Fórum témák
» Több friss téma |
Egyet beszélünk. Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem írja ki a program, hogy nem olvasható.
LM7805 és 470mikrós kondi mellett
ha a PIC el ezen tápról elindítok egy nyákot akkor a PIC újraindul, pedig multival mérve csak 1 tizedet esik a feszkó egy rövid pillanatig majd feljebb megy. Mivel eszközprogramozó programot írtam rá kellemetlen, hogy a táp ráadása után a PIC nek kell küldenem újra inicializálást, hogy minden kellék ne alap legyen. Nem tudom a rákapcsolt nyák valójában egy pillanatra mennyire viszi le számomra mérhetetlenül az 5V-ot, de a PIC18F46K22 mennyinél indulhat újra ? 2 külön stabil tápot kellene létrehoznom ? Kössz
Hol van a 470 µF-os kondi? A 7805 kimenetén (ha igen, hiba)? Az adatlapjában benne van, mekkkora terhelésvéltozásra hogyan reagál az idő függvényében.
Mennyi a NYÁK fogyasztása, amit indítasz? Multiméterrel kb. semmit nem tudsz lemérni, alsó hangon egy tárolós oszcilloszkóp kellene, azon látszana, mennyire esik vissz a fesz. Ha a második kapcsolás nagyot ránt a tápegységen, akkor vagy megfelelő tápegységet használsz, vagy kettőt. Egyébként ha a multiméter is észreveszi a fesz. esést, akkor ott viszonylag nagy rántásról lehet szó, lévén a műszer igencsak lassúcska az ilyen feladathoz. A kontrollerben beállítható, mekkora legyen az a feszültség, aminél már újraindul (Brown Out Detect). A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
A közvetlenül a nyákot tápláló kimenetre valamilyen szűrést kellene tenni; pl. soros induktív tagot, vagy esetleg RC tagot, hogy ne tudja a nyák induláskor megrántani a PIC tápját.
Sziasztok!
Gombok szoftveres pergésmentesítésére tudnátok valami igazán jó ötletet adni? Próbálkoztam már többféleképpen vagy nem elég hatékony, vagy nagyon érzéketlen lesz tőle a gombok működése.
Szia!
Beolvasod az állapotát 10 ms-ként és amennyiben az utolsó 5 minta egyfolytában az aktív szint, akkor megnyomták, ellenkező esetben nem vagy prelleg ![]()
Basszus! Hát ez nem is olyan egyszerű mint gondoltam. Kicsit kevésbé melósabb megoldás nincs véletlenül?
Ha nincs "zavaros" helyen, akkor a nyomást érzékelve várjál 10-20 ms-ot és ha még mindig nyomottnak látod, akkor fogadd el
![]()
Én is a 10msec-es olvasást alkalmazom. Annyi különbséggel, hogy azonnal elfogadom a beérkezett jelet és bekapcsolok egy az adott gombhoz rendelt memoriabitet, és a következő olvasásnál, ha a bit magas, kikapcsolásra vizsgálom a gombot. Ha kikapcsolt, akkor lekapcsolom a bitet. Így a gomb lenyomásához képest max. 10ms lehet az érzékelés csúszása, és 10 ms pergésmentesítés van benne. Eddig ez mindig bevált.
Még annyit tennék hozzá, hogy a program eközben nem várakozik, hanem egy timer vált ki 10ms-enként egy megszakítást ami bekapcsol egy bitet, és engedélyezi a program során a gombok beolvasását, majd amint ez megtörtént, kikapcsol az engedélyező bit. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Kicsit kísérletezni is kell, de jellemzően ha a config területet törlöd túlfeszültséggel, akkor az a terület ég ki, és a program flashnek nem lesz különösebb baja. Persze a méret a lényeg. Olyan 16v körüli az a feszültség, amit használni szoktak. Google rákeres neked a hekker site-ra, ott érdeklődj továbbiakról. Ugye a téma itt elvileg illegality.
Uraim PIC32MX795 memóriájába akarnék írni pár byte adatot.
Tudna nekem segíteni merre induljak el? Úgy szeretném használni mint ha lenne eeprom memóriája, kellene tárolnom mémi adatot amellyel tudnám számolni a memória beírások számát. Köszi előre is.
Sziasztok. Ezzel a kóddal van egy kis problémám ,29 led-et vezérelne , 3 nyomógomb, ebből egy a start , és a le -fel de nem indul .Meg nézné egy hozzá értő fórum társ.
Hát ezt ember legyen a talpán aki kihámozza neked! Egy kapcsolási rajzod nincs róla?
Minden ugyanúgy van mint összerakva mint a rajzon? Milyen kvarc van benne?
Szimulátorban és próbapanelon van összerakva , minden úgy van ahogy a rajzon.
A program (out of code) hibát jelez.
Értem, és mit is kellene csinálnia pontosan?
.Ez egy pov lenne. Mikor meg forgatod képet kellene látni, ebben 7 kép van . Alaphelyzetben lednek fel kellene villannia.
Szia. Bár én nem vagyok hozzáértő, de azt látom, hogy ez a .rtf-ben csatolt program egy ASM - forráskód lenne. Ránézésre olyan mintha valami disassembler készítette volna. Ennyit látok, meg azt, hogy az elején a eeprom FF állapotban van, pedig értelemszerűen a képeknek abban lenne a helyük.
(szerk: ez csak feltételezés a részemről, mert lüke vagyok hozzá) Milyen az a program aminek a válasza az "out of code" ? Mert a forrást, ezt az .rtf szöveget el kellene menteni .ASM kiterjesztéssel és mpasm fordítóval lefordítani .hex-re. Ez ha sikerül mehet a prociba. Nem derült ki, hogy eddig hogyan csináltad. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
Üdv dokidoki. Asm megvan le van fordítva .A program realpicsimulator.
Egy ilyen bonyolult programba szinte biztos beletörik a bicskája egy szimulátornak. Ha megvan a normális asm azt tedd fel abból talán több látszik.
Ez ugyan az a visszafordított állomány. mint a rtf -ben volt. A PICDisasm készítette a hex állományból.
Sziasztok!
Jó tanácsot szeretnék kérni valaki nálam okosabbtól. Az alábbi képeken látható jeleket egy PWM-es szabályzó ketyerében mértem. A felső egy nullátmenet detektor jele. Tök szép kis négyszögjel. Az alsó a PWM ugyebár. A dolog úgy működik, hogy a PWM-et szinkronizálja a nullátmenettel. Mindezt azért, hogy a szabályozandó fényforrás ne vibráljon be. A kérdésem az lenne, hogy ezt egy PIC-nek hogyan "magyarázzam el" mármint hogy így szinkronizálja a jeleket. Merre induljak? Előre is köszönöm! Zsolt
Nem mondtad milyen PIC-rol van szo. A kozep kategorias PIC-ek PWM moduljanak van szikorn bemente, amelynek az a szerepe, hogy lenullaza a belso szalalot egy kulso esemeny kovetekezteben, ezt jol lehet hasznalni ebben az esetben is.
Jól értem, hogy nullátmenetes triak után van még PWM is? Mire jó ez így? Ne érts félre, nem bosszantani akarlak, tényleg érdekel.
Nekem most 16F90 van itthon. Ebben van ilyen bemenet? Bocsi csak egy kicsit zöldfülű vagyok még a PIC témában. Tudnál segíteni?
Feltettem egy példakapcsolást. Ez így tök jól működik csak lüktet a fény. Ez azért van mert a nullátmeneteknél is berángatja a PWM. Ezért kell hozzászinkronizálni és akkor megszűnik a vibrálás Mondjuk ezt én gondolom és ez ettől még nem szent írás, de szinte tuti h így van.
![]() A kapcsolási frekivel feljebb lehetne menni, de akkor a kapcsolóelem fűt mint a bagzó macskák illetve nagyon beszűkül az a kitöltési tényező tartomány ahol még a szabályzásnak van szemmel látható eredménye. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |