Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok.
Volna egy egyszerű kérdésem. Van egy, a képen látható elemmel működő led sorom. Ezt a led sor kellene beépíteni (makettba) viszont a kapcsolót át kell helyeznem messzebbre. Működő megoldás lehet az, hogy a sorba kötött ledekek elötti szakaszba építek egy új kapcsolót? Az eredeti kapcsolót bekapcsolva hagyom, és az új kapcsolóval vezérlem a led sort. További kérdés: ilyenkor fogyasztja-e az elemet, vagy csak akkor amikor működik a led? Számít-e, hogy a két eres vezetéknél melyikre kötöm az új kapcsolót? Illetve milyen buktatója lehet még, ami kihatásra lehet a működésre? Köszönöm.
Sziasztok!
Remélem nem rossz helyre írom.Van egy kijelzőm, és azt szeretném megkérdezni, hogy feszültség kimutatására alkalmas legyen._Hogyan csináljam?Esetleg egy kapcsolási rajzot, vagy NYÁK rajzot elfogadnék._Kérlek segítsetek!_Adapterhez kellene, persze ha megvalósítható._Köszönöm._Itt a kép. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2017
Távirányítós, illetve rádióhullámos kapcsolót tudok valahogy késziteni?_Valami egyszerűt._Időkapcsolóhoz kellene.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2017
Idézet: „büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!” A szabályzatot nézd már meg!
Nem nézegetni: elolvasni, elsajátítani, megérteni, alkalmazni!
Én ismerem, Ő nem ismeri, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyja. De bosszantó ez az igénytelen fogalmazás.
Hello! Kedves forumozók kérdésem az lenne hogy: Az általánoságban a bluetooth hangszorók kompakt méretük ellenére mely módon képessek létrehozni, jó hangminőséget illetve nagy hangerőt. 1w esetén is, halottam már komoly darabokat. 1 hangszorós eszköuöknél hogy oldják meg a sztereo hatást? Azért jutott eszembe mindez mert a tulajdonokba került egy JBL go amivel nagyon megvagyok elégedve.
Egy hangsugárzóval csak monó hangleadás lehetséges. Lehet hogy szépen szól, mert a frekvenciaátvitel jó, de akkor is monofon rendszer. A sztereó jelből többféle módon lehet monó jelet csinálni, ha a gyártó jól választott az eredmény kellemes.
A nagy hangerőnek feltétele a jó erősítő, és a jó hangszóró, itt akusztikai méretezéstől anyagválasztásig sok mindentől függ a minőség. Barkácsolni nem érdemes, még komoly hamisítók sem tudnak mindent lemásolni, mert az ugyanannyiba kerülne, mint az eredeti, talán a hosszú fejlesztést kísérletezést tudják megspórolni... Annyit tudni kell, hogy fülnek kellemes hatást hoznak ezek a rendszerek, de nem is törekednek a klasszikus Hi-Fi minőségre. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2017
Köszi a válaszodat. 10e ft JBL GO volt hanngra a legjobb, kiprobáltam többféle java? olcsobb sztereot is de elmaradt minőségben. Szerencsére ennél nem._megy a hangerő rovására a minőség. Köszi a._magyarázatot!
Egyszerű logikai feladat. A sorbakötött kapcsolók ÉS kapcsolatot alkotnak, a LED szalag akkor világít, ha az egyik ÉS a másik kapcsoló is be van kapcsolva. Tehát az egyik kapcsoló állandó bekapcsolásával, a másik kapcsolóval tudod ki-, be kapcsolni.
Üdv!
Egy ilyen Ethernet Switch modult szeretnék használni: AC320004-4. Az adatlapban nagyjából megtaláltam a lábkiosztást, bár elég szegényes datasheet-je van. Ha jól gondolom, nekem csak a táp lábakra lesz szükségem, és az RXD0, RXD1, TXD0, TXD1-re. Az RJ45 lábkiosztásában viszont RX+, RX-, TX+, TX- lábakat találok. Hogy tudom ezt a modult egy Ethernet eszközhöz csatlakoztatni? Köszönöm előre is.
Sziasztok!
Van 4db 400Wattos ATX tápom. Lehetséges lenne ezt a 4-et sorbakötni úgy, hogy mindegyik 12V-os kimentre kötök egy LM338-at és egyetlen potméterrel szabályzom őket? Ha igen, hogy nézne ki a kapcsolás? Előre is köszi a válaszokat!
Én nem mondanám, hogy szegényes az információ róla:
Bővebben: Link Egyébként az RX- az RXD0, az RX+ az RXD1, valamint a TX- a TXD0, és a TXD+ a TXD1 -nek felel meg. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2017
Köszi, akkor bekötöm eszerint.
Viszont az általad linkelt adatlap nem az én modulomhoz van, ha jól látom.
Azt nem tudom, ez nem adatlap, hanem felhasználói segédlet. Az általad megadott eszköz oldalán található két .pdf közül az egyik, a másik az adatlap. Ha nem az, akkor keresgélj a neked megfelelő segédletet. Biztos vagyok benne, hogy létezik.
Ha szerintem szabványos bekötést alkalmazol az RJ45-ös dugóra akkor működni kell.
Ti itt melyik programmal csináltok nyáktervet?
Sorba kötni értelmes módon csak egyféleképpen lehet. De egy potméterrel szabályozni elég nehéz feladat, mert mindegyik táp negatív pontja eltérő potenciálon van.
Megoldás lehet, ha a stab kocka szabályozására fényérzékeny ellenállást tartalmazó optocsatolót használsz, és az optó másik oldalán levő fényforrásokat (LED -et) párhuzamosan kötve egyformán egyformán szabályzod. De meglehet, hogy a linearitással meggyűlhet a bajod.
Ha jól látom ez valamiféle multiplex kijelző lehet. Az általánosan elterjed közcélú feszültség átalakító IC kel ezt sajnos vezérleni nem lehet, legalábbis egyszerü módon nem, a csökkentett lkivezetések miatt (ilyen IC lehetne pl:ICL7107). Az ilyen kijelzóket általában valamilyen mikrokontroller vezérli a a költség hatékonyság jegyében. pl: PIC, AVR stb. Ha mindenképpen megszeretnéd építeni akkor tehát egy ilyen kapcs.rajzra lessz szükséged, ilyennel tele van a net, nem lessz nehéz dolgod eggyet keresni.
Ez csak egy elemtartó, vagy valami szabályzó?
A megszakított LED áramkör ellenére a vezérlő valamennyire terhelheti a telepet, de ez biztos, hogy nagyságrenddel kisebb, mint a LED-ek árama. Ezt csak méréssel lehet meghatározni. Amit viszont buktató lehet: van-e valami szabályzó elektronika a dobozkában és a kimenetén van-e puffer? Mert ha áramgenerátor van benne, akkor megszakításkor majdnem a teljes telepfeszültséget kitolhatja a kimeneti pufferre, és a külső kapcsoló zárásakor ez - egy pillanatra - az üzeminél nagyobb mértékben terheli a LED sort. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2017
Sziasztok,
Jól szellőző dobozban kb. mennyit tud eldisszipálni károsodás nélkül egy hűtőborda nélküli TO--220 tokozású IRF730? Másképp kérdezve: Mekkora hűtőbordával kalkuláljak ha 1W-ot kell disszipálnia? Köszönöm.
Próbáltam a TX/RX +/- lábak minden kombinációját, de sajnos nem jött össze. Nem látom, hogy esetleg be kéne állítani valamit a modulon, vagy be kéne kötni még egy lábat?!
Én pl. Adobe Illustrator-ral (vektoros rajzolóprogram). Végtelen szabadság, cserébe nincsenek benne alkatrészek.
1.5W-ot hűtőborda nélkül el tud disszipálni, a félvezetőt nem fogod tudni megfogni, viszont a adatlapi hőmérsékleten belül fog dolgozni. Egyszerűbb a nyákon kialakítani egy kis rézfelületet, az segít elvezetni a hőt. Hűtőbordából már egy sima lap is óriási segítség, nem kell túlzásba vinni.
Bővebben: Link
Tessék egy. Le van írva minden az oldalán.
Köszönöm szépen!
Az 1W a max. ami jó esetben sosem jön létre, nagy átlagban 0,2-0,3W-ot kell elfűtenie. Üdv.
Ez csak elem tartó kapcsolóval. De van olyan is ami 3 állású kapcsolóval szerelt, ON/OFF/Villog.
Itt már van egy kis minimál elektronika a kis méretű nyák lapon. (3x1,5 volt elemekkel) Majd lefotózom. Viszont ha számít, akkor a kapcsolót kellene leforrasztani és onnan hosszabbítani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |