Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Hozzám a szomszéd jött át, hogy nem megy nála a FB. Mondtam neki, az a jelszó, hogy
Idézet: „Vegyél magadnak saját netet Reni!” Nálam a routerben van letiltva, igy senki nem tudja használni.
na igen...
![]() de egyébként én mint laikus kérdezem ,hogy tényleg ennyire életidegen egy szakmabelinek az említett közösségi oldal? Vagy maga a működése nem túl etikus alapokon nyugszik?Mi lehet a tiltakozás , elhatárolódás és az általad megvalósított radikális szeparáció valódi oka?Vagy ez innentől már nem is olyan vicces?
Mindenki maga dönti el, mi tetsziok neki és mi nem. Tekintve, hogy elég nagy oldal, statisztikai alapon sem tetszhet mindenkinek.
Milyen szakmáról beszélünk? Azt azért talán nem árt tudni, mire gondolsz. Fejből nem tudok mindenkit beazonosítani.
Akkor úgy kérdezem,hogy van rálátásod annak a bizonyos közösségi oldalnak arra a pontjára,ami miatt azok, akik elég mélyen beleásták magukat, vagy munkájuk,vagy hobbijuk révén az informatika világába,azok így reagálják le az egészet?(tudom ,ez innentől kezd OFF lenni,de tényleg érdekel.)
Nem állítom, hogy a facebook az indulása percében kártékony lett volna. Mostanra azonban betegséggé nőtte ki magát. Vírusszerűen terjed rajta rengeteg egetverő baromság, amire leginkább a 12-18 éves korosztály vevő. Kórosan befolyásolja a fiatalok személyiségét.
Nem a levegőbe beszélek! Van egy 16 éves lányom, aki folyton a facebookon lóg, és ettől megváltozott a világlátása, a szüleihez, testvéreihez, és úgy álltalában az élethez való hozzáállása. Gyakorlatilag elbutult. Ha átkerül a téma a megfelelő oldalra, és érdekel, részletezem neked, mik a tünetek.
Ez nem a szakmabeliségen múlik. Az emberi értelmen. Hogy mész-e a csorda után, vagy tudsz-e önmagad maradni. Nem azzal van a baj, ha valaki FB-ozik, hanem azzal, ha tényleg "függő" lesz az ember.
Egyébként inkább Te mondd el, mi a jó benne? (Vitatkozzunk, beszéljük meg topikba kellene menni.)
Nem csak a fiatalok, az idősek is meghűlyülnek sőt, még könnyebben nyeli be őket a sok baromság...
Nekem is pont most volt szerencsém egy ilyent javítani, egész okos dolog csak kb hasztalan...
Nem olyan hasztalan ez, én építeni fogook ilyet. Ha leáll a PC lekapcsolja a monitort, erősítőt mindent. Ennél a konkrét darabnál ott vérzik el a dolog, hogy minden feszültség soros ellenállással van megoldva és töb wattnyi teljesítményt fűt el, tehát amit a lekapcsolással spórolsz, azt eldisszipálja maga a cucc.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Sok évvel ezelőtt egy biztosítási ügynök győzködte édesapámat,hogy kössön egy életbiztosítást. Sokat fizetett volna halálesetnél. A szöveg a következő volt:
"Milyen jól jár a családja,ha maga meghal..." Apám válasza a következő volt: "Járjon jól a maga családja!" István
Ha azt a 280 J-nyi energiát egy év alatt nyeli le, akkor nem olyan sok
![]()
Igen tahó ügynököket tudnak alkalmazni. Nálam elkezdett számolni, ha egy lábamat vesztem ennyit kapok, két láb hiánya duplájánál is több, ha tolókocsiba kerülök... Itt nyúltam a seprűért, mert csak azzal tudtam kihajtani lakásomból.
Karinthy a következő tartalommal írta meg ezt anno: Jön az ügynök és mondja: Ha Stenmencs meghal... Akkor az ő családja milyen vigaszba, biztonságban marad, stb.
A végén tűnődik: De hát ki lehet ez a remek, önzetlen férfi -Stenmencs - aki ilyet, ennyit megtesz az ő családjáért... Istenmencs ![]()
Be sem kell engedni ilyeneket.
De ezek szakallas, szazeves viccek, a kabare hoskoraban voltak ilyenek: - Ha urasagod eltori az egyik karjat, mi fizetunk onnek 50 pengot! - Ha urasagod netalan a labat vesziti el, ketszaz pengo uti a markat! - Ha pedig urasagod netalan a nyakat szegi - hat On egy kesz, befutott ember!!!
Szia
Van olyan is ami nem soros ellenállással van. Ez a vezetéket használja trafónak. ez két diódát használ De itt van több megoldás:Bővebben: Link Nekem gyári van mert ott van túlfeszültség levezető is (koax, és UTP kábelra is. ) üdv. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2016
Olvasd el mégegyszer amit írtam. Nem soros ellenállás alapján nézi, hogy van-e terhelés, hanem a saját áramkröeit üzemelteti soros ellenállásokkal, egy sima power led mellett is két darab 2W ellenállás van.
Ma reggel láttam (felénk -2 fok volt).
Ugye rá van írva a kukára, hogy forró dolgot ne tegyenek bele. Mit látok: Kuka tetejére rakva alumínium tálca, púposan megrakva füstölgő parázzsal ![]()
Eredeti verzió:
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette- szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végig múlatta a nyarat. Eljött a tél, a hangya nem fázott és nem éhezett, ám a tücsök élelem és szállás híján a hidegben lelte halálát. Humánus verzió: A hangya a nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végig múlatta a nyarat. Eljött a tél, és a tücsök bekönyörögte magát a balek hangyához, ahol tovább mulatozott. Modern verzió A hangya a nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végig múlatta a nyarat. Eljött a hideg tél, és a nélkülöző tücsök sajtótájékoztatót hívott össze azt a kérdést feszegetve, hogyan lehet az, hogy míg egyesek kint fagyoskodnak a hidegben, mások úgy élnek, mint a hangya. Az RTL Klub, és a TV2 is felvételeket mutatott be a didergő tücsökről, és a melegben, terített asztal mellett henyélő hangyáról. A világ döbbenten konstatálta az égbekiáltó különbséget. Hogyan lehetséges, egy ilyen jól fejlődő, épülő országban a tücsköt így sorsára hagyni? A NZSZ (Nemzetközi Zöld bogarak Szövetsége) vezetői több hírműsorban is "zöld ellenes elfogultsággal" vádolták a hangyát, és felhívták a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy a világon sok tücsök áldozata ennek a kirekesztő mozgalomnak. Breki, a béka, a tücsökkel együtt lépett fel a Mónika Show-ban, és mindenki könnyekre fakadt, amikor az "Azért Vannak A Zöld barátok" című slágert énekelték. A Köztársasági Elnök és felesége egy jótékonysági bálon támogatásukról biztosították a tücsköt, és olyan javak juttatását helyezték kilátásba, amiből a tücsök az előző kormányzati ciklusban kimaradt; ahogy a miniszterelnök fogalmazott: "...hogy ne süvölthessenek újra az előző rendszer szelei. Egy politológus a "Mély víz" adásában kifejtette, hogy a hangya a tücsök kárára szépen meggazdagodott, és egyúttal az ilyen típusú jövedelmek elvonását célzó adójogszabály szükségességét hangoztatta az "egyenlő közteher viselés" szellemében. Végül, az "Egyenlő Esélyeket Az Anti-Zöldekkel" szervezet hathatós közreműködése nyomán a hangyát visszamenőleges hatállyal megbírságolták, mert nyári munkái közben nem foglalkoztatott elegendő számú zöld bogarat, adótartozásait behajtották, és házát az állam elkobozta. A történet végén látjuk, amint a tücsök felélte a hangya utolsó téli élelemtartalékait a kormánytól kapott házban (ami nemrég még a hangyáé volt), a hangya pedig eltűnik a hóban. Másnap reggel pedig a tücsök fogta a cókmókját és (mivel sikerült teljesen felélnie a hangya vagyonát) elindul egy újabb hangyát keresni. Ha a valósággal bármi összefüggést vélsz felfedezni, az csak a véletlen műve!
Pechem van, én hangya vagyok. Rám 3-4 tücsök is jut.
Habár jobb így, tücsöknek lenni nem lenne bőr a pof.mon.
Nagyon tetszik a modern verzió! Viszont én a szociológusokat és a Hollywood-i filmipart is beleszőttem volna,utóbbit azért,mert szerintem nem csak az a "tücsök" aki semmit nem csinál és ennek ellenére jól él,hanem az is ,aki aránytalanul van megfizetve,a látszólagos munkájáért.Mert ugye az életben minden relatív. (?)
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Nem én írtam, csak valahol rábukkantam és bemásoltam ide.
A Commodore-verzió
![]()
Szia
Elnézésed kérem, de írtad hogy építeni akarsz, arra reagáltan. De ezek szerint te sem olvastad el az én hozzászólásomba lévő kapcsolásokat sem. Idézek proli007 tollából.: " ÉS közben beugrott, hogy milyen egyszerűen is lehet Master-Slave kapcsolást készíteni. Igaz, nincs áram beállítás, meg késleltetés, viszont pár alkatrészből áll, és nincs segédtáp sem.. " idézet innen származik: Link Felhívnám a figyelmedet, a aláhúzott részre. üdv. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |