Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es lámpa, meghajtó áramkör
Köszi a választ, elgondolkodtató hogy megéri-e, mivel többe kerül egy ekkora teljesítményű dc-dc konverter mint egy vezérlő.
Ennyiért is van...
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
Szerinted ez jó lenne hozzá?
LED meghajtó DC-DC BOOST konverter 12V 100W 100-5000mA (12-35V) BUL...T9988)
nekem ezek annyira hihetetlenek hogy 60e ft-ért is lehet venni és 300ft-ért is
Az, hogy egy termékleírásban szerepel a LED szócska, növeli a termék eladhatóságát.
Ha egy LED alkalmazásának célja a fűtés, akkor jogos, hogy paraméterként a szín, és a teljesítményfelvétel szerepel. Ha világítani karunk, inkább az optikai mértékegységeket kell figyelembe venni, mint Lumen, Candela, esetleg Lux. A Watt nagy valószínűséggel nem a kisugárzott optikai teljesítményt jelenti, tehát félrevezető. Most írhatnék erről egy kisregényt, de az nem lenne PC.
Alakíts át egy pc tápot. Van ilyen téma, hogy "pc táp átalakítása", ott van hozzá rajz és leírás. Ki lehet belőle hozni 30V-ot is.
Találtam hozzá vezérlőt, viszont kimeneten 25V-36V van, akkor ez sem stabil üzemmódú? ettől tönkremegy a led?
vezérlő A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
Igen ezt értem pl 10W-os piros 80W körül fogyaszt a kék meg 110 körül
Áramgenerátor esetén a kimenő feszültséget úgy kell érteni, hogy a specifikált áramot az adott feszültségtartományon belül tudja biztonsággal produkálni. Az áram, és a megfelelő hűtés a lényeg. Az áramot érdemes a csúcsérték 89-90 százaléka alatt tartani, és a réteghőmérsékletet 70oC alá vinni. Alacsonyabb hőmérsékleten üzemeltetve tovább tudja nyújtani a tőle elvárt paramétereket.
100W-os ledet akartam írni akartam írni.. piros:20-22V-on 3500mA vagy kék:30-32V-on 3500mA W-ba elég nagy különbség
Üdv néktek!
Átnéztem több topikot és csak hasonló kérdéseket/megoldásokat találtam , ellenben mind bonyolultabb feladat ellátására készített áramkör volt. Az én elképzelésem amihez a segítségeteket kérném egy rendkívül szimpla feladatú LED lámpa/sor lenne... ami fix : a nyomtatóm tápegysége 230-AC ről 12V 20A-re módosít és mind ezt 3 kimenetre teszi , a kimeneteken sorban : 1. pár nyomtató vezérlés 2. pár egy nagy pc venti a táp hűtésére van kötve. A 3. pár csati üres , erre a kimenetre szeretnék LED világítást kötni. Mint írtam a táp 20A-t ad le névlegesen ha erre 3 LEDet akarok rárakni sorba kötve akkor az oldalon található előtét ellenállás kalkulátorral ez jön ki. Számított ellenállás: 45 mOhm Szabvány ellenállás: 1 Ohm Ellenállás min. teljesítmény: 400 W ez nem is túlzottan meglepő mert az áramerősséged nyilván redukálni kell , de az nagyon zavar az egészben hogy ha a számítás egy 400W-os ellenállást ír elő akkor valószínű hogy 300W körüli teljesítmény el száll a levegőbe egy ilyen áramkör esetén.. No de akkor a kérdésem annyi, hogy ti milyen megoldást alkalmaznátok ebben az egyszerű esetben? (1x3 led 3,7 nyitfesszel/db. sorbakötve. ) Idézet: „Számított ellenállás: 45 mOhm Szabvány ellenállás: 1 Ohm Ellenállás min. teljesítmény: 400 W” Hú, ezt hogyan számitottad ki? Nem 12V a táp?
De 12v 20A DC
Így utólag át gondolva a kalkulátor lehet hogy nem a 20Ampert kéri az adatokközt hanem a LED X mAmperét
Egyébként akkor már megkérdezem , ha simán rakötöm a sorba kötött ledeket a tápra akkor a ledekre eső áram 20A ,vagy az áramkörön csak annyi amper folyik amennyi a ledeknek kell?
Csak mert a logikám azt diktálná hogyha rákötöm az áramkört a tápra akkor az szépen megsüti a ledeket 20Amperrel. Javítsatok ki ha a logikám nem helyes!
Az, hogy a tápegység 20A, azt jelenti, hogy a tápegység a megadott feszültségen legalább 20A leadására képes. Felépítéstől függően nagyobb terhelés esetén a feszültsége fog csökkenni, esetleg túlterhelésre hivatkozva leáll. 20A terhelés alatt szépen adja a megadott feszültséget.
A LED áramát korlátozni kell. Annyit fogyaszt, amennyit a tápegység, és az áramkorlát enged neki. kisebb teljesítményűek esetén elég lehet egy soros ellenállás, nagyobb teljesítmények esetén komolyabb megoldásra, például áramgenerátorra van szükség. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2016
Sziasztok!
Adott egy 50 wattos, cob leddel szerelt mozgásérzékelős reflektor. Két napja ha felkapcsolom, csak folyamatosan villog. Szétszedtem ujrapasztáztam a ledet de nem segített. A kérdésem lehet-e a led hibás vagy a meghajtó hibásodott meg?
Próbáld külön ellenőrizni. Okozhatja a mozgásérzékelő, vagy az is, ha a LED haldoklik. Akkor valószínüleg nagyobb áramot kapott. Vagyis a meghajtó is lehet rossz.
Megszokottnak tekinthető, hogy az ilyen lámpákban (is) határértékig vagy egy kicsivel felette vannak hajtva a LED-ek, az elhalálozásuk ilyen.
Sziasztok!
Az alábbi alkatrésznek keresném a helyettesítőjét, vagy a beszerzési forrását: cx3804 dealextreme forum Nekem is ez a problémám. (Nem lehet kikapcsolni.) A válaszokat köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2017
Sziasztok!
Érdeklődöm, tudna-e nekem összeállítani valaki egy vezérlő panelt LED szalagok villogtatásához Ha itt nincs olyan személy, ajánlani tudtok valakit? A részleteket privátban megbeszéljük. Várom a jelentkezőket! Köszönöm!
Hello! Először is ennek a kérésnek az apróhirdetések között a helye, másodsorban határozd meg, mit értesz a "villogtatás" alatt, mert így túl általános a kérdés. Valamint feszültség, táplálás, teljesítményt is illik megadni.
Sziasztok!
Olyan valakit keresek aki egy ilyen áramkört meg tudna tervezni és legyártani nekem: http://www.taskled.com/techpiezotg.shtml http://www.taskled.com/techpiezosw.shtml A kapcsolás gyakorlatilag adott, minapéldány is van belőle. Az eredeti verziónak nagy valószínűséggel szoftveres problémája van de a gyártó szerint a hiba nem az ő készülékében van. Előre is köszönöm. Üdv. Apróhirdetésnek szántam de oda még mindig nem kaptam jogosultságot
Ebben nem sok software van. Mert mit csinál/nem csinál az eredeti?
Szerintem sem. Egyszerű mint a szög. 11 alkatrész, abból 7 kondi meg ellenállás.
Az eredetivel 2 probléma volt: 1. Elvileg max 15A-t tud kapcsolni, de volt olyan amelyik 3A-ig működött. 3A felett nem lehetett kikapcsolni. Valószínűleg FET méretezési gond. 2. Ez a fő probléma. A piezo gombbal nem lehet be ill. kikapcsolni, vagy ha mégis sikerül akkor nem vagy nagyon nehéz kapcsolgatni (túl erősen kell nyomni a piezo kapcsolót vagy ütögetni kell). A piezo helyére egy NO kapcsolót vagy 2 drótot kötve tökéletesen működik. Szerintem itt lehet a software probléma. A piezo kapcsoló impulzus jelének formálása vagy inkább a komparálási szint beállítása lehet rossz.
Sziasztok!
Ilyen led-es izzót szedett már szét valaki? Nem világít,hanem csak villog,de mivel nincs meg a blokkja így kicserélni sem lehet. Ezért gondoltam hogy szétszedem és megnézem mi baja. De nem tudok rájönni hogy lehet szétszedni. Gondolom ragasztva lehet,mert szétpattintani nem sikerül. Eltörni meg nem akarom.
A tejszerű félgömb nagy valószínűséggel ragasztott, illetve pattintós. Én a nagy tapasztalatommal (már kettőt szétszedtem ) a legszélesebb részen szoktam óvatosan összenyomni, akkor elengedett a ragasztás. Nem szokták pazarolni a ragasztót. A csavaros búrák általában egy fémkarikába vannak csavarva, ez nem olyannak látszik.
Igazad van,sikerült szétszedni. A panelon van egy megszakadt induktivitás, vele párhuzamosan egy elégett smd ellenállás, amiről fogalmam sincs milyen értékű lehetett. Nem valószínű hogy sokat szórakozom vele.
Sziasztok
A segítségetek szeretném kérni, egy érdekes jelenséget figyeltem meg a kültéri led reflektoromnál. Ha felkapcsolom akkor olyan 1/2 másodpercenként ritmikusan villog ahelyett hogy világítana. Eddig semmi baja nem volt. Kb 1 éves. Mi okozhatja? hogy lehetne orvosolni Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |