Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Ilyen kicsi értékeknél néha fake tarcking number-el (valójában nem teljesen fake, az a csomag száma, csak nem követhető) már találkoztam, de az meglepett, hogy 2-3000Ft körüli rendeléseknél egyre gyakoribb az (valóban követhető) ajánlott küldemény. Az viszont már kevésbé tetszik, hogy az ajánlottak 3+ hét alatt jönnek, a simán feladottak, meglepően gyorsan 10-14 nap alatt (idén, eddig).
Az a "fake" olyan szám, ami csak belföldön (Kínán belül) követ. Persze ettől függetlenül bármelyik tracking lehet valótlan.
Ami engem meglepett, LP-s prefixes csomagot ami Ali express standard $6 értékben átminősítették külföldi ajánlottra és tudtam követni a posta.hu-n.
Nekem egyszer volt "fake" számmal gondom, nem is jött meg, de visszakaptam a pénzt disput után ali-n. Egyetlen más esetben sem volt gondom, 100 feletti csomagszámnál tartok. Nekem is sajnos 3+ hét az ajánlott, pedig már volt 7 nap is.
Sziasztok!
Ha az eBay -on visszakérem a vételárat, kell megadni valamilyen számlaszámot?
Nem kell, oda utalják vissza, amiről a fizetés történt, visszamegy a paypal számládra, onnan pedig vagy a számlaszámodra vagy a bankkártyádra megy a visszautalás...
Nemrég vettem 12V 2A-es dugasztápot Ebayről.
Leteszteltem, 12V 0.5A-t tud. Vissza is kaptam a pénzem. Ma történt, hogy raktam rá egy step down áramkört, 5V kimenő feszültséghez, arra Arduino nano és egy RF24l01 adó, tehát minimális terhelés. Egyszer csak zizegés, csattanás, majd sötét. A táp nem kapott se zárlatot, se semmit, csak szép konstans fogyasztás volt rajta. Nem is piszkáltam akkor semmit. Elrettentésül itt a kép róla. Van belőle még egy db-om, a kérdés, hogy kidobjam-e, vagy adjak neki egy esélyt? Még olvadó biztosíték sem volt benne...
Ezért nem rendelek e-bay-ről. Az Aliexpressen legalább tudom, mire számítsak.
Ugyan az a kínálat a két oldalon. Ott is meg tudod ezt venni, szinte biztos. Ha gyanúsan olcsó egy termék, nem érdemes megvenni...
Volt egyébként egy kis folyasztószer maradvány pont a kondi egyik forrpontja és a hálózati feszültséget bevezető kábel forrpontja között, pont félúton. Gondolom átvezetett kicsit, aztán meg nagyon. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
Igazad van De ilyen ajándékot még az ellenségeim se kapjanak! Időzített bomba.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
Szerintem ne egyből dobd ki, hanem előtte törd darabokra és csak aztán. (Ha valaki rátalál azt hiszi hogy működik, aztán rágyújtja a házat ez a csoda.)
Nem tudod, hanem csak hiszed, és ez nagy különbség.
Amúgy semmivel se különb az ali mint az ebay, és ez fordítva is igaz. Idézet: „Ezért nem rendelek e-bay-ről. Az Aliexpressen legalább tudom, mire számítsak.” Szamárság! Az E-bay és az Aliexpress csupán online piacot biztosítanak. Nem tőlük, hanem az egyes eladóktól függ, hogy szemetet kapsz, vagy minőségi terméket. A megbízható eladókat érdemes figyelni, megjegyezni és megbecsülni. A feltűnően olcsó húsnak pedig törvényszerűen híg a leve... Neil Armstrongot (az Apollo program elsőként Holdra lépő asztronautáját) kérdezték egyszer, hogy mire gondolt a fellövéskor. Mire ő: - Mindennél a legolcsóbb ajánlatot fogadták el.
Hello! Ma rendben megérkezett az első eBay rendelésem. Két hete rendeltem, új eladótól, akinek csupán 200 db értékelése van, persze mind pozitív.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
Sziasztok! Mivel itt nem lehet, ezért ITT tettem fel a kérdésemet.
Ha valaki tud érdemben hozzászólni, kérem, hogy azt a belinkelt az oldalon tegye meg!
Maradjunk annyiban, hogy több mint 300 vásárlás után már van némi tapasztalatom.
431 után alkottam én is véleményt.
Nézd én is bőven 300 fölött vagyok, szerintem maga az ebay is megvan 300+, szóval én is tapasztalatból írom amit írok.
Én egyetlen előnyét láttam az E-bay-es rendeléseknek, amellett, hogy drágábbak. Gyorsabban megérkeztek a csomagok. De ez is szezonfüggő. Ha nincs éppen valamilyen nagy kínai egy hónapos ünnep, akkor az Aliexpress is gyors. Csak a vám nem tudja lekövetni.
Sziasztok!
Keresgélek Ebay-en h-hidat, de csak pár fajta van fent: L298-cal, aminek a szaturációs feszültsége 2x1V körüli, 5V tápnál nem éppen jó döntés, vagy ez az L9110S IC-vel szerelt, ami 800mA-t bír csak, úgyszintén 1.5-2V szaturáció mellett. Nincs a forgalomban egy egyszerű fet-es h-híd pár A-re, olcsón? 11$-tól indulnak ezek, de nem 3A-ra, hanem 10-30A-ra. Egy szakadékot vélek felfedezni a kínálatban
Szia. Köszi. Az IC tudása stimmel, csak az ára nem. 4.3$ egy db, vagy 11-12$ egy dupla kivitel nyákkal. Lehet megemelem a tápot kicsit, aztán elviszi a jó öreg L298 is a motorjaimat.
Üdv tudja valaki a licitálást hogy van ha egytermék 100euron van én be írok 500eurót közben valaki 200euró licitál akkor én 500 euróért nyerem meg vagy 201 euóért.
Licitálásnál a limitet adod meg, tehát optimális esetben ennél kevesebbet fizetsz.
A licitálás nem feltétlenül 1 eurós lépésekben történik, de ez most részletkérdés.
Nyilván 500-at kell majd fizetned..
Nyilván az előtted 200-al licitáló is ha abban bízna hogy az őelőtte levő 1$ ajánlatra csak 2$-t, ezért neked meg csak 3$-t kellene fizetned.. vicces lenne az egész..
Én úgy tudom, mindig a beállított licitlépcsővel emeli a licitet, amikor valamelyík fél el nem éri az egyénileg beállított maximális licitjét, az kiesik a sorból. A másik félnek csak egy licitlépcsővel fogja megemelni az árat, még ha ő sokkal magasabb limitet is állított be...
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem e-bay-en történő eladásnál, noha évek óta vásárolgatok. Gondom támadt az ár megadással és a szállítási lehetőségekkel. Valamiért (aminek az okát lassan két órája nem találom) olyan, mintha "Amerikában lennék". Az árnál dollár szerepel, amit nem tudok átállítani. A szállítási szolgáltatásoknál is amerikai opciók vannak, noha az "item location: Hungary" megvan. Láttam, hogy vannak fent magyar eladások, forintban megadott árakkal és standard international shipping küldéssel, de számomra ez nem elérhető. Tudtok valami tippet adni, hogy merre keressem a megoldást?
A kérdésem egyik fele utólag kiderült, hogy hülyeség. Néhány pénznem állítható be az e-bayen, azon számolja a költségeket. Dollár, euró, font, meg még néhány pénznem van csak. Azt, hogy forintban mutatja az árakat listázásnál nem volt ismeretlen, csak amikor magyarországi hirdetést láttam, már nem vettem észre, hogy az "eredeti" ár ott is dollár volt például. A postázási lehetőségeket illetően. Olyan opciót választottam, amit úgy gondoltam választanom kell, de azok alatt nem szerepelt standard, vagy economy lehetőség, másik opció alatt már találtam ilyet. Igaz, nem mindegyiket találtam meg, mint amit másoknál is találtam, de végül sikerült feladni a hirdetést.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |