehet hogy ujra golyózni a BGA-kat és úgy visszaforrasztani? Vagy maga a BGA lehet a rossz, bár akkor gondolom sima tv adásnál nem menne el órákig.... Ha sima adást néztem mondjuk egy órát akkor elindítok egy 2 perces videót pendriveról és nem tud végigmenni összehányja magát, hidegen indítva simán viszi!
Vagy beválik, vagy nem. Jobb lenne kicserélni az IC-ket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |