Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Veterán autórádió hiba

Témaindító: Bandeee, idő: Márc 4, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 8
(#) Bandeee válasza titi hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Minden a helyén van és jól. A kondiktólmeg anno megijjedtem h hozzáérnek a fém házhoz és csavarhúzóval arrébb hajlítottam őket, ám akkor vettem észre hogy ott cellux volt, mivelakkor megsérült az.:S És utána nemtudom h próbáltam-e úgy ki, h sérült volt a cellux. Viszont akkor már tuti nem ért hozzá, szóval ezért nem tudom...:S
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Ezt emg nem értem, bocsi:S
(#) Ricsi89 válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Ha jól láttam a képeken akkor a hangerőszabályzó poti külön panelon van. Na arra egy csatlakozóval megy a kábel. Azt húzd le arról a panelról. És ha akkor bekapcsolod, akkor ha nincs recsegés akkor jó a végfok és nem kell cserélni.
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Nem vagyok benne biztos, de úgy emlékszem, habár külön nyákon van, nem csatlakozóval van bekötve, hanem vezetékekkel fixen.
(Holnap előbányászok egyet, és megnézem.)
(#) Bandeee válasza titi hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Jaja, így van. Ha jóra gondolok.
(#) Ricsi89 válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /

Ha fixen van bekötve az a panel, akkor meg vedd ki az Ic egyes lábánál lévő 2,2kOhm-os ellenállás egyik lábát és úgy próbáld ki. ha akkor is recseg akkor tuti végfok hiba. Ja az ellenállások száma HR15 és HR16.
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /

A biztonság kedvéért A képen kicsi piros vonalkákkal bejelöltem, h jóra gondolok-e
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /

Na akkor megyek próbálni.

DSC01311.JPG

Aham. Na akkor msot mit csináljak? Csak emrt amit bejelöltem az a HR15 és HR16, amit gr89 írt. Ki is szedtem a lábait, ahogy az előző képen látni lehet. Most vigyem próbálni, v ne?
(#) Bandeee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /

k,pill Na de akkor így jó lesz? kép

A leforrasztott végeket... És azt mégis h? Amikor alul is emg felül is szigetlt fémháznak kellene lennie+rá legyen kötve minden...
Összerakva burkolat nélkül így néz ki.

DSC01312.JPG

Wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szól újra! Azt csináltam amit mondtál, kikötöttem a két kondi egy egy lábát, a bent amradokra meg ideiglenesen forrasztottam kis kábelt, amit kivezettem.
Na most csináltam két felvételt: V008: első pár secben benyomtam az info gombot, ami némítja a cuccot, csak h halljátok még sípol:S. A végén pedig felhangosítottam és a jobb oldal torzított már.
V009: elején a csipogás az a mute végén van... (info gomb benyomása után elkezd mindig így sípolni, egyre hangosabban). Aztán benyomtam újra, azért nincs zene, csak sípolás. Aztán az 5. és 8. secben hozzáértem egyesével a beforrasztott kábelek másik végéhez. Ha halkan is de ez volt az a bizonyos pukk?

Na most megjött újra a kedvem Mi a köv lépés?

"Másodjára mit csináltál,hogy nem volt jó?"

Ezt nem értem.

És spíolt végig! Szerintem... Vagy hol hallottad úgy, h nem sípol? Csak emrt közben fogdostam a burkolatot... És ugye akik berakták anno '88ban azok alapból nem földelték külön kábellel. Gondolom azért mert alapból úgy sípolt mint a sakáll:S Próbálgattam régebben letestelni külön kábellel, de semmit sem ért... Uanúgy sípolt.

Ok. De azért kiváncsi lennék, h mi a hiba
(#) tothzsolt hozzászólása Jún 17, 2008 /

Sziasztok. Van 1 g L&S mp3 lejatszo autoba. Az a gond vele h nem indul meg. Neztem a kapcsologomja ok, feszultseget kap, de megsem semmi eletjelet nem ad. Szerintetek mi lehet a baja?
(#) tozsomak hozzászólása Jan 3, 2009 /

Sziasztok, lenne egy amatőr kérdésem de hát mit szégyelljem az is vagyok a témában. Két éve kilopták a jó öreg 1200-es ladámból boxostul együtt a rádiót. Most végre sikerült egy boxot, meg egy öreg nokiton kazettás rádiót szereznem. Igazából csak rádió hallgatásra szeretném használni. Bekötöttem szól is szépen amikor nem jár a motor. De ha beindítom akkor nekiáll sisteregni mint az állat. Élvezhetetlen. Gondolom a gyújtókábel csinál valami interferenciát, ami le kéne árnyékolni de erre milyen eszközt lehet használni? Ha nem túl primo a kérdés...
(#) Prometheus01 hozzászólása Aug 19, 2012 /

Sziasztok,

kérdésem az lenne, hogy nincs e valakinek a Philips cég 22AC514/02-es hez kapcsolási rajza. A gondja az, hogy az egyik oldal egyáltalán nem szól, se kazettáról, se rádióról. Esetleg általánosságban mit érdemes megnézni egy multiméterrel (szkóphoz elég nehezen jutok hozzá).

Köszönöm:
Prometheus01
(#) titi válasza Prometheus01 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Rajzom nincs, de a végfokot nézd meg...
(#) Sihuhu hozzászólása Szept 24, 2012 /

Sziasztok!

Egy Tesla Spider 3-at próbálok megbízhatóbb működésre ösztökélni. Ezek a rádiók a kétütemű Wartburg de luxe-ok szériafelszerelései voltak a 70-es évek végén, 80-as évek elején.

Cseréltem benne potit (100K) és kicseréltem az összes (öt db) elektrolit kondit. Az egy dolog, hogy a középhullám kapcsolója elég bizonytalanul kapcsol, pedig a Kossuth-rádiót onnan tudom hallgatni. A nagyobb problémám, hogy bekapcsolás esetén nem szólal meg egyből a rádió. Egyszer csak a semmiből megjön a hang. Ha kikapcsolom a rádiót, ismételt bekapcsoláskor megint nincs hang. Arra gyanakszom, hogy egy félvezető vacakol, és áram hatására egy idő után "feléled".

Mi lehet a probléma? Kapcsolási rajzom van, ha szükséges.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
(#) Sihuhu hozzászólása Szept 25, 2012 /

Sziasztok!

Mellékeltem az áramkört.
(#) JovSzab hozzászólása Dec 20, 2023 /

Üdv!
Lenne egy Videoton RD 5687K autórádióm!
Működik viszont sem AM sem FM nem jön be rajta!
Kérdésem hogy mit lehetne vele csinálni?
(#) orcika70 válasza JovSzab hozzászólására (») Dec 21, 2023 /

A kazettával tehát hang lejátszás rendben működik, valószínű a rádió-kazetta átkapcsolásért felelős mikrókapcsolóval lesz a gond.
(#) kaqkk válasza JovSzab hozzászólására (») Dec 21, 2023 /

Milyen antennával próbálod ?
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem