Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. Egyébként itthon be lehet szerezni MMI-6S2LK motort, NET-en nem találtam, esetleg van helyettesítő típusa?
nem kell átalakítani csak egy poti kell rá mert a cd kicsit hangos a fejhez így pici torzítás lesz benne. De jobb a hangja mint a dat nak és akár 4 órát felvehetsz vele
Általában van hejetesitö motor de 100°% hogy nem kapsz sehol,tudom én egy sharp wf 939 be vettem motorokat 7 hónap vadászat után kaptam bele de forgás irányt meg kellet változtatni.Egy dolgot lehet vele csinálni ,le kell mérned a motor házának hosszát mert mmi motorok általában egyformák csak a magasság szokót eltérni . és átpakolni bele az elektronikát az új házba,ennyi,de motort nem kapsz bele ez tuti.Az olajazás csak ideiglenes megoldás,mert féloldalas a motorod.Mivel elektromágneses így az egyik oldal kevesebb mágnesességet ad le és erőlködni fog és be hal.A másik csak mechanikát olajazunk, nem tengelyt,sem görgőt,se semi ilyet.Motort lehet
,de motort nem kapsz bele ez tuti.
Én is vettem itthon, 1 éve. Talán még maradt egy darab.
Ere befizetek hogy kapsz,ha a hq mondod biztos nincsen nekik mert hívtam őket és közölték hogy semmi moci nincsen, ..Keres egy mocit és cseréld a bronzot benne,nekem ugyan ez volt a 737 esemel ,és nem zörög ,mert cseréltem,2 féle van kicsi és nagy bronz.Teszek fel később képet hogy lássad milyen egyszerű a dolog.
Azt már csináltam, van egy hi-fi sztereó LG 6 fejes videóm, és meglepően jól szól, van is egy kazettám, amin zene van video nélkül. De én azt hittem, hogy videót árt lehet alakítani digitális audio rögzítővé.
Minden mágnes szalag analóg.......csak lejátszásnál lesz digitális mert átalakító van benne mint a dac olyan.Az hogy videód nem digitális még atoll jobban szol mint a dat,..A dat ,video- elven megy csak kisebb az alkatrésze mert nem ad képet így sok hej marad a hangnak.Ne azzal foglalkozz hogy digitális vagy nem,hanem hogy Szeben szól az analóg mint a digitális szarok,mert idöben és térben meghatározatlan,vagyis nincsenek korlátai,miközben a diginek ,időben térben meghatározott,és korlátolt.Minél magasabb a bit szám annál szarabb a minőség,mert túl steril,és elveszik minden ami eredeti.Remélem érted mire akarok kilyukadni,.PL:egy kazetta legyen bármilyen gagyi is 50 -60 évig megőrzi a hangot a nélkül hogy szétmenne,a hang anyag.Digibe mutass ilyet , se merev lemez ,se cd,dvd ,pendrájvon nem marad meg ennyi ideig,(IDÖ) így érted?
Egy PCM processzorral kell csak kiegészíteni. A digitális műveleteket elvégzi a processzor, a videó csak jelrögzítésre szolgál.
Tesék a motor javítás
1-2 es kép egy jó motor 3.... ép egy határozott mozdulata lepattintom a hátlapot 4 szétszedve 5 egy csavarhúzó segítségével betolom a tengelyt mert a mágnes vissza húzza 6 kint van anélkül hogy kefékről lejönne 7 -8mindegyiken van egy kicsi alátét ere figyeljetek A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2017
9 ép kiütöm a bronzot belöle,én csavar húzóval csináltam de ennek a motornak mindegy ,fát javaslom mert a lyukat nem teszed tönkre,nem kel államodon ütni.
Értem, hogy mire gondolsz, ezzel tisztába vagyok. Ezzel a videó digitális dat magnóvá alakítása inkább csak "szórakozás" lenne.
És ilyenkor csak a kompozit videó kimenetre kellene kapcsolni, és akkor a "videó jelként" rögzített jeleket amik digitális jelek visszaalakítja analóggá? Ezt hogy lehetne fizikailag megvalósítani? Engem tényleg érdekelne.
10 bronz kint
11 vissza rakás 12 Motorba így üssed vissza a bronzot ha lehet fával 13 a helyén 14 egy határozott mozdulattal beteszem a régi motort,de a motortengely lyukat fogd be mert a mágnes beártja,így azén keféből kijön és bibelödhetel vele. 15 ép bent a tengely,itt igazítom a motor elektronikát a kivágott helyére ,és ellen tartva a tengelyt nyomom be finoman 16 én megnéztem a bontót motorral hogy ha berakom a régit nem e sorjás a lyuk
Ha videóra veszel digitálisan akkor is analóg lesz ha visszajátszód, gondolom optikai kábelre érted a ki,be menetet.Ha digibe veszed fel anaolg jön vissza
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2017
Nem igazán. Én úgy gondoltam, hogy felvételnél lenne egy A/D konverter, ami a sztereó analóg jelből valami digitális zajt csinál, amit rögzítek a szalagra. Lejátszásnál meg ez pont fordítva, D/A, és a szalagra rögzített digitális jeleket visszaalakítaná analóggá.
Csak azt nem tudom, hogy ha van egy processzor, ami egy D/A vagy A/D konverter, akkor az úgy direktbe, vagy valami passzív szűrő/csillapító kondi/ellenállás után mehet a vhs videójel bemenetére? Mert az én videóm olyan okos, hogy felismerné ám ha valami olyan jelet kap, ami nem oda való
analógból digit csinálni szalagra,visszajátszásnál meg analóg ,Így érted?
Akkor nem egészen értem. Nem nagyon értek ezekhez a digitális dolgokhoz. Akkor olyan mint ha egy digitális erősítő jelét küldenénk a szalagra? Ami visszajátszva analog szerű, és nincs szükség D/A-ra?
A videóra cd játszót kötsz, rca val akkor, is digi fog felvenni mert az jön ki,mert a videó úgy fog rögzíteni mint ahogy a cd szól ,mikkor visszajátszod akkor már analóg jel lesz belőle ,de Szeben fog szólni.A video fej érzékenyebb a jelekre, a trimer azért kell a jelútba mert a cd magas frekin dolgozik,Így vannak magasak és mélyek amitől betorzít és ez nem igazán tesz neki jót.Minimális jelet kell csak leveni róla 1-2 decibelt és jó lesz
Igen, pontosan így működik. A CD születése idején (1983 tájékán) pl. a Sony is gyártott ilyen PCM processzort, de ez a technika mára már elavult.
Ha digit akarsz kel egy fogadó,optika vagy koalkx bemenő neki,ez készülékből ki kel szedni és betenni a vidibe és kész,de ez elég komoly melo
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2017
Én szeretem az elavult mágnesszalagos dolgokat
Szóval akkor ez az opció felejtős, mert kellene egy donor készülék amiből ilyet ki lehetne szerelni.
Ne ted talonba ,Pl a szervizeseknél vannak hibás javíthatatlanan készülékek,amiben jók ezek csak át kel pakolni,é fogok csinálni egyet a szerelömel
De milyen készülékből lehet bontani ilyen átalakítót?
Maj beszélek a szerelömel hogy mi menyi és lehet e,tud ilyet csinálni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |