Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1926 / 2541
(#) JSandor hozzászólása Dec 9, 2016 /

Üdv!

Az ismerősöm apja hozott németországból egy av receiver-t és az a gond, hogy hiányzik belőle a trafó.
Esetleg valaki meg tudná nekem mondani, hogy milyen teljesítményű trafó kell bele ?
Típus: Yamaha RX-V392RDS
A linken kapcsolási rajza található, de én túlságosan nem értek hozzá!
(#) tiggersoft válasza JSandor hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

A pontos típuskód alapján a 7. oldalon megtalálod.
190-250VA között, de ha 250-est vagy nagyobbat raksz bele, már ha rlfér nem gond.
(#) reloop válasza sonny007 hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Vagy a hiányzó testet kapja meg a másik csatlakozó rádugása által, vagy a valóságban monóban szól az egyik bemeneti pontról és áthallás juttatja be a másik csatornát.
A bemeneti RCA-tól egészen a potenciométerig mérj szakadásvizsgálóval! Megérkezik-e mindkét ellenálláspálya egyik végére a test és a másikra a jobb illetve a bal csatorna meleg vezetéke?
(#) pika75 hozzászólása Dec 10, 2016 /

Sziasztok. Egy foldelesi kerdesem lenne. Ossze kell allitsak egy 3 panelbol allo rendszert a kovetkezo konfiguracioban: Bemeneti csati - kisjelu panel - vegerosito - tappanel. A tappanelrol menne mindegyik panelre fold vezetek, de a bemeneti csati, a kisjelu panel es a vegerosito bemenete is ossze lenne kotve fold vezetekkel. Nem vagyok biztos abban, hogy ez igy jo lesz es nem-e jon letre foldhurok. Kerlek adjatok valami tanacsot hogyan kotozgessem ossze a foldpontokat?
(#) pika75 válasza JSandor hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Szia, mielott megvenned a trafot, nem artana kiprobalni a mukodeset proba szinten. Gondolkodj csak: egy mukodo keszulekbol miert vennek ki a trafot? Legeloszor merd vegig a tapot es a vegerositoket rovidzarat keresve. Udv.
(#) reloop válasza pika75 hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Szia! Ha nincs a jelföld elkülönítve a végerősítőn, akkor a leírt sorrendben kösd össze a testeket. Ha van a végfokon jelföld, akkor a tápcsillagpontból vigyél testet a kisjelű panelnek is és onnan kapjon a végfok jelföldet. A bemeneti test mindkét esetben a kisjelű paneltől induljon.
(#) pika75 válasza reloop hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Szia. Kiprobaltam mindket esetet, az eredmeny nem valtozott, hanem van egy kis zugas, olyan 100Hz fele. A kisjelu panel +-12v-os stabkockakrol van taplalva es az eredeti kinai csodaban a hidegito/szurokondik a ki/be meneteken 47µF volt. Az adatlapok joval kissebb erteket adnak meg, 0.1uF, es en is ezt tettem nekik. |Megprobalom most, hogy ha megnovelem a kimeneti kondikat, megszunik-e a zugas?
(#) kameleon2 válasza pika75 hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Szia! Szerintem nézz át a földhurok topikba. ott elég részletesen ki van tárgyalva ez a kérdés.

Be kell határolnod honnan ered a zúgás. A végfok jelbemenetét kösd a hozzá tartozó GND-re! Ugyan ezt tedd meg az előerősítővel is. Megszűnik-e ettől a zúgás?
(#) pika75 válasza reloop hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Ha levalasztom a vegerositore meno jelkabelt, nema csond van. Ezert gondoltam a kisjelu panel tapjara. Idokozben meglett a proba is, de nem hozott valtozast. Lehetseges, hogy a kisjelu panel es a vegerosito kozott impedancia problema van es azert zug? Ha letestelem az eloerosito bemenetet, akkor is zug.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016

A kisjelű panel tápja független a végerősítőjétől?
A kisjelű kimenetéről kösd a jelet a hozzá tartozó kimeneti testhez. Ha ettől csendben lesz akkor az a panel gyártja a zajt. Ha zúg akkor ez a vezeték szedi fel a zavart, mégpedig vagy megszórja például a trafó, vagy nagyáramú vezeték, vagy a jelvezeték testágán oda nem való áram folyik. Ez utóbbit meglátod ha a testet is elválasztod a kisjelű paneltól.
(#) Davidd hozzászólása Dec 11, 2016 / 1

Sziasztok! Vettem egy blue tech ma500as végerősitőt. Működik, viszont produkal egy hibát, mèghozzá hogy amikor "megjön az ereje" leold a protekt.(azaz bekapcsol) 4ohmos topoknál csak akkor ha a két csatorna megy egyszerre, papirforma szerint tud 4 ohm hidat is. Úgy is kiprobáltam, és ugyanugy bemegy protektbe. Látszik belenyultak az erősitőbe, kicsereltek a lagyindito relet, valami masra ami ki van kabelezve, es tettek bele plus ket ventit. Az erősitő +/-105 V rol mukodik 12 db 10000uf/63 V, 8 par 2sc5200-2sa1943. Mellekletbe rakok fel egy kepet a belsejerol. Szerintetek mi okozhatja ezt, ja es nem ver be clipbe. 4ohm topnal (egycsatornaval) elmentem clip ig, de ott sem oldott le. Valami otletetek van-e mi lehet a gond?

IMAG1567.jpg

(#) krisz69 válasza Davidd hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Szia. A plusz 2 venti, jó ötlet én is tettem a t-ampomba.(1050)-be . . Hogy mért villog ki a protect led, csak alapos mérések után derülne ki, és mért old le. .. Én kezdeném azzal . Megmérném , megevannak? a megfelelő tápfeszek mindenhol.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
(#) Davidd válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 11, 2016 / 1

Na a helyzet, hogy igen ludas az a kis rele, vagy az azt vezerlo tapfesz viccelodik. Ha atkotom a relet, egybol indul az erosito, es nem megy be protektbe. Hirtelen melegszik beall egy hofokra es ugy marad. Talan igy 4 ohm hid, jobban kihajta a ket hogot mint egy t.amp ta2400, nameg ahogy harap a halozatba.. szoval a rele csere, es ott megnezem mi ahelyzet.
(#) Beringer 600 hozzászólása Dec 11, 2016 /

Sziasztok!
Meg szeretném kérni aki jobban érti ezen dolgokat,hogy legyen mér szíves át nézni ezt a rajzot,hogy élet képes e,mert meg szeretném építeni.
előre is köszönöm.

pcb400w.jpg

(#) krisz69 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Első ránézésre jónak tűnik a kapcsolás.
(#) Davidd válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 11, 2016 / 1

Na kicsereltem a relet, minden helyrejott. Az erositoben megforditottam a levego iranyat, hatulra kapott ket darab 220V os aluminium ventit, aminek jo nagy a levego aramoltatasa, az elejere megkapta a gyariakat. Itt van nehany kep. 4 ohm hidat birja, vereti is a salpa50100 at, de nem tunt annyival erosebbnek mint a t.amp ta2400 szimplan. A t.amp magasabb taprol jar, par 100 w kulonbseg lehet hangszoronkent es a stabilitas miatt ugy marad. Elnezest ha off.
(#) Beringer 600 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Akkor holnapra meg mondom az eredmény
(#) ozpecs válasza Davidd hozzászólására (») Dec 11, 2016 / 1

Ilyen teljesítményeknél már kicsi a különbség, inkább dinamikában hallható meg finomságokban Gondolj bele 800-ról 1200 W ra emeled a teljesítményt ugynazon a cuccon azt jó fülü ember épp meghallja nincs 3 dB különbség akkor lenne ha 800-ról 1600 ra emelnéd 3 dB-t hall meg átlagos hallgató
(#) d3lete hozzászólása Dec 11, 2016 /

sziasztok!
Adott egy Harman kardon avr35rds 5.1 erositom.
hazimozi resze egyaltalan nem szol. analogban sterwoban tokeletes de digitalisan nem szol. Van benne egy digitalis kartya az vezerel minden dolby módot. Szetszedtem lattam 74vhc244 egett volt rendeltem helyette masikat, szerintetek megjavul? Ha a kartya benne van az alaplapon a 7805fet nagyon melegszik pedig nagy borda van rajta. kartya nelkul analog bemeneten elenyeszo a melegedes. Ilyen sokat venne fel a kartya vagy van meg valahol zarlat esetleg?
(#) Davidd válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Igen eszrevettem, hogy mintha "furgebb" lenne, igaz a t.ampot sem nyomom clipbe, de ez masabb. Ennek az erositonek szebbb magasai vannak. Nem tudom, szerintem marad a 4 ohmos topoknak. A felszeresles 2 t.amp 1 blue techbol all, a hangsugarzok: 4 darab 15" top ami 8 ohmos, ez egy t.ampon, 2 darab 4 ohmos top, a bluetechen es a masik t.amp a ket melyen. Ha kicserelnem a 4ohmos topokat 8 ohmosra akkor mehetne minden top a bluetechrol. Meg kialakul, esetleg valami javaslat?
(#) ozpecs válasza Davidd hozzászólására (») Dec 11, 2016 / 1

Nem kevés kicsit a mély a 6 tophoz? inkább mélyből szokott több lenni
(#) garaygeza hozzászólása Dec 11, 2016 /

Sziasztok fórumozók!
Tudna valaki mondani nekem valamit erről az erősítőről:
Kentronic ST-2000GX
A neten semmit nem találok róla. Feltöltök néhány képet, hátha valaki látott már ilyet.

IMG_4759.JPG

Előre is köszönöm a választ!
Géza

IMG_4762.JPG

(#) Davidd válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Ket tolcseres sub van. A 6 top, pedig meg a kick tartomany meg kiadjak. Ha beszelunk bovebben akkor irany masik topik.

És a hátulja:

IMG_4780.JPG

A belseje:

IMG_4760.JPG

(#) Moderátor hozzászólása garaygeza hozzászólására (») Dec 11, 2016

VI. Ne cseteljünk. A fórum nem IRC, MSN, Skype, ICQ és Facebook. Szedjük össze gondolatainkat és egy hozzászólásban kérdezzünk meg mindent amit szeretnénk.
(#) jocko hozzászólása Dec 11, 2016 /

Sziasztok! Csak én vélek laikusként hasonlóságot felfedezni a két panel közt? Az egyik a beag mag102 névre hallgató erősítő végfok modulja, a másik meg a sternum audio fantázia névre hallgató modell amit K.István tervezett,és gyárt.A végtranzisztor biztos ugyanaz,a meghajtó is annak tűnik.Kérdés,hogy bírja-e a mag102 a 4 ohmot,valami ilyesmi kifogást találtam ellenében.Egyszerűnek tűnik!Valaki ismeri közelebbről,vagy rendelkezik ilyennel?Ha igen,akkor mik a tapasztalatok vele?
(#) Ge Lee válasza jocko hozzászólására (») Dec 12, 2016 / 1

A kettőnek ránézésre sem sok köze van egymáshoz. A Sternumban a vég és a szinteltoló tranyókon kívül van összesen 4db tranyó, valami nagyon alap megoldás, még áramkorlát sincs benne. A másikban ezzel szemben van 11db tranyó, amiből a felső kettő talán áramkorlát lehet, szóval egy jóval összetettebb kapcsolás.
Következő: »»   1926 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem