Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   100 / 184
(#) Mike23 válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Köszönöm Neked is és doktornak is a segítséget.
És, igen, ez a félig áttetsző karamell színű fogaskerék.
Ennyit a nagy gyártók magas minőségű termékeiről.
(#) doktor válasza Mike23 hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Szia!
Szívesen.
Előfordul, szinte mindegyik gyártónál, ez legalább, még a javítható kategória.
Mechanikánál, azért olyan nagy eltérések nincsenek, sok japán gyártó használta az ALPS által tervezeteket, pici modositásokkal.
(#) Tomi94 válasza Mike23 hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Én is úgy vettem észre, hogy a '90-es években már a Technics is kezdett spórolni az anyagon a gépeiben.. A régebbi szériák (úgy kb. '88-ig) tényleg elpusztíthatatlanok voltak, ezekkel már többször adódnak problémák.
Mindazonáltal, azért egy AZ7 még bőven olyan kategória, amibe megérheti egyedileg fogaskereket gyártatni. Ahogy láttam netes képeken, csak egy db rugalmasnak szánt van benne, a többivel még jó ideig nem lesz gond. Így 3-4 ezer Ft-ból megúszható az elkészítése. Na de amikor egy kb. 5-6 ezret érő alap kétfejes Philipsben van 3 vagy 4 ilyen, és darabját kerülne ennyibe pótolni.. az gazdasági totálkár.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2016
(#) doktor válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Szerintem, egyszerűen mellé nyúltak, az anyag választással, illetve még ez sem biztos, mert 15-20 évet, azért elmennek.

Valamikor, a legkisebb alkatrész is beszerezhető volt itt nálunk.
Többször előfordult, hogy megkeresésre a gyártó ingyen a saját költsége elküldte a keresett javításhoz szükséges alkatrészt.
(#) steelbird válasza doktor hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Ez már régen volt... Ma pedig egyre inkább fogyasztói társadalomban élünk. Tervezett elavulás van. Vedd az újat, ha elromlik.. Kicsit furcsa volt például, mikor az egyik oktatási intézményben az egyidőben, azonos szériából vásárolt neves gyártó által gyártott számítógép monitorok közel 80℅-a pár napon belül ugyanazzal a hibával bedöglött. Véletlen, persze....
(#) pucuka válasza steelbird hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Azért a javító alkatrészeknél játszanak a piszkos anyagiak is. A raktározás, igen drága dolog, ezért nem is szokás raktározni. Abban csak áll a pénz, nem forog, nem működik.A gyártó csak annyit rendel, ahány a késztermékbe kell. A cocilizmusban persze ez nem számított, tönkre is ment.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2016
(#) Tomi94 válasza doktor hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Egyébként tényleg nem biztos, hogy ez spórolós mellényúlás volt, sok mindenbe került belőle, és csak az utóbbi 8-10 évben kezd tönkremenni, gyártási időtől kb. függetlenül. Egy ismerősöm szerint a megnövekedett mikrohullámú "zaj" az oka (mobil, wifi), én sem merném biztosan kizárni ezt a lehetőséget.
(#) doktor válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Igen, lehetséges, valami egyéb környezeti hatás, de egyértelmű okot én sem tudok.
Nekem tavaly, még működtek, és az ismerősök, sem jelezték, hogy problémájuk lenne.
(#) mustang74 hozzászólása Okt 28, 2016 /

Üdv Mindenkinek!
Videoton GSW-5720: "Nem kerestem, rám talált"
Keresek hozzá szerviz kézikönyvet vagy kapcsolási rajzot. Internet-szerte nem találni szinte semmit róla. Ha lenne valakinek megköszönném!
(#) mustang74 válasza Mike23 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Az egyik kazettás magnómban szintén tönkrement egy hasonló állagú fogaskerék. Nyolcvanas évek közepén gyártott készülékről van szó. Nem nagyon törekedtek már a tartósságra.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) Tomi94 válasza mustang74 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Hadd tippeljek: Philips? Azokban és a Grundigokban ez kötelező elem volt már a hetvenes évek végétől kezdve..
(#) Tomi94 válasza mustang74 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Mi a probléma vele? Szervizkönyvem nincs, de hátha anélkül is tudok segíteni, mert van valahol egy ilyen panelem..
(#) doktor válasza mustang74 hozzászólására (») Okt 29, 2016 / 1

Idézet:
„Nyolcvanas évek közepén gyártott készülékről van szó.”

Nem kötekedés, de szerinted, meddig kellene alkatrészcsere meghibásodás nélkül üzemelnie?
(#) CT-3 hozzászólása Okt 29, 2016 /

Sziasztok!
Továbbra is keresnék egy müködöképes panelt Aiwa R450-eshez.
Köszönöm a segitséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016
(#) Sony007 hozzászólása Okt 29, 2016 /

Sziasztok!
Tud valaki megbízható magnódeck szerelő szakembert!
Nem működik a deckemen a kalibráció és csak 10mp ig töröl a deck!
A hiba orvoslásához keresek jó szakembert!
Köszönöm!
(#) doktor válasza Sony007 hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

szia!

Mi pontos tipus?
(#) Sony007 válasza doktor hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Sony TC-K 555 ESA.
(#) Sony007 válasza doktor hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Akarok venni még egy decket, Technics RS-B 965.
Elvileg szíjazni kell csak, mi a véleményed erről a típusról?
Köszi!
(#) doktor válasza Sony007 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

Technics RS-B 965.

Szerettem.
Konkrét hibaleírás sokat segítene, de sajnos már találkoztam, gazdaságosan nem, vagy nagyon nehezen javítható típussal.

Sony TC-K 555 ESA

Melyik településen, megyében élsz, kellene tudni mert úgy lehet valakit javasolni.

Ellenben, ha nagyon sok a készüléked magánban egyezkedhetünk, ha megválnál tőlük.
(#) hobbyboby válasza steelbird hozzászólására (») Okt 31, 2016 1 /

Véletlenek pedig vannak.
Nem oly régen egyik hulladékudvarból hazavittem egy oda kidobott kisméretű Asus LCD monitort. Volt ott azon kívül letéve még vagy 5-6 darab, gondolom - azok szintén mind cégesek.
Nagyon örülök neki, mivel elég szépen működik, s számítógépes javításaimnál nem kell rögtön a nagy, állandóra használt monitoromhoz hozzákötnöm semmit.

Viszont van egy SUB dobozom, amiről sehol sem tudok kapcsolási rajzot beszerezni.
A Philips cégnél azt írták vissza, érdeklődjek a szakszervízükben (Karinthy Frigyes út).
Ott azonban azt mondták - ezek mind az "eldobhatós" kategória, ilyeneket eleve nem javítanak, vegyek helyette újat ...
Hmm, minden bizonnyal ez is egy szemlélet a fogyasztói társadalom felé.
Hogy aztán mindezekkel mennyi környezetszennyezés lesz a kidobált cuccal, és eleve mire jó a nagyipari elektromos-hulladék termelés, az megint másik kérdés.
(#) hobbyboby válasza pucuka hozzászólására (») Okt 31, 2016 1 /

"A cocilizmusban persze ez nem számított, tönkre is ment."

Volt otthon egy NDk gyártású 5 literes fali villanyboyler a konyhában.
Egyszer aztán szépen elkezdett csepegni.
Szétszedtem. Ki volt lyukadva a vörösréz tartálya, amelyben a vizet melengette.
Mondanom sem kell, csak simán körbecínezve volt, s a forrasztása adta meg magát.
Újracíneztem, így utána még elment egy jó darabig, de aztán újra csepegősre fogta.
Elmentem az NDK-s boltba (valaha a Rákóczi úton volt, az árkádok alatt, a Rókus kórházzal majdnem szemben).
Ott azt mondták nekem - ilyenjük már nincs, hisz bezáró-félben vannak.
No meg aztán - már NDK sincs!
De azért ajánlottak valami Ravill vagy Ramovill raktártelepet, ahol tán még megnézhetem. (Valahol a külső Határ úton - Kispesten vagy tán Pesterzsébeten?)
Elmentem oda, s ott elmondtam a bajomat.
Bevezettek egy kis szoba-szerű helységbe, ahol ömlesztve - szinte a plafonig - csak mind mind ilyen víztartályok voltak! És nem ám a körbecínezettek, hanem a már vörösrézzel forrasztottak.
És persze - lehetett ám választani a sokból!
Választottam.
Az anyósomnál mindmáig jól működik a boyler!

De mi mindebben a lényeg ...
a cuclizmusban tényleg költöttek a pótalkatrész ellátásra - néha még olyankor is, amikor arra semmiféle szükség nem volt! Különösen nem ilyen nagy méretekben
Csak hááát - jó ha van!
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
(#) hobbyboby válasza mustang74 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

Ez Videoton?
Vagy csak ráírták egy általános AIWA deck-re, oszt jónapot!
A Vidi toronyban tényleg jól mutatott ....
(#) steelbird válasza hobbyboby hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

Videoton, a garanciális szervizét is a Vidi szervízhálózata látta el, de ez valami távol-keleti vacak. Sem a minősége, sem a tartóssága nem közelítette meg az előzőekét.
(#) Sony007 válasza doktor hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

győr-moson-sopron megye, győr.
van most egy jó szerviz elviszem oda BP-en van a Video- hifi szervíz.
remélem az emberke rendbe tudja tenni a Sony-t mert aranyárban vettem
kiskori nagy álmom volt ez a High-End csúcs deck
(#) doktor válasza Sony007 hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Értem.
Szerintem , keresd meg didyman forumtársat.
Ezeknek a Sony típusoknak viszonylagosan magas ára van.

Érdekes, hogy sok ember újraéli, vagy megvalósítja a korábbi álmait. /Én is/
(#) Sony007 hozzászólása Nov 11, 2016 /

Sziasztok!
Tudna segíteni valaki?
Sony TC-K555ESA magnóhoz keresek szíjakat (2db) és görgőket.
Elvileg a TC-k990ES és a 333ESA típusé megegyezik az 555ESA-val??
Ez valóban így van??

SOS
Köszi a válaszokat előre is!!
(#) Sony007 válasza didyman hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget neked is és dokinak is!
Úgy néz ki hogy a gumigörgő lesz a ludas, kopott illetve el van öregedve, mert megtisztítottam Protegummal a görgőket, tengelyeket azóta töröl rendesen a gép!
Jelenleg egy szerelőnél van--> mechanika felújítás, zsírzás, kenés és beállítás lenne a cél!
Remélem a bácsi meggyógyítja
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
(#) Sony007 hozzászólása Nov 11, 2016 /

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni nyomógörgőt keresek Sony TC-K 850,909,990ES, 555ESA típusoké ugyanaz.
Sajnos a neten nem találtam, le lehet gyártatni? Esetleg készen lehet kapni más típusét aminek a geometriai méretei megegyeznek az eredetivel. Ez a jobb oldali görgő lenne ami szintercsapágyas.
Köszönöm előre is!
(#) doktor válasza Sony007 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Nyomgörgőt , valószínűleg újat is kapsz., kiszerlve érdemes megmérni, általában a baloldali a nehezebben beszerezhető.
(#) Sony007 válasza doktor hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

köszönöm, igen az a betegebb de cseréltetem min2őt.
Következő: »»   100 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem