Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Nem A 30 pin - 51 pin re gondolok Gyanítom házi készítésű Üdv Gyula
Vagy úgy, csak azért mert pont olyan hozzászólásra válaszoltál amiben nincs a képeken átalakító. Az a nyák házi gyártmány.
Szia
Sajnos nekem semmi eszközöm nincs hogy nyákot csináljak Vállalsz nyák készítést? Természetesem az adatokat megadnám Nekem 2 különbözőre lenne szükségem Üdv Gyula
Magát a nyákot meg tudnám csinálni (erre vannak nyákgyártó emberek is, nézz körül apróban), de csatlakozóim nincsenek most az biztos.
Szia
Azért kérlek téged mert ismered ezeknek a csatiknak a raszterkiosztását és ismered az lcd ket Csatiaim vannak Nem is szólva hogy profi a nyák ami csináltál http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfie.php?id=279902 De ha megterveznéd az is elég lenne mert akkor keresek valakit aki legyártja A 2 nyák között a különbség az 51 pines csatin lenne Az 1 Lg kiosztású a másik Samsung kiosztású lenne A meghajtóm egy Ecer G227HQL monitoré volt A kijelzője LM215 WF3 volt ami sajna tört Üdv Gyula
Ok, majd térjünk vissza rá.
Szia
Rendben Előre is köszönöm Üdv Gyula
Szia,
Nos a fentebb említett 27"-os kijelzőhöz rendeltem univerzális Mainboard-ot és sikerült bele is építenem (1-2. kép). Ki-be kapcsolható távirányítóval és a nyomógombok is működnek de a képpel van egy kis problémám. Amennyiben nincs semmijel jel akkor szép kék a képernyő (3. kép) és ha megnyomom a Menü gombot vagy csatlakoztatom az antenna kábelt és váltom a csatornákat akkor a kép változik (4. kép) és hang is van de eléggé zajos. Lehet valamit nem jól kötöttem be? Kijelző: V270W1-L04_approval_spec_ver.2.1 Mainboard: Universal V59-es
Valóban, kicsit siettem
Közbe kicsit átgondolva a hang zajosságát valószínű a nem pontosan beállított csatorna miatt lehet.
Hmm... És PC-re kötve mit mutat a kép, a színek rendben vannak?
Ez jó kérdés, eddig csak a kábel TV-t kötöttem rá délután kipróbálom PC-vel is.
Indíts a PC-én AIDA64-et, és fent menüben: eszközök\monitor diagnosztikát indítsd és rögtön az első kép máris érdekes lesz, ott valószínűleg látszik, ha hiányoznak szinek, vagy felcserélődtek. Vagy kontakthiba van az LVDS-en, vagy valami meg van cserélve, vagy nem 8 bites adatot küld a panel, hanem 6bit+dithert-t, vagy hibás a kijelzőn a gamma korrektor.
Sikerült képeket csinálni amikor rákötöttem a laptopot.
Igaz nem volt egyszerű a dolog mivel a bemenetválasztást sem jeleníti meg így mondhatni "vakon" kellett beállítani de sikerült. A TV mellé tettem a notit, hogy látható legyen az eredeti kép amit a monitorkalibrációkor csináltam.
Eléggé hibásnak tűnik az a kijelző. A felbontásnak megfelelő szoftver van a panelon?
Igazából a panelhez nem kaptam szoftver, a google-n kerestem és ott egyik elméletileg ehhez a vezérlőhöz való bin fájlokat sikerült letölteni. A leírás alapján kiválasztottam a felbontáshoz illőt és USB-n keresztül felraktam. Kérdés, hogy valóban jó az a progi amit találtam.
Az univerzális main a következő: Mainboard
Ha jót raktál rá, akkor nincs mit tenni. Viszont nem lehet, hogy két csatornás firmware-t raktál rá?
Most megint elkezdtem keresgetni hozzá firmware-t és találtam hozzá újabbat, megpróbálom azzal is. Meglátjuk lehet a szoftver lesz a ludas.
Nos megint végigpróbáltam azokat a firmware-et amiket megtaláltam de ezzel is pontosan ugyan az a helyzet. Lehet teljesen rossz szoftverekkel próbálkozok, mind a neten találtam de lassan már elveszítem a fonalat. Esetleg tudnál ebben kicsit segíteni. Ahogy próbálkoztam nem tudom, hogy normális-e de ahogy bekapcsolom akkor amikor a USB-ben benne van a pendrive akkor a SB led narancs majd pár másodperccel később átvált zöldre.
Firmware frissítés közben villog, egyébként meg akkor is ellenőrzi gondolom, ha benne hagyod. Elégg kijelzőgyanús a dolog. a Menüből mennyi látszik, olvasható?
Villogni nem látom a ledet de majd még egyszer megnézem. Alapból a kijelző egyszinű kék de amikor megnyomom a menü gombot átvált feketére és vékony színes csíkok villognak össze vissza de ezek alig láthatóak a fekete vagy inkább nagyon sötét szürke háttéren. Amikor benne van a pendrive az USB csatiban akkor pár másodperc (~2mp) amíg narancs a led és utána átvált zöldre. Ennyi idő elegendő lehet a frissítésre? vagy ha nem a hozzá való progi akkor gondolom semmi sem történik. Na én kerestem nagyon sok féle firmwar-t amit valamilyen szintem a neten megtaláltam és talán jó lehet a Mainboard-hoz LAMV59, LAMV56 még a LAMV29-et is kipróbáltam de ezek közül bármelyiket is próbáltam nem történt változás.
Most próba képen csináltam egy másik kábel egy laptop kijelzőhöz (igaz 3.3V-os de szerencsére jumperrel ez is beállítható) és kipróbálom azzal, mert azt a kijelző biztosan jó kipróbáltam egy laptoppal. Amennyiben azzal működik akkor a kijelző a hunyó amennyiben azzal sem megy akkor gondolkozok majd tovább.
Sziasztok
Az univerzális mainboard-hoz lenne 1-2 megjegyzésem. Hátha segít valakinek. Építettem már TSUMV29, TSUMV59 chippel szereltet (TSUMV56 úton van ez lesz a következő). Fontos: csak a chip típusához való firmware mehet bele, figyelni kell az lcd felbotására, az lcd panel tápfeszültségére (3.3V, 5V, 12V jumperrel állítható), illetve hány csatornás az lcd panel (sacc 1,5-2 perc amíg a firmware települ). Ha minden stimmel és megfelelő firmware-t töltöttünk fel, de mégsem jó a képe, ha nagyjából látható a kép/menű akkor a service menu-böl állítható még jó pár dolog ami a távirányítóval kapcsolható be (menu-1-1-4-7). Az elsö építés 3 éve megy hiba nélkül, de javallott a TSUM chipre kis hűtőbordát tenni. Aki kedvet kapott hozzá némi segédletek a linkeken illetve a service menu-röl csatolom a leírást: TSUMV29-TSUM59-röl leírás, firmware: LCD4hobby TSUM56 firmware: TSUM56 firmware Remélem sikerült némi segítséget nyújtanom, másoknak sikeres építést. Rest
Sziasztok!
Van egy panelem. Nem nagy. Csak 15.6 colos. Valamikor egy laptopban (asus) figyelt. Kiselejtezték a laptopot, a kijelző megmaradt tartaléknak. Becsomagolva tárolták több másik mellett. Most kidobásra itéltetett helyhiány miatt. Lehet ebből kijelzőt csinálni? Vagy Pc-hez, vagy beltérihez. Vagy saját épített más eszközhöz, ami képekkel kommunikál. Ha csak egy falra akaszthatós digitális képkeretet csinálok belőle arduinoval, már nekem az is elég lenne. Tipus: Samsung LTN156AT02. Dataset: http://www.beyondinfinite.com/lcd/Libra ... 56AT02.pdf
Sok helyen megkerdezted ezt mar.
Sajnos NEM LEHET maskeppen meghajtani CSAK ES KIZAROLAG egy LVDS meghajto aramkorrel, de meg azt is etetni kell valamivel nagyjabol 20-50MHz koruli sebesseggel. Szerintem add el valakinek, aki eltorte a laptopja kepernyojet, masra nem jo. Lehet kapni a banggoodon pl ehhez meghajto-atalakitot es akkor pl. VGA-rol vagy HDMI-rol etetheted, de annak az ara ha jol emlexem 4e volt legutobb.
Az az áralakitó nekem tökéletes. Nem nem ezt kérdeztem. Az egy sharp monocrom lcd volt. Az már félig meddig működik.
Hello! A fórum címe: "Nagyméretű LCD"...15"-ost nem nevezhetjük semmiképpen sem "nagynak" !
Viszont tényleg kérdezted már másik helyen is !!! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
Itt van egy pl: Bővebben: Link
En mar rendeltem egy V56-ost, de meg uton van valahol.
Köszönöm.
Ha megy vele, akkor már meg is lesz a helye. Opel Omega 2.5 mv6 a család kedvence. Vezetőoldali űlések közé a tetőről lenyiló monitor lesz belőle a 4 gyerekünk örömére. Dvd lejátszós rádio már rég benne figyel.
Üdv! Szerncsére meg is adtad a választ a kérdésre az lg kijelző táp illetve adatbusz kiosztásával kapcsolatban halott lg tv ép kijelző át egy törött kijelzős sonyba. Rögtön feltünt hogy a táp a másikoldalon van,de az adat busz kiosztása nem volt tiszta.
Üdv!
Látom kicsit leült a téma, de azért jó sok olvasnivaló volt előtte is. Nekem egy LG 55 LE8500 Tv-m lenne aminek a main-je döglött, minden más része jó. Hogyan tudnám és mivel meghajtani a kijelzőt, nem szeretném eldobni, igaz csak FULL HD. Milyen lehetőségeket tudtok erre? A kijelzőből a main-re 2 db ha jól számoltam 60 pin-es szalagkábel megy, ez probléma lehet pl. az univerzális boardoknál? Köszönöm a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |