Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
![]() Én még a wpowerrel sem végeztem ![]() Egyenirányítva szinte nulla a fényerő és éppen hogy parázslik az izzó. Már mindent kipróbáltam amit tanácsoltál.
A pi igényel külön monitort? Vagy elérhető a windows alól a böngészőben ha jól látom?Szégyen vagy nem nincs hdmi bemenetű monitorom csak tévéim..
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
Egyenirányítás nélkül most is tök jól világít teljes fényerőn, de ahogy egyenirányítom szinte nulla a fényerő.
Gyorsdiódákkal egyenirányítod? Próbáld ki egy nagyobbal egy utasan is..
Nem kell hozzá monitor. Csak web böngésző és NET
Ugyan olyan diodával próbáld mint az öcsém van!?
Helyzetjelentés!
Mikor széthúzom a két oldalt a freki valahol 1 MHz felett áll meg egy kicsivel. Ez jelenleg 1.5nF 7 menet a primer 3 a szekunder. Kipróbáltuk 100nf és 50nF kondival is. Kíváncsiak voltunk, hogy akkor közelebb lesz-e kly által megadott 100-200khz értékhez. És igen valóban közel volt hozzá, de cserébe nagyobb volt a felvett áram a tápból, és az izzó sem világított úgy. Íme a videó Minél nagyobb a kondi annál kisebb freki, és annál nagyobb az indulási áramlökés: 1,5nF 744KHz 50nF 383KHz 100nF 95KHz A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
Szerintem nekem is jobb lenne kisebb kondival de nem is próbáltam mert jó volt nagyobbal is nem vacakoltam vele tovább.
Azt is figyelembe kell venni mekkora az induktivítása a primérnek..Úgy változik az egész szintén..Nekem 9 uh a tekercsem induktívítása..Nálatok szerintem kisebb azért..Ha túl kicsi akkor tud a fet beragadni és nyitva maradni tapasztalataim szerint..A régi powernél így volt legalábbis..
Tekertem volna én többet de nem fért be a horonyba. 20-25 menetig meg sem álttam volna
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
Rá lehet tenni a csigatekercset hiszen én is úgy készítettem el csak kell hézagolni mert kell nagyobb távolság de könnyen megoldható a videófejeknél ez..
Igen de én össze akartam zárni a vasat. Féltem a zavaroktól a 3v3 kisfesz nagyon érzékeny.még neked is lehet gondod vele. Amennyire csak lehet be akartam zárni az erővonalakat.
Tekertem egy nagyobb ferritet és sorba kellett kötnöm a szekundert is. Zener még melegszik meg ki kell próbálni egyenirányítva is. Ha tekerek szekundert annak mennyinek kéne lennie? videó
Primer 50% ka legyen ha tekerni akarod.
Jó lesz ez már.
Nincs szerintem szórása elszívja a ferrit.. Nekem inkább a kis toroid szór a 67 ledesnél és kellett egy árnyékolólemez az öcsi és a rotor közé. Még anno mikor a hagyományos légmagossal hajtottam azt gondoltam az szórja meg de nem a kis toroid a hunyó...Mondjuk ott elég nagy áramot kell a kapcsitápnak tartani valószínű ez az oka.
Ha beválik mindenképp a te módszered a jobb. Elég szívás a hornyokkal küzdeni. Sokkal könnyebb simán a tetejére rakni. Nemsokára kiderül
![]()
Remélem! Holnap jön a GIPO27 portos pi is ha minden igaz
![]()
Ja ész megáll.......Mikre képesek. Simán lehet hogy a 27 est valahova inputnak felhasználták én meg simán outputnak konfigolom azt füst kiszáll a portból. Meg kéne keresni mit csináltak vele. Az is lehet hogy csak simán másik csatin van és akkor semmi gond nincs.
Másrészt egy jó szívás ból lehet a legtöbbet tanulni. Lásd attika VS wpower ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
Megtaláltam a GPIO27 átkerült a kamera csatlakozóra. Nyilván ennek a portcserének kamera drv írója is örült
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
Meglőttem a zsugorító sugárral ahogy kly javasolta. Vannak olyan részek ahol a sugár nem érte el a hatását...
Szerintem nem hagytam le semmit, de azért rápillantanátok?
10k csak egy van? Nem picik a furatos padek?
Igen egy van, de a másik is be lesz taposva a jelenlegitől jobbra levő gate lábra, csak a jelölése lemaradt. Nem kicsik a furatos pedek, nem lesznek kifúrva zárlat megelőzése miatt.
Rákötöttem a schottky egyenirányítót a szekunderre.
9 voltról járatom. Ha a szekunderen 2 tekercset használok akkor terhelve a feszültség 15,58V, terheletlenül meg se mertem mérni. Szekunderen egy tekercset használva terhelve a 2W izzóval 8,88V, izzó nélkül 12,3V. Ez már szerintem elfogadható lenne de a zenereket nem tudom így se betenni mert szinte izzik, ujjamat nem tudom rajta tartani. Valami ötlete valakinek, vagy hagyjam a zenereket és be se kössem? Szekunderen 2 tekerccsel nem merem használni mert terhelés nélkül bőven eléri az öcsin a zener feszültségét. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Ezek a szekunderen lettek mérve? Csak azért mert 10V / div elég durva. Csúcstól csúcsig több mi nt 50V
Ha a primer oldalon is hasonló feszültségek vannak akkor nem csoda ha attika szív vele. Ekkora feszültségek kiüthetik a fet et és izzíthatják a zenereket. Szóval ha ez van akkor tilos ekkora tápfeszről járatni. Nem szabad 5 v fölé vinni. Én 6V nál többet soha nem adtam neki de inkább csak 5V volt a jellemző mert 6V nál már túl gyorsan fogott A motor. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Vidd le a tápot 5V ra ,ez lesz a baj.......Mint írtam előbb
Közben megnéztem max Vgs 20V a fet nek A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Vedd le a tápot 5-6 V-ra ..
Én úgy tervezem az egész 5V tápról fog menni azon a videófej is szépen megy már nem kell nagy fordulat max 800..
Lehet valami magyfeszültségü fet et kéne használnunk. Nekünk nem számít az alacsony RdsOn mi a kisfeszültségü tiposokra jellemző.
Vagy be kéne tervezni egy fesz oszrót a gate hez. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Helló!
Nem! Ezek az értékek a primer oldalon lettek mérve. A videófej tekercsének a két végén. Érdekes nálam ami attikánál van mivel itt 12V esetén se melegszik semmi (kéz meleg). És áramlökés sincs indításkor összecsúsztatott tratóval. 11,6V van a szekunderen 9V táppal a két oldal összezárt állapotban van. A zener az öcsin 13V-os. Mértünk a fet gate lábán is, de azt nem fotóztam le. ![]() Egyébként 9v még lehet lecsökken nálam 7-8V-ra de ezt csak akkor ha az óra már forog. Ez a videófej nem igazán akar elindulni 5-6V feszültségről. Elindul, de mihelyst a legkisebb terhelést rakom rá egyből megáll. Szerintem a WP az én esetemben jónak mondható. Nem füstöl, nem ugrik meg az áram, a led driver max feszültségéhez közel sincs a szekunder feszültség. És és az áramfelvétele is relatíve kicsi. Majd megmérem a primer és a szekunder tekercsek induktivitását, hátha az ad attikának támpontot. Visszatérve az 5V tápra akkor egyből egy csomó probléma lenne ismét. 1. 4 menet primerrel és 3 menet szekunderrel nálam 6V a szekunderen merhető fesz. 2. fél marék kondival tesztelve az 1,5n esetében nincs 3A áram induláskor. 3. az én videófejem nyomatéka kb 0 ekkora feszültségnél 4. nem jut eszembe de biztos van még valami... ![]() Az lenne az igazi ha az a szkop itt lenne előttem, és nem bent.... Közben majdnem kész a páp panel is. Még a közepét rendbe teszem, és mehetnek rá az alkatrészek. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |