Fórum témák
» Több friss téma |
Mérd ki, hogy az elektronika felé menő feszültségek /kimenő/ egyeznek-e. Amennyiben igen úgy cserélheted.
Tisztel fórum társak,hozzászólnék egy két észrevételhez PL.Acetonos anyaggal nem mosunk görgőt se gumis anyagot ,mert csak keményedik tőle,Ha csúszik vagy gyűri a szalagot,vagy ingadozik a hang akkor az görgő hiba,kemény felületű üveges,ha csiszolod se fog változni mert a görgő felülete mélyen repedezett,és középen domború,vagyis nem sík.Én most cseréltem görgőket a vasakba.Mindent bevetettem hogy fel újítsam a görgőket de egyféleképpen mondhatom hogy lehetetten.Viszont vannak görgőim,ha valakinek kell ujjak.
10x6x1,4 2 db műanyag persellyel 6,9 11x6x2 1db műanyag persellyel 7 13,3x6x2 2db műanyag persellyel 7 9x6x1,4 3db műanyag persellyel 7 amit tudok hozatni 12,7x8x1,9 BRG 13x8x2mm 13x7,3x2,4 13x8x1,4mm 9x6,8x1,4 13x7,7x2mm 13x8,4x2,4 10x6,9x1,4 9x6,8x1,4 8,4x6,8x1,3 13x7,3x2,4 kiprobált.ioneer 676,737,m66r,m6r,sony 670,690,Technics az 6,7, 373,ez csak pár amiben van görgőm,és sok készülékbe jók. érdeklődj mert fogyóban a készlet.itt püben A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
Azzal a görgőt állítod ki be,a másik kis csavar tartsa a szalagvezető műanyagot a görgőre ,töri a Kazit? ha nem akkor szar a görgő vagy cserénél elszarták a fémházat ami gáz,amennyiben oldal irányu a szorulás egy smirgli papiral csiszolsz egy kicsit az oldalából és jónak kell lenie ,ha úgy is akad akkor a görgő nagy
Egy tükör kazettával tudod rendesen be állitani ahogy eredetileg volt,vagy kazetával,csinálta m ilyet egy 690 esen erős fény kel és egy kibelezett kazetta mert a fejvillára feltojat a szalagot és ez által akad a szalag,mivel a két görgő nem egyforma távolságú ezért az egyik elhúz
Szia,
A szalagot nem gyűri valamit elcseszhettek de ha szétbombázom a mechanikát többet fogok látni! A 2 görgő cserélhető, kiüthető a tengelye a bal oldalinak? Illetve a jobb oldalit úgy nézem azt felfelé lehet kipattintani a lengőkarból!?
Igen ,ki kel ütni.De kell egy hegyes vékony csavarhúzó hozzá és kijön,lehelet finoman üssed,a másik ki pattintod és kész,ha nem megy én pesti vagyok.El ne rontsad
OK, köszönöm!!
Megoldom finoman kikocogtatom nehogy elgörbüljön a tengely mert akkor annyi. Műszerolajjal meg lehet kenni lehelet vékonyan a tengelyt vagy inkább grafitos szilikonzsírral vagy savmentes vazelinnel?? Én a műszerolajra szavaznék! Rendeltem tükrös kazettát a szalagfutás beállításához, a tököm tele ezzel a mechanikával valaki rommá állítgatott mindent sztem a fejeket is nem csak a bal oldali görgőt! Nincs ember aki ezt gyári szintre vissza tudja állítani!! Jó kis meló lesz ez
Én is sokat kínlódtam a sonyval mert egyedileg csinált mindent bele ,ezért nem veszek sonyit,csináld meg és ad el vegyél piot vagy gx et.Én piot vennék mert sok minden kapható hozzá kis hazánkba,a képeken az enyém látható,átépítettem mindent elna rendszeres slim 2 es,ízig vérig high end, dack
akai am 59 pio ct 737,ct m66r,ct6m, 6 kazettás az utóbbi kettő,távok is megvannak se olaj se zsír nem kell a görgőkhöz,meg se próbáld mert a szalag olyan lesz és és véged,nem szabad kenni A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2017
Szia!
Köszönöm a válaszokat, sajnos én Sony fan vagyok ezért nem adom fel megmozgatok minden követ hogy rendbe tegyem a gépet nagyon sok pénzem benne van már nem szeretném eladni! Köszi akkor csak szárazon rakom össze a görgőket, én is erre gondoltam hogy nem tenne jót a szalagnak az olaj Már megjöttek az alkatrészek szíjak és a jobb görgő már csak a bal oldalit várom az a betegebb az még nem jött meg sajna
Ha sony fan vagy ,ne légy márkafüggő ,mert az nem jó,és csak a gatyád fog rámenni.Gondolom hogy már lassan 15 fölött jársz anyagilag és ez nem jó így,híd el nem szabad ennyit költeni rá,a vaty tele sonikal és a kutyának nem kell .Mindenki mást vesz mert sokan tudják hogy szo szo gagyi.Egyik barátom sem vesz sonyit.Jó ez az én véleményem,3X vettem sonyit és 3X b.......am rá.A képek önmagukért beszélnek,ez a különbség.A sony ban egy gagyi fej van a pioban Azimut fej
Köszi a kommentet, ezek a választások ki mit szeret, kedvel stb. mindig szubjektív megítélés alapján dőlnek el. Sonyban is van bőven gagyi már tapasztaltam én is. Minimum az ES sorozat az alatt gyengék, ez a magnó egy eredeti Japán 100V-os csúcskészülék, a maga 26 évével és a nem szakavatott kezek általi babrálás miatt van ez a csekély mechanikai problémája
Ebben S&F törlőfej és laser amorphous lejátszó-felvevő fej van
Sziasztok!
Van egy Videoton-AKAI cooperációban épített AKAI HX-2 deckem aminek a szíjai, görgői elöregedtek, mivel elektromechanikusan van megoldva a start-play a szíj csúszása miatt nem indul el a lejátszás. Olyan helyet keresnék ahonnan ezeket az alkatrészeket pótolni lehet. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2017
Szia!
Sokszor vettem náluk szíjakat, görgőket. Próba- szerencse. Villám Kkt. Elérhetőségeink: Cím: 1191 Budapest XIX. ker. Ady E. utca 106 Tel.: (1) 3683751 , (20) 9340271
Köszönöm szépen a hiba a nyomógörgő volt. Ebay: 12 Euro/ 3500 Ft. szállítással 2db.
Sziasztok!
Videoton RM 5642-höz keresek kazettaajtót. A Thököly úton nem tudtak adni. Tudtok segíteni, hol próbáljam még meg? Előre is köszönöm.
Kedves Kollégák!
Egy JVC TD-V562 deck került hozzám javításra a következő hibával: Az ajtó nem nyílik ki teljesen, kazettát azért be lehet tenni, becsukás megy.Tekerés előre-hátra megy. Play gomb megnyomása után az ajtó picit visszanyit, lejátszás így is elindul, de gyorsan forog a szalag, számláló vadul számol. Vagy néha az ajtó többször is kinyit-zár, de nem minden esetben jelentkezik ez a probléma. Mielőtt ez a hiba jelentkezett volna, olyan probléma is előfordult, hogy minden funkció működött, de lejátszás közben a kazettából a szalag egy idő után kitekeredett és így a gép leállt. Kiszereltem a mechanikát, és újjal forgattam a programkerekeket hajtó fogaskereket. Az tűnt fel, hogy a fej feljön, de a nyomógörgők nem, bár a nyomógörgőket mozgató kerék forog. Mérni semmit nem tudok üzem közben, mert a kazettaajtó kinyílik, becsukódik. Ha jól láttam a mechanika robbantott rajzán, a mechanika mode select kapcsolója a nyomógörgőket felhúzó programkerékkel forog együtt. Én ennek a kapcsolónak a hibájára gyanakszom. Van valami tapasztalatotok evvel a mechanikával kapcsolatban? Segítségeteket előre is köszönöm.
Pici segítség kellene. Van egy 0dB-es mérőkazettám (nem gyári, kalibrált magnóval készült) aminek a jelszintje az újabb magnókhoz van beállítva (azt hiszem 250nWb/m). Egy Pioneer CT-506-ot szeretnék beállítani vele, de ugyebár ez a régi normához készült. Az volna a kérdésem, hogy kalibrált deperz kijelző mellett az új 0dB az nagyjából milyen értéket jelent ezen a dB skálán? Ez a magnó 700mV kimenetet produkál a deperz 0dB állásában a szervizkönyv szerint.
A CT506 160 nWb/m mágneses flux szinthez van állítva. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
Első sorban szíjat kéne nézni hogy jó,nem csúszik,le kell mosni alkohollal motor tengelyét és a szíjpályát,a szíjat langyos mosószeres vízzel mossad le.Legtöbb készülék szíj függő ha rósz a szí akkor sok minden rossz.Ha laza akkor szíjcsere,ha ez sem segít mechanika szétszed ,takarít és újra ken
Szia!
A programkerekeket ebben a készülékben külön motor hajtja, nem a lendkerék. Azt a fogaskereket forgattam meg újjal, amit ez a motor hajt meg. És így tapasztaltam, hogy a nyomógörgők nem jönnek fel. A laposszíj csak a dual capstan bal oldali lendkerekét forgatja meg.
+3 dB szint környékére (elvileg picit fölé) kell állítani ezzel a referenciafelvétellel a régebbi deckeket.
Köszönöm, már beállítottam ~4dB környékére. Mindegy, most már marad ez. De lgalább nagyon nem lőttem mellé. Nem használom ezt a magnót csak nem akartam felujítás után beállítás nélkül eltenni.
Nem keveritek a VU, meg a dB értékekre kalibrált kivezérlésjelzőket?
A kettő között 4dB a különbség.
Ki tud az elmebayröl rendelni?
ere lenne szükségem
Hello.
Ha van dombornyomott bankkártyád, ami alkalmas elektronikus vásárlásra, azzal akár Te is meg tudod vásárolni. Az eBay -en történő vásárláshoz nem kell beregisztrált PayPal fiók, közvetlenül bankkártyával vásárolhatsz. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2017
Kösz,akkor inkább itthon veszem meg
Sziasztok! Ötletet várok hibajelenségre. Denon 800 as deck lejátszás vagy felvétel indítása után rapszodikusan megáll. Szíj görgő cserélve, érintkezők-csatlakozók fújva. Kalapács még nem volt de ezután az jön.
Szia!
Forgásérzékelőt nézd meg. Ez lehet mechanikus és elektronikus is. Optikai porosodásra érzékeny.
Sziasztok!
Egy RS BX 747-es decknek próbálom a kazettatartó elejét levenni. A service manual azt mutatja, hogy az alját húzzam előre, és úgy kell leszedni. De sehogy sem akar lejönni, erőltetni meg nem akarom. tudnátok ebben segíteni? Köszönöm, Csapcsi.
A videóban látszik az ajtó levétele: 747
|
Bejelentkezés
Hirdetés |