Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 184
(#) Sony007 hozzászólása Nov 12, 2016 /

Sziasztok!

Tudja valaki TUNERMAN (Tatabánya) elérhetőségét Email vagy telefon?
Köszönöm!
(#) doktor válasza Sony007 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Írtam privit.
(#) CT-3 hozzászólása Nov 21, 2016 / 1

Köszönöm "rewox"-nak az Aiwa panelt,össze is raktam,tökéletes lett a masina
(#) rewox válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 22, 2016 /

Jó zenehallgatást!
(#) pepifull hozzászólása Nov 23, 2016 /

Sziasztok. Van egy Technics rs b 405 kazettas deckem. Problemam vele az h a zenet jobb kijovetelen sokkal halkabban jatsza le es veszi fel. (kiprobaltam eredeti kazettaval is fele nagyon halk, gondoltam regi a kazi, kaptam vadi uj kazettakat bontatlan volt, felvettem ra es ugyanugy vette is fel es ugyanugy jatsza is le) es mintha ilyen hullamok is lennek a zeneben, hogy picit halkabb egy pillanatra aztan ujra normalis. Mi lehet a gond, es mit csinalhatok vele. Alkoholos wcpapirral mar tobbszor is attoroltem az egesz belsejet a felvevo, az olvaso fejet, azt a kisgorgot meg a folotte porgo kis rudacskat. mit csinaljak vele? Zene orult vagyok es birom az ilyen retro cuccokat

DSCN0953.JPG

(#) doktor válasza pepifull hozzászólására (») Nov 24, 2016 /

Szia!

Ránézésre, érdemes lenne a nyomörgörgöt szabályozni, vagy cserélni a fejjel együtt, valamint az összes érintkezést tisztítani.
Merre vagy településileg?
(#) pepifull hozzászólása Nov 24, 2016 /

Erdelybol vagyok, Selymesilosva
(#) doktor válasza pepifull hozzászólására (») Nov 25, 2016 /

Értem, az ottani beszerzési lehetőségeket, nem ismerem.

A nyomógörgő itthon 1000 ft alatt beszerezhető.

Első lépésben, én megpróbálnám, ahogy írtam az érintkezéseket javítani, főleg a felvétel -lejátszás kapcsolót/ szárazon sokszor ki-bekapcsolni,esetleg jóminűségű kontakt tisztító kenő spayval/.
Ezután az alaplapról a fejvezetékeket lehúzni visszadugni, majd a trimmer potikat megjegyezve az állásukat, átmozgatni, majd visszaállítani.
A leirtak, nem vezetnek eredményre, és több típusú kazettával kipróbáltad, ha jól látom a képen, megpróbálnám a kombinált fejet lecserélni, azonos értékűre.

Megmaradt a probléma, át kell mérni, és beállítani.
(#) pepifull hozzászólása Nov 25, 2016 /

Lehet ilyesmit meg kapni? vagy regi kaszobol at lehet pakolni a dolgokat?
(#) doktor válasza pepifull hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Első körben a helyén, próbáld meg óvatosan felérdesíteni.
A jelen esetben, még alacsony aceton tartalmú, körömlakk lemosó is átmenetileg megoldás lehet, de érdemes lenne kiszerelni, megmérni és rendelni egyet.

Utánanézel, Ebay-on biztos van típus alapján.
(#) pepifull hozzászólása Nov 26, 2016 /

oke. koszi
(#) doktor válasza pepifull hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Szívesen.

A leirtakat a mechanikát kiszerelve könnyebb megcsinálni.

/ kedved, és időd engedi a kombinált fejet is lehet, házilagosan javítani, bár egy másik behelyezése egyszerűbb./
(#) eddy123456 hozzászólása Dec 6, 2016 /

Sziasztok!
Technics RS-BX 701-es kazettás magnónál hullámzik a magashang, ha a bal oldali csvélőhöz hozzáérek visszajön a magashang.
Mit kell cserélnem, beállítanom?
(#) doktor válasza eddy123456 hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Szia!

A motoros ajtó, második zárás második fázisa működik?
(#) pucuka válasza eddy123456 hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

A szalagfeszítés problémás. Kuplung, hajtószíj probléma lehet. "Táncol" a szalag a fej előtt.
(#) CHZ válasza eddy123456 hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Szia!
Rájöttél a hibára, hátsó orsó fékezését kell megnézned. Szalagfeszítés probléma.
(#) pundika1 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 7, 2016 /

Jók a tanácsok de lehet akár görgő is. Próbálj új görgővel, függetlenül a fékezéstől rossz felületű görgő is csinál ilyen tünetet. Félre viszi a szalagot.
(#) pucuka válasza pundika1 hozzászólására (») Dec 7, 2016 /

Valóban, görgő is csinálhat ilyet, mert az is részt vesz a szalagfeszítésben. De első körben a kuplungra, ill. méginkább a meghajtó szíjra gyanakodnék. Ezeket amúgy is rendbe kell tenni, és ha ettől nem javul, jöhet a görgő. Ez az eset a görgő felkeményedése, hordósságossága miatt is lehet, de ezt egyszerű szemrevételezéssel is el lehet dönteni. Bár görgő hiba esetén nyávogás is jellemző, erről viszont nem szól a fáma.
(#) Gibsz Jakab hozzászólása Dec 8, 2016 /

Sziasztok!Fent nevezett készülék ezt produkálja ,gyakorlatilag miden jó görgők nem hordósak,és csak a 90-es kazettával csinálja.egy furcsa dolgot viszont észre vettem ,mivel két tengelyes a hátsó görgő tengelye gyárilag nem párhuzamos tengely így a görgő kóvályogva forog rajta talán z a baj,mivel más három fejes magnónál ilyet nem láttam.kérem olyanok írjanak akik már találkoztak Akai-val.
(#) Gafly hozzászólása Dec 8, 2016 /

Idézet:
„mivel két tengelyes a hátsó görgő tengelye gyárilag nem párhuzamos tengely így a görgő kóvályogva forog rajta talán z a baj”

Legfőbb "z a bajt" a külön topic nyitása, szerintem.
(#) goreny válasza Gafly hozzászólására (») Dec 8, 2016 / 2

Idézet:
„- Aki nem ért hozzá, de szeret népszerű lenni és mindenhez hozzászól.
(#) Gafly válasza goreny hozzászólására (») Dec 8, 2016 /

Basszus, lebuktam
(#) Sendi válasza Gibsz Jakab hozzászólására (») Dec 8, 2016 /

Szia. Amennyire vissza emlékszem, a felcsévélő tüske alatt kuplung van. Rugó és filc. A tüske nem tudja felcsévélni a fej előtt már elhaladt szalagot, így azt begyűri. A rugón feszítettünk, így a kuplung erősebb lett.
(#) doktor válasza Gibsz Jakab hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Akai GX 65 MKII

begyűri a 90-es szalagot
Szia!

Beírtam ide a konkrét típust, hiba jelenséget.

Görgő tisztitás, szabályozás, cser, valamint a kettős hangtengely meghajtás ellenőrzése.
(#) Tylla1 hozzászólása Dec 14, 2016 /

Sziasztok!

Egy Pioneer CT-8R kazettás deckkel akadt problémám. Pár hónap állás után az "előre" irányba nem játssza le a kazettát (csak egy pillanatra mozdul meg a kazetta orsója), csak "vissza" irányba. Azt tapasztaltam, hogy kazetta nélkül kicsit rásegítve a meghajtó tengelyre elindul a motor mind lejátszás, mind gyors csévélés módban (elég zajosan), de kazettával nem, pontosabban gyors csévélés módban segítséggel igen, de lejátszás módban segítséggel sem, csak az orsó mozdul egy pillanatra, ahogy korábban írtam. Szerelő javíthatatlannak ítélte, azt mondta ilyen meghajtást még nem is látott, de azt feltételezi, hogy az egyik tekercs a négy közül - mely a hibás motorban található - hibásodhatott meg.
Sajnos pont az az irány rossz, amelyikkel felvételt is lehetne csinálni. Nagyon sajnálnám, ha javíthatatlan volna, mert egyébként újszerű állapotban van. Sokat használtam és még szeretném is, ha egy mód van rá.
Kérem adjatok tanácsot, valóban kuka vagy még gyógyítható??
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Tylla1 hozzászólása Dec 14, 2016 /

Így néz ki a mechanikai része
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwu3zJuyt_V1fA1mtrqcDoP1swx91IHupY1Ouf1SFyn__DOM9Z
A kör alakú tárcsák mögött vannak a tekercsek (4-4 db ha jól láttam)
(#) pakard hozzászólása Dec 23, 2016 /

Sziasztok,
Kérdésem az lenne, hogy van egy AIWA WX 808-am 120V-os. Ha kicserélem benne a trafót egy 220V-osra akkor menni fog vagy mást is kell benne cserélnem?
(#) uniman válasza pakard hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Már sok éve 230V van mifelénk (meg nálatok is)... Ha van ugyanolyan kimenő feszültségekkel rendelkező transzformátorod, akkor OK! De vajon ismered-e azokat a feszültségeket?
De megoldható egy 230V/120V trafóval is.
(#) pundika1 hozzászólása Dec 23, 2016 /

A bemenőt megoldja de a lelke, hogy az elektronika felé milyen feszültségek mennek az nem mindegy! Ezeket kell kimérni és ennek megfelelőre beállítani a kimeneteket! Jobb ha szakemberre bízod! A másik megoldás amit már javasoltak, hogy átalakító trafóval 220ról 110-120ra. Ebben az esetben a benne lévő trafót így helyezed áram alá! Amennyiben van hely belül elhelyezni a + trafót akkor i körültekintően és valami módon árnyékolással ha nem akkor kívül marad a trafó.
(#) pakard válasza pundika1 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

2 egyforma gépről van szó csak az egyik 120v-os de jo állapotú a másik meg 220v-os de kuka. A tranyó az jó csak ezért gondoltam h a 2ből csinalok 1 jót!
Következő: »»   101 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem