Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nem, hanem egy EF80-ast bekötöttem triódaként elé
Na jó' van menni kell aluszikálni! Lövik a pizsit! Holnap Bekk tu dö dzsáb!
Csövesek menjetek ti is, holnap is lesz vákuum, azaz nap!
Eldöntöttem a dolgot, egy EBL21+EF80 kombinációval összeütök egy kis SE végfokocskát.
Nem tudna valaki megdobni egy Loktál foglalattal?
Találtam 1-2 kapcsolást gondolat indítónak PL508-SE hez
http://www.roehrensockel.de/stereo_a_pl508.htm http://www.roehrensockel.de/blackalert.htm http://www.roehrensockel.de/tm805.htm
Már döntöttem, EBL21-el fogok véget öccedobni.
Nincs véletlenül loktál foglalatod?
Sziasztok! válasz mindenkinek...Imi65-tel tökéletesen egyetértek. a megfutást nem a trafóra
értettem,hanem a csőre ![]() sturbi! nem állítom,h nem léteznek olyan rajzok,melyekben pentódás üzemben ketyeg a cső,SE-ben,akár az Audio Note-tól,akár más neves cégektől származzon is.(én is láttam nem is egyet...)ezek nyilván a cég alacsonyabb árkategóriájú termékei lehetnek.de abban azért ugye egyetérthetünk,h a triódás gépek minőségi(és ár)kategóriában a hierarchia csúcsán helyezkednek el?erről sztem ne nyissunk vitát,egyébiránt kinek a pap,kinek a papné... SE-ben én is kipróbáltam minden elképzelhető verziót,nagyon izmos csövekkel is...nekem nem jött be sem a pentódás,se a tetródás beállítás hangkaraktere,KIVÉVE azEL84esetében. amúgy az AN-nak is van erősítője 200ezerért,és van 8milláért is.szerinted a kettő UGYANAZT a hangminőséget szolgáltatja?? na ugye... PP-ben már nem annyira egyértelmű a trióda előnye(bár nyilván kimutatható),s a hangátviteli lánc saját karaktere igen nagy mértékben befolyásolhatja a szubjektív ítéletünket.akár az is előfordulhat,h egy visszafogott jellegű hangsugárzón a pentódás végfok szebben szólhat-amiből nyilván nem következik az,h akkor most ő a jobbik!mindenkinek maga számára kell megtalálni a legkedvezőbb,a saját berendezéséhez legjobban illő hangkaraktert. amit beírok,annak 99%-a tapasztalat.legközelebb a kimenőtrafó-készítésről... további jó építést! Üdv. ![]()
Sziasztok!
Tud valaki segíteni SM85B hiperszil hálózati trafó méretezésében? köszi ![]()
Pontosan ezt írtam:
Hát azért ezt így, ebben a formában nem merném kijelenteni. Két ellenpélda, nem kifejezetten a gyakorló erősítő kategóriából: Audio Note EL 84 PSE, szintén tőlük 6L6 PSE- mindegyik pentódás bekötésben megy és azért szerintem a "persze,h.fog működni" fölött áll egy hangyányival (bár gyakorlásnak is nevezhetjük a sok triódás Note között).-DE "NEM JO"-nak azért nem nevezném. nagygyevíz írta: Idézet: „abban azért ugye egyetérthetünk,h a triódás gépek minőségi(és ár)kategóriában a hierarchia csúcsán helyezkednek el?erről sztem ne nyissunk vitát,egyébiránt kinek a pap,kinek a papné... amúgy az AN-nak is van erősítője 200ezerért,és van 8milláért is.szerinted a kettő UGYANAZT a hangminőséget szolgáltatja?? na ugye... ” Amint látható, én csak a kategórikus megfogalmazásod ellen lázadtam, nem állítottam, hogy jobb a pentódás, mint a triódás erősítő, nem gondolom, hogy jobb lenne a 6L6-os vagy az EL84-es Note, mint a B300-as vagy a 811-es Note. -Van élet a triódán innen is (na tessék, én is kategórikus vagyok) ![]() ![]()
Megnéztem a kapcs rajzot. szerintem nem adhat le 7,5w-ot se-ben. Na nem ez a lényeg. Nem tetszik nekem ennél a csőnél a katódellenállásos rácselőfesz beállítás. Szerintem egy negatív tápról kéne feszültség osztóval belőni. Én úgy fogom
![]()
Szerintem sem ad le annyit , pláne katódellenállással.
Tapasztalatom szerint az anóddisszipáció 25-30% -ka vehető ki SE -ben .Fix rácselőfesz hozhat valami teljesítmény növekedést , nem disszipájuk el az ellenálláson feleslegesen az energiát .... De az biztos , hogy a hangon is változtat valamit . Az is biztos , hogy a PL508 nagyon strapabíró cső .
Megtekertem a másik kimenőt is és így már stereoban élvezhetem a csöves hangzást.
![]() ![]() ![]()
Akkor ezek szerint minden összejött.
![]() Örülök, hogy jók lettek a trafók.
Szerintem ebből ki tudsz indulni. Ezt egyébként már valaki nézegette, csak az ECF80 nem tetszett neki. Nem muszáj ECF-et használni. Trióda is jó, csak egy kicsit lazítani kell az NVCS-n, és meglesz az erősítés újra.
Van egy kis bibi de megoldható. Amikor a szekundert tekertem utána elfelejtettem lenullázni a számlálót ami 100-on állt. Ezért a primer második fele 100 menettel kevesebb lett. ezt itthon vettem észre. Hétfőn még fel kell tekernem 100 menetet. A hangban nem hallom a különbséget a két oldal között.
heló tudna valaki segiteni?a hifimre rákötöttem a csöves erösitőmet.kis hangerőn tökéletes de amint a hifin nagyobb hangot adok összegerjed az egész és bug minden
![]()
1996-os RT ÉK-ben van egy 20 wattos pl 500-al. Nem tudom kivágni a pdf-ből a rajzot. Lehet hogy Imi el tudja neked küldeni.
Megoldható a dolog de max egy héten egyet tudok megtekerni és meg kell beszélni a műszerészekkel mert már lehet elegük van belőlem hogy állandóan tekerek.
És az sm85 az is SE-hez lenne majd? Vagy pp? Nem tudom milyen keresztmetszetű az a vas.
Én megvagyok, egy loktál foglalat kéne az EBL21-emhez
![]()
Hát hogy mire nem elég ez a csöves 2x5W
![]() ![]()
És ha kisebb anódfeszről 100-150v) járatná Müszi a 36-ot kisebb Ra-val illesztve az járható út?
Ez ugyanaz az erősítő amit már feltettél ide?Ha igen,a régi kimenőkkel mit csináltál?
üdv.
A 36-tal én nem szórakozom el még1x.
Egyébként a PCL86 sztereó csövesem is 130V egyenről megy, és gyönyörű hangja van ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |