Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Hasonló helyzettel nézek szembe mint pár hozzászólással előttem. Nekem az a gondom hogy Pincéből indul a vezetékezésem. Egy emelettel feljebb 1 kiállás és még egy emelettel feljebb 2 kiállás van. Szépen fölfűzve. Szeretnék IPTV-t és a szolgáltató akkor csatlakozik hozzánk ha van 2-es vagy 3-as árnyékolású vezetékem. Ezzel nincs gond. Most az utolsó pontnál mákos a kép, zavaros. A fölfűzéshez kell nekem 2 egyforma és egy végelzáró csatlakozó. Nem tudom mi különbségek vannak a termékek között, hogyan válasszak. Ha tudtok segíteni örülnék neki... Köszi
Az IPTV hez -azt hiszem önállóan kell kiépíteni a vezetéket. Annak egészen a set top boxig semmi köze a TV -hez, az tulajdonképpen egy internet hozzáférés. Éppen ezért osztani sem lehet, (legalábbis nem egyszerűen), egy koax végén csak egy set top box lehet mert ez alapból egy modem.
A kábel TV hálózatodnál a sok szétosztás után kevés a jel, akkor lehet zajos (mákos) a kép, de valószínűleg lehet valami elkötés, hagy kábelhiba, mert 3 elosztást bírnia kellene. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Ahhha.
Ha a pincébe helyezem el a set top boxot és onnan indítom a vezetékezést akkor gondolom jónak kell lennie.
Majd nézd meg, hogy milyen set top boxot fogsz kapni. Annak a TV kimenetére csak egy TV t köthetsz, hasonlóan mint a műholdvevő beltérijéhez. Pontosabban köthetsz többet is, de mindegyik TV -n ugyanazt a műsort nézheted. A set top boxot azért sem teheted a pincébe, mert a foteledből nem fogod tudni távirányítani. egy forrásról két boxot csak LAN hálózaton keresztül, routerrel köthetnéd össze, de nem tudom létezik-e ilyen box. Mindenesetre a telepítés (megrendelés) előtt tisztáznod kéne, hogy milyen igényeidet tudják a szolgáltatók kielégíteni, és milyet nem. Arra készülj fel hogy ha lehetséges is egy második set top box, az külön díjazás alá esik.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Lett egy LED tv-m. A házban be van köttetve a kábel tv 2 szobában 2 db tv-re. Lehoztam magam a kábelt elosztva egy 3. szobába az említett LED tv-hez. Mindent precízen csináltam árnyékolással kezdve bekötésig és NINCS JEL felirat jelenik meg a tv-n. Kíváncsiságból átvittem a tv-t az egyik szobába ahol szakemberek kötötték be a kábelt és ott meg hangyás a kép a LED televízión. Mi lehet a probléma? 2db tv után már kellene egy jel erősítő hogy az LCD televízión legyen végre kép? Az én szobámba mivel nincs elég hosszú koax kábelem így 2 elosztóval sikerül lehoznom a kábelt de ugyanolyan kábelekkel . De az a poén hogy szervízelés előtt jó volt még a kép. De akkor a panellel volt a baj a készülékben a világos képeknél. Torzított. De most kicseréltek idézem " Digó panelt (szerintem digitális panel) . Kérlek segítsetek tanácsokat várok . jah az elosztók 1000Mhz-esek ! Köszi
Szia!
A koaxkábel árnyékolását is bekötötted?
Üdv Mindenkinek!
Analóg kábel tv hálózattal kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy egy 4-es osztó van felszerelve, de ebből csak 3 van használva, a negyedik üresen van. Le kell ezt a kimenetet zárni valamivel, vagy sem? Mondanak ezt is azt is. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Szia!
Jó a kép? Minden csatorna bejön? A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Üdv.
Igen, jónak mondható. Bejön minden csatorna talán egy van ami egy kissé zavaros, de az összes tv-n, az atv amin halvány ferde csíkok jelennek meg.
Akkor tegyél be egy 75 ohm-os lezárást az üres helyre.
Nagyon fontos a kábel árnyékolásának a bekötése is! Ezt ellenőrizd le. 75 ohm helyett 100 ohm-os is jó lesz.
Az árnyékolás rendben van mindenhol, megpróbálom a lezárást. Köszönöm a segítséget.
Üdvözlet.
Egy lakásban akarom a tv és rádió antennát kiepiteni. Mivel a radiora korábban nem gondoltam így csak egy coax kábel van minden helységbe kihuzva. Új kábelt már nem szeretnék betegnek,mert bontani kellene.van valami splitterés megoldás, hogy legyen tv és rádió is egy kábelen?
Az összes többlakásos házban egy koaxon jött a TV, és a Rádió műsor is. A kábelszolgáltatók is csak egy koaxon adják. Az általánosan használt fali csatlakozó aljzatban is két csatlakozási lehetőség van, egy a TV számára, és egy a Rádió számára. A Rádió műsorhoz használt 87,5 - 108 MHz sávban sehol nincs TV műsor, ha egyedi, családi házban van kiépítve a hálózatod, az antennához kell egy közösítő erősítő/szűrő, ami meghajtja a sorosan felfűzött csatlakozó aljzatokat és kész. Hamár csillagpontosra készítetted a hálózatodat, akkor minden TV/Rádió csatlakozóhoz vezető koaxot bekötöd egy 2 -es, 3 -as, 4 -es splitterben a közös bemenetére az összegző erősítőt, és kész. Csak az összegző erősítőt/szűrőt, és a (csillagpontos hálózat esetén véglezárós) falicsatlakozót kell megvásárolnod. Ha nem készítettél a koax falicsatlakozó számára süllyesztett dobozt, lehet falonkívüli dobozba os szerelni.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Szia!
A kiépítést valóban csillagpontosra készítettem. Mi másra. Tudnál nekem egy linket adni ahol a hiányzó kütyüket be lehet szerezni? Esetleg egy kapcsolási rajzot hogy megpróbáljam magam összerakni? Keresgéltem egy ideig de nem sikerült a barátomtól (google) kiszedni mit hol lehet beszerezni hozzá. Így ami kellene: - az a közösítő erősítő/szűrő - valamint a tv/fm splitter, ez jó lenne olyanban ami egybe van építve az aljzattal. Bár ilynet nem találtam. Lehet nincs is. A falban dobozok vannak, legfeljebb mélyíteni kell rajta hogy a külön splitter beférjen. Eddig csak ezt találtam Bővebben: ebay Link
Szia!
Nézz szét itt: Bővebben: Link
Szia!
Kérdéseim volnálnának: 1. KTV, vagy antenna a bemenet? (Pl. Elosztó, közösítő típusa miatt) 2. Mennyi készüléket szeretnél használni? (Osztások száma miatt, kell-e erősítő, hálózat felépítésének minimalizálása miatt.) Az igények szabják meg az elosztóhálózatot, és egy elfogadható erősítő kb.12-16 EFt is lehet, nem mindegy hogy kell -e. stb Joe
Most még biztos csak antenna les. De később szerintem kábel tv lesz. Vagy valami műholdas szolgáltatás. Max 5 végpont van kiepitve. Ezek 5-25 m hosszúakkor. Összesen 80 m kábel lett kihuzva.
Itt mindent megkapsz, amire szükséged lehet, segítséget is a tervezéshez.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy régebbi Sharp lcd tv-re tettem szert, és Invitel szolgáltatótól van analóg kábeltv előfizetésem, amely magában foglal néhány HD csatornát is amelyet a CA modullal foghatok. Behelyeztem a kártyát a Tv-be, és csatornákat kerestem, ám nem fog csak analóg csatornákat. De ha az antenna kábelnek csak a középső szálját dugom a tv-be, azaz az árnyékolás nélkül akkor van HD csatorna is, de analóg az nincs. Próbálkoztam régió váltással is, de eredménytelenül. Gyanítom valami zavar lehet az ok, de nem tudom mivel hárítsam el. A szolgáltató próbált kártyát frissíteni de nem hozott sikert. Kiszállási díjat kell fizetnem, ha nem az ő részükön van a hiba hanem a TV-ben. Régebben másik tv-n már ezen kártyával működött hibátlanul a szolgáltatás. Válaszokat előre is köszi. Sharp aquos LC-37D65E
Valoszinü, hogy a TV-d nem tudja az S csatornakat fogni. Kérdezd meg a szolgáltatotol melyik csatornan ( frekvencián) megy a HD adás.
Analóg kábel TV-d van, és van rajta digitális azaz DVB-C adó is? Mert nálunk így működik a kábel TV. Be kell rendesen kötni, és kerestetni kell rajta a digitális és analóg kábel tv adásokat.
Vettem új kábelt is, nem segített. Fogja a digitális csatornákat is, de csak ha nem kötöm be a kábel árnyékolását.
Szia!
Az árnyékolás nélkül a DVB-C vagy a földfeszíni DVB-T adásokat veszi?
Árnyékolás nélkül hd van csak.. Sajnos ezeket a megnevezéseket nem ismerem annyira
Árnyékolással meg csak az analóg kábeltévés adások.
Azért lenne jó tudni ezt, mert lehet, hogy a kábel árnyékolás nélkül antennaként szépen összeszedi a sugárzott DVB-T adást és ezt vételezed a digitális tunereddel. Ennek akkor van nagy esélye, ha tévéadó van a közeledben.
Hogyan derítsem ki? Vagy minek járjak utána?
Jo helyre dugod a kábelt? A kábelTV bemenete egy csavaros F csatlakozo a dughato csati az az antennára valo. Az csupán a földfelszini DVB-T és az analog jeleket tudja fogadni. A csavaros meg a DVB-C jeleket ( amik a kábelben vannak). Ha ilyen csavaros csati nincs a Tv-den akkor csak az analog jeleket tudod a kábelböl fogni. Az ottani digitális jelekhez egy extra doboz kell (STB).
Csak bedugós van, F csati nincs a tvn. Mit javasolsz akkor? CA modulom van jelenleg
Akkor a szolgáltatotol kell venned egy STB-t. A CA modul abba fog majd kelleni.
Van a TV-n HDMI bemenet, mert ha nincs akkor nem fog az STB sem menni. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |