Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   129 / 2500
(#) witti válasza Mayan hozzászólására (») Ápr 7, 2008 /
 
Nekem egy haver csöves előfokkal ígért Quad-ot, de hirtelen sokalltam 20.000-ért. De még nem láttam úgyhogy, nemtom milyen készítésű milyen állapotú stb...
(#) witti válasza szilva hozzászólására (») Ápr 7, 2008 /
 
Na összeraktam a BD246-al megfejelt 7812-est! :yes:
A hangot tekintve működik vele a 2003-as végfok semmi morgás, teljesen tiszta hang!
Miként vehetem 100%-ra, hogy működik az új tápkapcsolásom? A feszültségem eddig is 11.98V és most is... Mire számíthatok mi fog nagyobb hűtőbordát igényelni a tranyó, a stab 7812 IC (ha a trafó +16,5V ad)?
(#) szilva válasza witti hozzászólására (») Ápr 7, 2008 /
 
Mindkettőt hűtőbordára kellene tenni, ebben a kapcsolásban a 7812 is dolgozik, csak ugye az áram arányosan oszlik meg a tranzisztor és a stab. IC közt.

Ha az én értékeimmel építetted meg (1 ohm és 0.33 ohm), akkor az áram 1:3 arányban, a teljesítmény 1:9 arányban oszlik az IC és a tranzisztor közt. Persze lehet közös hűtőbordára szerelni, csak a BD-t mindenképpen szigeteld el a bordától!

A megfejelt stabilizátor viselkedését az IC határozza meg, így elvileg az 1A-es IC 4A körül kezd el határolni, ha van hozzá eszközöd, akkor ezt a viselkedését lehetne kimérni. Terhelni 1-2-3-4 A-rel, ekkor kell tartania a kimeneti feszültséget, 4A feletti terhelésnél pedig leesik a kimeneti feszültség.
(#) witti válasza szilva hozzászólására (») Ápr 7, 2008 /
 
Persze a Te kapcsolásod raktam össze.
Csak tök sima egyszerű műszerem van. Igazából olyasmire gondolok, hogy ha véletlenül félrekötöttem volna valamit (ami kizárt...) vagy akkor mi lehetne a bibi, mondjuk esetleg nem is mérhetnék feszültséget? Remélem nem lépem túl az áramhatárt vele.
Ja már nekem is feltűnt a méréseimkor, hogy a 7812 zászlója Gnd, a tranyó zászlója meg +12V.
(#) Moszkvai hozzászólása Ápr 8, 2008 /
 
Bocsi ismeri valaki ezt az orosz erősítőt? Mit tud?Sajna nem működik.Érdemes vele foglalkozni?
(#) sixtek válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /
 
Sajnos ezen erősítők mind a tervezést mind a megvalósítást tekintve nagyon gyenge minőségűek. Csak akkor foglalkozz vele ha megszállott vagy.
A trafó és a hűtőbordák még így-úgy használhatóak (ezek is silányak). Sajnos a doboz sem használható szinte semmire...
Vacak cucc, ifjú koromban még elszórakoztam volna vele, de most már nagy ívben hajítanám a kukába - egy ezrest sem ér.

Szóval trafó-bordák-végtranyók ki, többi kuka sajnos... Tudom most majd páran leüvöltik a fejem... Kérem csak az szóljon le a "kukába vele" tanácsom miatt aki VALÓBAN dolgozott ilyennel és tudja mennyire silány gyártmány. Agyvérzést lehet kapni ezektől a szovjet cumóktól.

Minden jót!
(#) Moszkvai hozzászólása Ápr 8, 2008 /
 
Köszönöm a tanácsot én is ilyesmire gondoltam, de mivel nem ismerem a készüléket, szétszedés elött azért rákérdezek nehogy valami értékeset semmisítsek meg.
(#) gyula1 hozzászólása Ápr 8, 2008 /
 
Tud valaki 12 v 1.5A ra végfokot mert nekem van egy leptop töltőm és gondoltam építenék rá eggyet persze ha ez lehetséges.
(#) hapro válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /
 
Hali!

osztom sixtek véleményét!
nekem is volt már szerencsém egy ettől valamivel régebbi orosz csodához, az még alu előlapos volt, és még régebbi konstrukció...
Na! a trafó használható volt belőle, és a tápegysége, de ez utóbbi még mindig pihen valahol, nem volt nagyon bizalmam beépíteni valahova.

Szóval a trafója az jó volt, de semmi más!
Tényleg. a hűtőborda az valami öntvény szutyok, inkább hőszigetelő mint hővezető......

A doboz sem volt jó semmire, mert csak egy keret szerkezet volt az is rendesen átlyuggatva, alul farost lemezzel felül meg valami rétegelt lemez, ami átperforálva, és belülről valami rongy féle ráragasztva, a pormentesítés céljából...
Egy 2X50W-os végfokhoz volt benne 200W-os hiperszil trafó.
Tehát csupa használhatatlan alkatrészekből állt.

üdv.:

Zoli

(#) Moszkvai hozzászólása Ápr 8, 2008 /
 
Oké!És köszi!Bontom széjjelfele!
(#) prst14 hozzászólása Ápr 9, 2008 /
 
sziasztok!

építeni szeretnék a telómhoz(k700) egy kb 1W-os erősítőt...a kábel megvan ,a régi headset ,csak vmi fasza ,KICSI kapcsolás kellene...csak ciripelésre kéne ,nem kel bazi nagy basszus...

válaszaitokat előrre is köszönöm
(#) bbatka válasza prst14 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /
 
Szerintem LM386. Van többféle teljesítményű. A végén lévő szám alapján lehet megkülönböztetni. A PDF doksijában biztos van példa kapcsolás.
itt
(#) Mayan hozzászólása Ápr 10, 2008 /
 
Miért lehet az hogy a hangerőpoti nulla állásában sem nulla a hangerő, hanem halkan szól ? A poti a hibás vagy a poti értéke nem jó ?

Amúgy a legújabb minierősítőmmel van ez, tda2003 gyárilag ajánlott kapcsolás, a poti 100k B.

(#) zoly15 válasza Mayan hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
szia!
Szerintem a Potit fordítva kötötted be! :yes:
Mert a testelt vége a potinak a minimumnál szokott lenni ha jól tudom.
Egyépként azelőtt mielőtt nem néztem meg a képeket arra tippeltem volna h a poti eggyik végét nem testelted le de utána láttam hogy fordítva ccsinálltad

üdv!
(#) Mayan válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Dehogyis, jól van bekötve, szépen szabályoz csak nem lehet teljesen nullára lehalkítani.
(#) valve válasza Mayan hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Mindenféle kalapomat emelem a dobozolás előtt! :kalap:
De, például a jelvezetékek, azok övön aluliak!!! Hol láttál még ilyet? Meg olyat, hogy a jel Gnd -jét a ház külsejére kössük? Ez tiszta zavarforrás, földhurok, meg miegymás! A potinál meg a Gnd -t nem kell összekötni, a tápágban úgy is gondolom egyhelyről kapják, és mivel ott is összevan és a potinál is az megint,.. .. ..
(#) Mayan válasza valve hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Nincs földhurok, síri csendes maxra tekerve is, semmi zaj vagy búgás, elég jól sikerült. A jelvezetékek ezüstözött ofc huzal. A gnd-k szerintem nem kapcsolódnak a házon mindenütt, azért kellett külön is bekötni, jól szigetel a festék a dobozon... biztos hogy nincs földhurok.
(#) valve válasza Mayan hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Nem mondtam kötelezően, hogy van! Csak azt, hogy lehet,.. De akkor sem viszünk hangfrekvenciás jelet egy drótdarabkán. Ez nem a 18kV -os villanyhálózat Japán és Afganisztán közt,..
(#) Lázár Péter hozzászólása Ápr 10, 2008 /
 
Hi. Nem vagyok szaki de egy 2x35W-os erősítőt nem tudok összekötni. Vagyis sikerült, de csak annyit értem el vele, hogy a bemeneti jel feleződik, az alapzaj megnő viszont az erősítés nem. Elméletileg végerősítő ha ez mond valamit.
(#) Mayan válasza valve hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Jóvanna csak azt mondja meg valaki miért nem lehet teljesen nullára lehalkítani ? Erre nem bírok rájönni.
(#) proli007 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Szia!
Számomra nem igazán derül ki, hogy mit kötöttél össze mivel?

Ha az a probléma, hogy egy előerősítőre kötötted rá a két végfokot, és nem jó, akkor a következő gond lehet:

Ha az előerősítő kimenő ellenállása a végfok bemeneti ellenállásával összemérhető nagyságú, akkor az előerősítő kimenő ellenállása és a végfok bemenő ellenállása, feszültségosztót alkot (mindenképpen, csak akkor nincs drasztikus hatása). Így tényleg előfordulhat, hogy a felére csökken a benőmenőjel.

Megoldás, hogy feszültséggenerátoros meghajtás legyen. Magyarul, hogy az előerősítő kimenő ellenállása sokkal kisebb legyen, mint a végfok bemenő ellenállása. Tehát vagy az előzőt csökkenteni (megnézni, milyen ellenállás van sorban az előfok kimenetén és azt csökkenteni, általában ez a gond), vagy a végfok bemeneti ellenállását növelni.

(A kisebb jellel, ugyanakkora zaj mellett is roszabb a jel/zaj viszony)

De ha lerajzolnád, mi van összekötve, jobban megértenénk.

üdv! proli007
(#) Skyline válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Üdv!!
Bocsi a zavarásért!
Azt szeretném megkérdezni h ha építek egy végfokot és szeretnék hozzá építeni még egy elöerösítöt(hangerö szabályzóval,bass,treb,és sub kimenettel) a sajátja mellé (mert azon nem lehet hangerőt állitani) akkor itt is figyelnem kell arra h az általam beépített elöerösítönek a kimenő ellenállása megegyezzen a gyárival?
Elöre is köszi a választ!
Üdv!!
(#) szilva válasza Mayan hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Lehet a poti is olyan, sajnos elég gagyikat lehet kapni a boltokban. Én mégis inkább arra gondolok, hogy valahol kapacitív úton kerül a jel az erősítőre az árnyékolatlan kábelezésnek köszönhetően.
(#) Lázár Péter válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Épp ez az egy panelon van rajta gyárilag sztereo végfok és a panelon kötöttem össze az A és B oldalt. Azaz az A oldal felerősít 35Wra és ez megy rá közvetlen a B oldalra de mivel az is végfok csak tulajdonképp átmegy a B oldalon az A erősített jele. Azaz nem adódik össze a két oldal. Nos gondoltam arra, hogy az A-ról kijövő erősített jelet egy közbeiktatott ellenállással lecsökkentem de azzal nem lesz erősebb a végeredmény. Szerintem az a bibi hogy végfok és hiába kötök egyforma teljesítményű végfokokat egymás után az eredmény mindig ugyanannyi. Vagy megoldható elméletben? Így is kiszedtem a panellból egy csomó felesleges alkatrészt amivel a két oldal volt összezárva szerintem szűrés végett.
(#) szilva válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Hogy mit akarsz? Két végfokot egymás mögé kötni? Mi célból? Egyáltalán mit akarsz elérni?
(#) Lázár Péter válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Mindenesetre megpróbálom az A végfokot ami itt az előerősítőt látja el a kimeneti ellenállását lecsökkenteni.
(#) szilva válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Én is pont azt kérdeztem, hogy mi a célja ezzel a sorbakapcsolással
(#) Lázár Péter válasza szilva hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Teljesítménynövelés a cél de akkor utánanézek a hidalásnak biztos van róla téma. Köszi mindenkinek.
(#) Lázár Péter válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Ha jól értelmeztem a hídba kötést az ábra mutatja, viszont akkor mivel közös a negatív bemeneti pólus nem lesz valami bibi a bekarikázott területen?
(#) djloui válasza Mayan hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /
 
Aranyos az erösitőd kb ilyen dobozba való a tda2003.
Csinálj hozzá kis tunert, meg kis két kazettás deck-et diktafonból, jjaaa meg kis eq-t
Én nem csináltam volna nagy Jack dugoval a tápot, mivan ha nem látod mi a vége és bedugon valami bemenetbe a tizeen akárhány voltot?
Inkább keress valami csatlakozot amit nem lehet máshova dugni, de ez csak egy meglátás, te tudod.
De ha kész a deck arra kiváncsi vagyok
Következő: »»   129 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem