Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   121 / 258
(#) kameleon2 hozzászólása Jan 25, 2017 /

Ígértem, hogy beszámolok a telefonos történetről. Nem válaszolt a kínai partner. Így ajándékba van tőlük egy 41000 Ft-os UMI Touch X telefonom. Ilyen nagyvonalú ajándékkal még nem találkoztam kereskedőtől. I Love Aliexpress! I Love China-Cloth Center !
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Mivel most pihennek, ne csodálkozz. Majd ha visszajönnek a szabadságról...
(#) kameleon2 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 25, 2017 /

Majd kiderül.
(#) rockersrac válasza tbarath hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Igazából már tárgytalan, inkább ,,kicsengetek" 26000ft-ot a szervízelésért. Nem örülök neki, de ezzel járok legjobban minőségben. Időben kb ugyan annyi mint ebayről, mert 10-e körül kapok fizetést.
(#) cupika97 hozzászólása Jan 26, 2017 /

Aliexpressről rendeltem ip kamerát. Az NVR amit egyszerre rendeltem vele, már megjárta a Szlovákiai vámhivatalt, és már többmint egy hete itt van nálam. Ez megmár 25 napja kínában csücsül.

Untitled.jpg

(#) kadarist válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Ha nem érkezik meg határidőre, akkor tessék reklamálni (Open dispute).
(#) Doky586 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Pontosan mikor is kell reklamálni..?

Én is január elején vettem valami extra olcsó apróságot, a hivatalosan megadott szállítása március végén jár le, akkor csak áprilisban érdemes reklamálni..? (az már kb rendeléstöl 100 nap, ekkor még van esély visszatérítésre?)
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
(#) kadarist válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Oda van írva a vásárolt termékhez, hogy mennyi idő van még hátra (hány nap) az áru megérkezésének végső dátumáig. A lejárat napja után azonnal jelezz a központnak.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
(#) Massawa válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Kinában most febr 1.-ig áll a világ. Az Uj évet köszöntik.
(#) Doky586 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Azt hittem a Paypal csak 43 napig foglalkozik a panaszokkal, de ha te azt mondod a 100. nap se késő a panasz-bejelentésre..
(#) bbb válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1

A lejárat napja előtt kezdj el reklamálni, addig míg a "buyers protection" még életben van.
(#) nedudgi válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Attól függ, kinél reklamálsz. AliExpress általában 60 nap, de ezt az eladó meg tudja hoszabbítni. eBay, PayPal esetén nem tudom, régen volt szükség rá, mert bőven határidő előtt megérkezett a küldemény. Minden eset más, alaposan végig kell olvasni a vásárlási feltételeket. Mindenképpen a javadra írják, ha először az eladóval tudatod a problémát, és legvégső megoldásként fordulsz az üzemeltetőhöz.
(#) Csupasz válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Két nappal a lejárat előtt írok egy levelet az eladónak, hogy nem érkezett meg a cucc, kérem azonnali intézkedését. Mindig ő ajánlotta fel, hogy újraküldi, vagy visszautalja. Az újraküldés azért balhésabb, mert ha véletlenül mégsem kapod meg (én jártam így!), akkor már nem tudsz reklamálni.
A pénz visszautalása a biztos.
(#) bbb válasza Csupasz hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Alin meg van olyan lehetőség, hogy extend protection time. Ezt az eladó tudja megtenni, ha kéred tőle. Hosszú várakozási idő után érdemes ezt megjátszani, és ha arra nem válaszol, akkor nyitni a dispute-ot. Nekem volt már rá példa, hogy NAGYON hosszú idő után, a lejárathoz közel (volt még egy hét) kértem az eladót, hogy rakjon rá még pár hetet, mert még se híre se hamva a cuccnak. Erre nem válaszolt, így az utolsó pillanatban megnyitottam a dispute-ot, amire ő szintén az utolsó pillanatban válaszolt (ez 5 napot jelent a nyitástól). Érdekes, de ilyenkor simán szóba állnak veled, még akkor is, ha előtte nem.
Na ez után felkerült alihoz a téma, mert nyilván nekem még nem jött meg, ő meg csak annyit írt várjak. Vártam az ali válaszára, mikor is elutasították a kérést, mondván rengeteg időm van még a protection-ből hátra. Igen, mivel a kedves eladó, nehogy vissza kelljen fizetnie, még az ítélet előtt rádobott majd egy hónapot az időmre! Szerencsére utána tényleg egy héten belül megjött a cumó, de bosszantó volt a hozzáállása.
Ráadásul az egész dispute dolgot megúszta volna, ha első szóra meghosszabbítja az időt (ami neki semmibe nem kerül). Így viszont megkapta az 1 csillagos értékelést - ami miatt mindig sírni szokott a szájuk, tehát ezt elrontotta.
Ez kirívó eset volt, nem jellemző, hogy így állnának a dolgokhoz, csak azért meséltem el, hogy ilyen is van. A lényeg, hogy mindig a lejárat előtt kell élni az extend protection time lehetőséggel, s ha arra nem válaszol, akkor nyitni a dispute-ot.
(#) Doky586 válasza bbb hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Mit értetek "protection time" alatt? nem kötöttem biztosítást. eBay+Paypal, Kína, 600 Ft áru, ingyenes szállítás.. Lejárati idő sincs.. Csak "Estimated delivery" és utána egy időintervallum van. (Ez "Várható érkezési idő"-nek felel meg magyarul), nincs "protection time"..! se lejárati idő.
(#) tbarath válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

Két típus van. Az ebaynél azt hiszem 30 nap van (vagy 45? passz), ha nem jön meg akkor jelzed nekik és visszakapod a pénzed, az eladó pedig nem kap semmit. Bővebben: Link
De a paypal-nél is van hasonló, ott 180 nap van. Bővebben: Link

Szóval ha paypal-lel ebay-ről vásárolsz, akkor duplán biztosítva vagy.
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

(#) Kovidivi hozzászólása Feb 1, 2017 /

Sziasztok!
Ez a fehér 5V 1A-es felirattal szitázott töltő 400mA-t tud csak Bővebben: Link 0.76$-ért még így is megéri talán
(#) tbarath válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 1, 2017 /

En - kinézetre - olyan kétportost vettem, mint ami abban a hirdetésben 2 Amperesnek írnak, csak EU plug. Nem mértem, de érzésre gyalázatosan lassan tölt, a 700 mA-es Samsung töltő gyorsabb tőle. De ez csak a kisebb baj, a nagyobb az hogy nem bízok benne. Féltem azt is amit rádugnék, de a házat még jobban a leégéstől.

Ha valaki "olcsó" és jó töltőt keres, akkor én az Ikea Koppla nevű töltőjét szoktam javasolni (Bővebben: Link), 3 portos és 1 mA / Ft.
(#) Placi84 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Szerintem én is olyat vettem, mint amit írtál (2-portos 5V/2A). Na most nekem töltött az ~rendesen, majd egyszer csak a kislányom mellett egyszerűen felrobbant a belseje... Emlékeim szerint egy kondi lába olvadt össze golyóvá a 230V-os oldalon, de már nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy nagyot szólt. Úgy gondolom szerencsém volt, lehetett volna rosszabb is... Megtartottam elrettentő példának.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2017
(#) nedudgi válasza tbarath hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Nincs gond az igen olcsó termékekkel sem, ha ésszel használja az ember. Én negyven darabot vettem ebből, igen jó áron. A gyorsabb töltésnek ritkán van előnye - este rádugom, reggelre kész. Teljesen hidegen hagy, hogy éjjel kettőkor, vagy reggel hatkor fejezi be a töltést. A kívülről egyformának tűnő adapterekben legalább hatféle elektronika volt: egy, néha két TO92/TO126 tranzisztorral. Fogtam egy műszert, és mindegyiknek megmértem a kimenő feszültségét. Egy darab feszültsége volt 6,2V, a többi 5V +/- 5%. A hibás példány az opto hideg forrasztása miatt adta le a maximális feszültséget. A többi azóta is működik mikrokontroller tápjaként, napi 24 órában, már harmadik éve.
Nemrég olvastam valami márkás okostelefonról, hogy visszahívták, mertt tűzveszélyes.
(#) tbarath válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Nem is a töltés sebessége a probléma, hanem az, hogy ha a könnyen ellenőrizhető teljesítményadatokat is ennyire - hogy is mondjam finoman - nagyvonalúan kezelik, akkor a sokkal kevésbé feltűnő életvédelmi dolgokkal vajon mi lehet a helyzet? Költői kérdés...

Persze ha értesz hozzá, szétszeded, ellenőrzöd, ha javítani kell valamit akkor megcsinálod (már ha maga a design használható), akkor úgy OK. De ezt hányan teszik meg?
És hány olyan termék van, ahol biztosíték, kisfesz/nagyfesz rész közti távolság, hővédelem hiánya, stb. miatt egy hozzáértő életveszélyes hulladéknak nevezné a terméket?

Igen, a Samu elcseszte Note7 akkuját, kiderült a probléma, vissza is hívták. De ha egy kínai egyhurkapálcás töltő tervezési hibája okoz 1-2 tüzet, akkor vajon azokat a termékeket is visszahívják? Egy fenét, időzített bombaként ott marad továbbra is a vevőknél, és ha nincs szerencséjük akkor így jártak. Fölötted írta Placi84, hogy nála felrobbant egy. Nálam nem fog, mert nem dugom konnektorba.
(#) Doky586 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Idézet:
„De ha egy kínai egyhurkapálcás töltő tervezési hibája okoz 1-2 tüzet, akkor vajon azokat a termékeket is visszahívják?”

Hát persze..! Nem hallod hogy a 4. dokk 2. dzsunka 3. szobájában valaki csendesen hívogatja őket ?
(#) kzozo válasza tbarath hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Én is rendeltem egy ilyen töltőt, mikroproci előtt lett volna 5V-os tápnak, de én is a fiókban tartom inkább, mert 6,7V-ot ad le, és a fázisceruza világít a kimenetén. Megreklamáltam, de nem fogadták el. Buktam kb 200Ft-ot.
(#) tbarath válasza kzozo hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Én majd rátolok egy olcsó műterhelést (Bővebben: Link), melléteszem a poroltót és bedugom egy konnektorba
(#) Kovidivi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Egyébként rövidzárvédett, áramkorlátos, ekkora teljesítményen melegedni sem fog, jó kis termék ennyi pénzért. A telefon feltöltési idejében is igazad van, egyáltalán nem probléma. Néha azért kell, hogy 1 óra alatt felszaladjon az akksi 10%-ról 60%-ra, amit egy valós 1A-es töltő teljesít, ez a fehér meg nem, pedig rá van írva, hogy: "1A". Ennyi benne a negatívum.
Egyébként meg sem reklamáltam, elégedett vagyok a ternékkel. Rengeteg cuccnak kell 5V, és 400mA szinte mindennek elég.
(#) tbarath hozzászólása Feb 2, 2017 /

Sziasztok,

Rendelt már valaki Ebay-ről "Global Shipping Program" szállítással Ámerikából? Konkrétan az áfafizetés része érdekelne, mert amit rendelnék az épp beférne a vámhatár alá szállítással együtt.

Azt írja a dokument (ezt még olvasom és értelmezem, Bővebben: Link), hogy "GSP enables Buyers to obtain parcel processing, international shipping, and customs clearance services (the "Services") at checkout from a third party service provider."

A hirdetésnél pedig a payments alatt az szerepel, hogy "Any international shipping and import charges are paid in part to Pitney Bowes Inc."

Ezt én úgy értelmezem, hogy rendeléskor kifizetem a termék árát és a szállításnál (International Priority Shipping to Hungary via the Global Shipping Program) szereplő összeget, aztán más dolgom nincs mint várni hogy mikor hozzák a cuccot, és remélni hogy sehol nem törik össze. És főleg költségem se, a vámolást, áfafizetést, minden nyavalyát kifizettem előre és ők intézik az egészet.

Jól értem ezt?
(#) tbarath válasza tbarath hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Kipróbáltam, nem így van. A checkout-nál szépen megjelenik egy "import charges", vagy hasonló nevű tétel, ami megfelel a magyar áfa összegének
(#) Kovidivi hozzászólása Feb 3, 2017 /

12V 2A adapter 500mA terhelésnél már elkezdi ejteni a feszültséget, 700mA-nál már csak 8V jön ki belőle. Ez azért már túl sok kicsit. 4X akkora teljesítményt ráírni, mint amit tud, és ráadásul 2.1$-ért?
(#) Andralin válasza tbarath hozzászólására (») Feb 4, 2017 1 /

Vigyázz, mert tilosban jársz!

Valami megmagyarázhatatlan, logikátlan és értelmetlen ok miatt ez a téma itt keményen tabu, lásd az topik tetetén a felhívást a sárga sávban!

Én már ítam erről az előrefizetett szolgáltatásról itt, de kíméletlenül töröltek.

A figyelmeztetés a NAV oldalára kalauzol, holott ott semmilyen információ nem található az előrefizetett vámolási szolgáltatásokról. Mégis tilos itt szóba hozni is...
Következő: »»   121 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem