Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Új verzió:
Csak felül kell írni a régit. Ezen már megy a WEB szerver is.
Megnéztem pontosan 2400MHz eg megy az óra.
és a wifi szabvány a képen: Látszik hogy 4. csatorna felett már biztos nincs átlapolás az órával. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Azon az IP-n amit a DHCP szervered oszt neki. Ez te tudod megnézni a routeredben.
Ill. kiírja soros konzolon az IP-t amit kapott. Esetleg próbálgatással ha tudod milyen IP tartományt használsz otthon. Később talán a kijelzőre is ki tudom íratni. Jelenlegi verzióban nem. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Most mérem be a tápomat nekem jó lesz ezzel a 22nF kondival.. 14,5V üresjárási fesz,szofitával terhelve 9V.. Szkóppal nézve nem sok zavar van a tápon pedíg csak 100µF a puffer..Sokat akkor sem változott ha tettem rá 1000µF Low Esr kondit.. Mindez 5V tápon.Gondolom ez megteszi teljesítményben a dolgát..Üresjárás 180mA ezt szépen elfűti de nem tud felmelegedni huzamosabb idő után sem nagyon a tekercs hát még ha majd forog is..
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Igen
![]() Majd a végén valaki bevállalhatja a html design-t. Odaadom a html-t meg a css-t aztán lehet szépet csinálni belőle.Mobilbarát verziót. Egyébként most még csak a fénnyerő funkció működik. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Legszívesebben felraknám az Orion expresszre ezt a f**t és elküldeném, egy 22nF kondival a CX helyén, hogy vajon nálad elindul-e így.
OFF módba váltok a wp-vel. Tervezek egy másik nyákot másik fettel, és ha azzal se megy jöhet a csúszó érintkező. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Valami nem kerek nálam a WebServernél.
Egyszer megnyomom az OK-ot bekapcsol a vektror,ha megint megnyomom kikapcsol. Nem is kell semmit állítanom mert magától ugrál ide oda. A fényerő is működik de csak ha olyanja van. videó
Elobb irtam még csak a fenyerő működik azis csak ugy hogy amit beállítasz elküldi a rotornak. Visszaolvasás még nincs
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Akkor elnézést, bár nekem a fényerő is csak akkor ha olyanja van
![]() De én tudom kapcsolni a vektort is ki be.
Bajok vannak a radios kapcsolatoddal, latszik a videon is hogy szemetel.......
Szerintem át kell majd állni az erősebb RFM75 re a pi oldalon. Kb mindenkinél erre lehet szamitani. Ma probaltam es kb 2m re már nálam is szemetel. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Nálam szerintem a Wp is szemetel mert nálad a te videóidon legalább tiszta a kép de ha én egy 20cm-el is arrébb viszem a Pi-től már csak havazás van.
Ennél közelebb meg nem tudom tenni mert már szinte együtt forog az órával.
Mondtal valamit egy wifi repeater ről is. Az is zavarhat.
Na jártam az esztergályosnál
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Az még sajnos nincs meg mert nem következett még be amiről beszéltünk
![]() A szolgáltató modemére meg nem tudok rákapcsolódni mert a Pi-be nem tudom hol beírni a felhasználó nevet meg jelszót, így marad a routeren keresztül. Max még annyit tudok, hogy egy 5 méteres UTP kábellel elmegyek és a wifitől távol kipróbálom.
Kérésre felteszem akkor már ide a nyáktervemet és beleírtam a paramétereket is.. A feteket régi alaplapból bontottam valószínű sok más fajtával is megy..5V a táp primér/szekunder 1:1 szekunder feszültség üresen 14V 5W szofitával 9V..A tekercs a ferriten van és ez van ráragasztva a nyákra a nyák meg a fej házába lesz ragasztva!
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
Szia.
A méréseid alapján ha a CX kondi 1,5nf akkor közel 1MHz-t mértél a tápon. Ha nekem is közel 1MHz az bezavarhat a 2,4GHz-n működő RFM75 rádió modulnak? Mert ha az nem csinál neki zavart akkor egyenlőre hagyom így a tápomat ahogy van mert most legalább működik.
Na elindult ez a nyüves DMA az SPI-n. Jelentős erőforrások szabadultak fel
![]() Ez a verzió lesz használva a következő kernel-nél. Tehát ami a 27 esen volt , megy a CE0 ra. Öcsi gyártással érdemes várni hátha a nagytesó RFM75 lesz a jobb választás. Annak lesz még két plusz láb igénye !!!! A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
1 MHz sok mindennek be tud zavarni.. Nem is a freki aggaszt hanem az a ronda tüskés jelalak mit láttam.. Valaminek kordában kell tartatni a frekit,hogy színusz maradjon erre kevés az 1nF..
Szerintem egyenlőre ne piszkáld. Csinál neki talpat meg ilyesmik. Vidd jó messze a routertől. Várj míg kicsit kiforr a WP dolog.....
Király.
Akkor én dobhatom ki a kis panelemet ![]() Akkor most a Gpio27 átkerült a CE0 helyére? A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
Így jár aki az utat tapossa!
Viszont övé a dicsőség! ![]()
Akkor nem csap a pi-n lesz cserélve a rádiómodul hanem az óra öcsipanelen is?
Az óra öcsin marad. csak a PI oldalon akinek kell nagyobb távolság érdemes lesz cserélni a nagyobb teljesítményűre de nem kötelező.
Új verzió
Ez már az új RFM73 bekötéssel megy csak !!!!!! Tehát GPIO27 helyett a CE0 ra , a többi marad a helyén. Vektorgrafikát kivettem ebből (vagyis bele se tettem még, ez egy nagyrészt újraírt verzió) Viszont rendbe tettem a fényerő állítást web ről. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Mórickarajz az RFM bekötésről. Mind a két féle verzió le van rajzolva de csak EGY félét kell választani !!!!!!
NEM KELL KÉT RFM-et a PI re rákötni !!!!! Célszerű az öcsit mindkét verzióval kompatibilisre tervezni. Végülis nagyon egyszerű mert csak két extra pad kell a többi ugyanaz a sorrend (Gondolom a méret is ugyanaz) PDF a modulokról a méretek miatt: A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Helló!
Megszkópoltuk a WP-t ismét. Szerintem az a 100nF lesz a nyerő, de nem kerámia típusból, hanem szép piros WIMA kondiból. Az áramkörön annyi változott, hogy más feteket használok, ezek PC alaplapról lettek bontva. A nyákra jelenlegi tudásom szerint minden lehetséges alkatrészt ráterveztem, hogy ha próbálkozni kell vele akkor könnyen beültethető legyen minden. Közben a műanyag csavarok is elkészültek. Még annyi nyűg van velük, hogy kell egy horony hogy csavarhatóak legyenek. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Akkor áttervezem az öcsit a ce0-ra és csinálok egyet és ki is próbálom az új kernelt.
A nagytesót meg majd ha járok arra akkor beszerzek egyet, szerintem én azt fogom használni mert ez a kicsi nagyon gyenge, szinte rá kell tenni a rotorra a PI-t, hogy együtt forogjanak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |