Fórum témák
» Több friss téma |
Szóval free és vezeték nélküli, ok. Mennyire kell független? Például szabványos wifi-hez kell router is. Rádiós kártyákhoz semmi. Mobilnak kell lennie? Két szembefordított helix antenna elég jól zavarvédett cucc kettőtöknek, ha mindkét oldalon "lecövekelheted" az adóvevőket, de akkor nem tudsz velük mozogni. Ha mobil kell, a bot antennának a mérete a lényeg. Nagyobb távolság - nagyobb antenna.
Idézet: Az antenna merete a frekvencia fuggvenye. Az antenna nyeresege nem a meretetol fugg, hanem a felepitesetol, elemszamtol, stb. Persze az igaz, hogy a egy 8 elemes YAGI nagyobb, mint egy negyedhulamu korsugarzo. „a bot antennának a mérete a lényeg. Nagyobb távolság - nagyobb antenna.”
Lehet használni csatoló kondenzátort vagy tekercset is az antenna hullámimpedanciáját módosítani, és ugyan úgy tudsz hosszú antennát használni bármilyen hullámhosszon. A kisugárzott teljesítményed pedig ugyan úgy nagyobb lesz.
Azt szeretném kérdezni, ha egy picnek a belső magja kisebb feszültségen dolgozik, mint a VDD, és természetesen a feszültség szabályozás be van kapcsolva, attól függetlenül a kimenetein VDD-fog kiadni?
Igen, mert a core logic-hoz tartoznak io blokkok, amik a vezérlést a core logic-tól kapják, de a Vdd-t vagy a GND-t kapcsolják, nem a core logic tápfeszét.
Egyelőre csak pár 100 méter a cél, és mobil és fix is szóba kerül. (még csak tervezem, szóval változhat közben, a lényeg a kommunikáció működése)
Most kezdtem el fejleszteni, nem is olyan egyszerű ezt a modult beüzemelni.. Lesz vele bajom..
Sziasztok!
MPLAB és XC8 környezetben szeretnék a program memóriából a választott processzornak megfelelően lefoglalni adott területet. A Build option -> Global részbe írt --ROM=default,-0380-03ff -el ez működik, de több processzorhoz is alkalmas forráshoz ezt a C forrásból szeretném megtenni. Eddig jutottam:
Hogyan kell ezt megvalósítani?
Amíg uart / rádió modulokkal kezdeti gyakorlatozol, egyetlen pic-re kellene kötni a kettőt, és úgy könnyebb ellenőrizni. Ha nincs kettő uart a választott pic-en, időzítővel szoftveresen is le lehet programozni uartot valami kisebb sebességen.
Jaja én is erre gondoltam..
Van 2 SPI szóval azzal gondoltam megoldani, hogy a vevőt az 1-esre az adót meg a 2. SPI-re kötöm rá.. Lassan lesz időm foglalkozni vele és remélem haladok majd vele..
Mit szeretnél csinálni? A kérdésed értelmezhetetlen. A PIC-nek vannak lábai, amelyek bemenetként is használhatóak, nem kell ehhez semmi trükk, csak némi programozás.
Tényleg hülye vagyok, ez egy sima bináris to hex átalakítás. Megyek aludni mert úgy néz ki rám fér.
Ez nem is olyan egyszerű. MCP23S17 lesz a megoldás.
Ugye átgondoltad a nagyobb pic választásának a lehetőségét is?
Így is egy pic18f87k22 van benne, mikroe mcu card.
Vannak 100 lábas pic-ek is a pic32mx5 -ös családban, és azok még a régi (normális) fordítóval is mennek. Adnak kb +20 felhasználható lábat.
Mivel nehézkesen megy a SMD felforrasztása (és kis darabszámú a projekt), így egy mcu card-ot választottam a mikroetől. A PIC32-eseknek sincs kivezetve minden lába, mert a tokozat 104 lábú.
A rendszer nem lesz idegbeteg. A már meglévő technológiáknak lesz felügyelete. Bőven elég 1-2 másodperces reakció idő is, mert a vezérlésekbe nem szól bele, csak működési állapotokat ellenőriz. PIC32-essel még nem futottam össze, nem tudom programozni sem, de van már rá kigondolt project, főleg amióta van az MZ család, meg azóta van MZ DA is. Majd egyszer.
Rögtön volna egy kérdésem is: hány darab SPI-s eszközt érdemes (lehetséges) egy SPI vonalra tenni?
És csak 3.3V-os SPI-van, ugye? A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2017
Annyit, amennyit akarsz, csak győzd CS lábakkal. Az SPI egy protokoll de nincsenek meghatározva a feszültségszintek, a használt eszközökhöz kell illeszteni.
Köszi. Majd arra is teszek expandert!
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2017
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni, hogy mit kellene átírni a csatolt programban, hogy a hőfokot csak 2 tizedes jegyig írja ki a kijelző? Ahogy most kiírja, számomra tök felesleges.
Mikro C? Egy ötlet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |