Fórum témák
» Több friss téma |
Minden a helyén van és jól. A kondiktólmeg anno megijjedtem h hozzáérnek a fém házhoz és csavarhúzóval arrébb hajlítottam őket, ám akkor vettem észre hogy ott cellux volt, mivelakkor megsérült az.:S És utána nemtudom h próbáltam-e úgy ki, h sérült volt a cellux. Viszont akkor már tuti nem ért hozzá, szóval ezért nem tudom...:S
Ha jól láttam a képeken akkor a hangerőszabályzó poti külön panelon van. Na arra egy csatlakozóval megy a kábel. Azt húzd le arról a panelról. És ha akkor bekapcsolod, akkor ha nincs recsegés akkor jó a végfok és nem kell cserélni.
Nem vagyok benne biztos, de úgy emlékszem, habár külön nyákon van, nem csatlakozóval van bekötve, hanem vezetékekkel fixen.
(Holnap előbányászok egyet, és megnézem.)
Ha fixen van bekötve az a panel, akkor meg vedd ki az Ic egyes lábánál lévő 2,2kOhm-os ellenállás egyik lábát és úgy próbáld ki. ha akkor is recseg akkor tuti végfok hiba. Ja az ellenállások száma HR15 és HR16.
A biztonság kedvéért A képen kicsi piros vonalkákkal bejelöltem, h jóra gondolok-e
Aham. Na akkor msot mit csináljak? Csak emrt amit bejelöltem az a HR15 és HR16, amit gr89 írt. Ki is szedtem a lábait, ahogy az előző képen látni lehet. Most vigyem próbálni, v ne?
k,pill Na de akkor így jó lesz? kép
A leforrasztott végeket... És azt mégis h? Amikor alul is emg felül is szigetlt fémháznak kellene lennie+rá legyen kötve minden...
Összerakva burkolat nélkül így néz ki.
Wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szól újra! Azt csináltam amit mondtál, kikötöttem a két kondi egy egy lábát, a bent amradokra meg ideiglenesen forrasztottam kis kábelt, amit kivezettem.
Na most csináltam két felvételt: V008: első pár secben benyomtam az info gombot, ami némítja a cuccot, csak h halljátok még sípol:S. A végén pedig felhangosítottam és a jobb oldal torzított már. V009: elején a csipogás az a mute végén van... (info gomb benyomása után elkezd mindig így sípolni, egyre hangosabban). Aztán benyomtam újra, azért nincs zene, csak sípolás. Aztán az 5. és 8. secben hozzáértem egyesével a beforrasztott kábelek másik végéhez. Ha halkan is de ez volt az a bizonyos pukk?
Na most megjött újra a kedvem Mi a köv lépés?
"Másodjára mit csináltál,hogy nem volt jó?"
Ezt nem értem. És spíolt végig! Szerintem... Vagy hol hallottad úgy, h nem sípol? Csak emrt közben fogdostam a burkolatot... És ugye akik berakták anno '88ban azok alapból nem földelték külön kábellel. Gondolom azért mert alapból úgy sípolt mint a sakáll:S Próbálgattam régebben letestelni külön kábellel, de semmit sem ért... Uanúgy sípolt.
Ok. De azért kiváncsi lennék, h mi a hiba
Sziasztok. Van 1 g L&S mp3 lejatszo autoba. Az a gond vele h nem indul meg. Neztem a kapcsologomja ok, feszultseget kap, de megsem semmi eletjelet nem ad. Szerintetek mi lehet a baja?
Sziasztok, lenne egy amatőr kérdésem de hát mit szégyelljem az is vagyok a témában. Két éve kilopták a jó öreg 1200-es ladámból boxostul együtt a rádiót. Most végre sikerült egy boxot, meg egy öreg nokiton kazettás rádiót szereznem. Igazából csak rádió hallgatásra szeretném használni. Bekötöttem szól is szépen amikor nem jár a motor. De ha beindítom akkor nekiáll sisteregni mint az állat. Élvezhetetlen. Gondolom a gyújtókábel csinál valami interferenciát, ami le kéne árnyékolni de erre milyen eszközt lehet használni? Ha nem túl primo a kérdés...
Sziasztok,
kérdésem az lenne, hogy nincs e valakinek a Philips cég 22AC514/02-es hez kapcsolási rajza. A gondja az, hogy az egyik oldal egyáltalán nem szól, se kazettáról, se rádióról. Esetleg általánosságban mit érdemes megnézni egy multiméterrel (szkóphoz elég nehezen jutok hozzá). Köszönöm: Prometheus01
Rajzom nincs, de a végfokot nézd meg...
Sziasztok!
Egy Tesla Spider 3-at próbálok megbízhatóbb működésre ösztökélni. Ezek a rádiók a kétütemű Wartburg de luxe-ok szériafelszerelései voltak a 70-es évek végén, 80-as évek elején. Cseréltem benne potit (100K) és kicseréltem az összes (öt db) elektrolit kondit. Az egy dolog, hogy a középhullám kapcsolója elég bizonytalanul kapcsol, pedig a Kossuth-rádiót onnan tudom hallgatni. A nagyobb problémám, hogy bekapcsolás esetén nem szólal meg egyből a rádió. Egyszer csak a semmiből megjön a hang. Ha kikapcsolom a rádiót, ismételt bekapcsoláskor megint nincs hang. Arra gyanakszom, hogy egy félvezető vacakol, és áram hatására egy idő után "feléled". Mi lehet a probléma? Kapcsolási rajzom van, ha szükséges. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
Üdv!
Lenne egy Videoton RD 5687K autórádióm! Működik viszont sem AM sem FM nem jön be rajta! Kérdésem hogy mit lehetne vele csinálni?
A kazettával tehát hang lejátszás rendben működik, valószínű a rádió-kazetta átkapcsolásért felelős mikrókapcsolóval lesz a gond.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |