Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Őszintén....Kinek nem tetszett a Jézus Szobor?????? Merjen ide írni, ne az adminnak. Gyáva lélek
Tök jó. Egész életemben még soha nem is láttam összesen, egyben 500 Eurós bankjegyet - aztán már ki is vonják a forgalomból.
Az ekkora címlet inkább átok,mint áldás. Alig bírtam beváltani,volt rajta egy kis szakadás,emiatt volt is pénzem meg nem is. Németországban a benzinkutakon nem szeretik elfogadni,sokszor még a 200 Eurost is fintorogták.
Sőt Ausztriában pl. az A1-en minden kútnál ki van írva, hogy 200, 500 Ejros bankót el sem fogadnak.
Nem csak ott, kb. az összes benzinkúton.
Akkor mi az értelme? Igaz valakik biztos nem fintorognak ezektől a címletektől.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2017
Akinek van felesleges, küldje el nekem. Én nem fintorgok. Elfogadom.
Sziasztok!
Létezik itt olyan forum amiben az oldallal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat lehet esetleg megvitatni?
Régebben volt, de már nincs. Valamiért Topi nem szerette.
Már nincs. De ha valami hibát találtál akkor az oldal alján a zöld téglalapban a "Hiba jelentése" gombbal közvetlenül írhatsz az illetékeseknek.
Sziasztok!
Nem találtam semmilyen topicot erre így megpróbálom ide megírni egy észrevételem az apróhirdetéssel kapcsolatban: Egy hirdetésem törölve lett a 2./19 pont azaz ugyanazon termék 28 napon belüli ismételt feladása miatt. Értem én, hogy ez a szabály, de amikor feladtam a hirdetést elírtam az árat ráadásul csak 1 napra rá vettem észre így levettem és feltettem a módosított árral, erre megkapom a törlést. Sajnos a hirdetés módosítás funkció hiányzik, legalább az árra lenne egy ilyen. Ha valaki pl. látja, hogy nem kell el egy terméke és le szeretné árazni akkor milyen jól jönne, vagy elírásoknál is. Esetleg lehetne az ár módosítását korlátozni pl. 1 vagy 2x lehetőséggel és akkor nem lenne az, hogy össze vissza mozgatja valaki az árakat, de az, hogy egyáltalán nem lehet szerkeszteni még az árakat sem 28 napig az elég nyomasztó. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2017
Nyomasztó vagy sem azt nem tudom de minden bizonnyal jó okuk van arra, hogy a szerkesztést ne engedjék.
Én nagyon szerettem De nagyon sűrűn egymásnak ugrott két fórumozó azért, mert az egyik szerint jó lenne, a másik szerint meg nem lenne jó. Kissé terhelt volt, hogy OFF-al volt tele a topik a vége felé, ahelyett, hogy tényleg fejlesztési ötletek lett volna.
A hiba jelentése opció ráadásul azért is lett jobb, mert hibajelentés ablak számos egyéb adatot is mellékel a hibajelentéshez, amit így nem harapófogóval kell kihúzni, vagy kibányászni, mint egy fórum hozzászólásos észrevételnél. Illetve azért már rég nem egyszemélyes a feldolgozása sem, mint évekkel ezelőtt.
Hamarosan változik az apróhirdetési felület, és szerkesztéstörténet nyilvános lesz mindenki számára. Azért kellett ezt bevezetni, mert az elmúlt egy-két évben félelmetesen felszaporodott az a jelenség, hogy eladás után az eladó szerkesztette a hirdetést, a vásárló, meg hoppon maradt, mert a hirdetésben még hangszóró pár keresett gazdát, de aztan a módosítás után már csak egyesével, vagy korábban adta hozza az eladó az XY bigyót, de utána ennek semmi nyoma nem volt a hirdetésben.
Egyszercsak azon kaptuk magunkat, hogy képernyőképek, meg oldalmentések sokaságával bombáznak minket, hogy de nem ez volt a cucc amit megvettek. Nem tudok máshogy fogalmazni, eladás után számos eladó tisztességtelen módon eltűntette, megmásította a hirdetését, és átverte a vevőt. Hát ilyen 10 évig korábban soha nem fordult elő, aztán most egyszercsak trend lett belőle. Kérem tisztelettel, ez az oka a hirdetés semmilyen módú módosításának. Azért, hogy a trenddé vált csalások szülte korlátozás ne szivassa a becsületeseket, ezért lesz a szerkesztéstörténet.
De jó! Fejlődik a szolgáltatás! És lehet hogy majd egyszer nekem is megengeditek beállítanom az élő e-mail címemet?
Sejthettem volna, hogy valami ilyesmi állhatott a háttérben.
Amúgy pont valami hasonló jutott eszembe este, hogy pl. ha csak az ár szerkesztését engedélyeznétek ki kellene alá írni az előző árat és a módosítás idejét. Így még a vásárló is látná, hogy legutóbb mennyi volt az ára vagy épp lefelé vagy felfelé tendál. Nyilván részetekről lesz melós megcsinálni, de azért örömmel hallom, hogy már tervbe van.
Üdv. A házuk átépítés, felújítás alatt áll. Készülnek az álmennyezetek. KB 15centi lesz leengedve. Kérdésem az lenne, ti mit ajánlotok, tegyek a plafon és a gipszkarton közé üvegvata szigetelés?
Tehát kell a plafont szigetelni vagy nem? Van pro, és kontra? Valaki azt mondja felesleges, valaki Hogy muszáj, mert ha kívülről is szigetelve van a ház,... Valami hőhidat beszélt, (nem érek hozzá) és hogy penészedni fog a fal. Vélemények?
Két véglet van. Ha szigeteled akkor légmentes legyen. HA nem szigeteled , jól átszellőző legyen. Én nem szigetelné.
Amúgy házat mindig kívülről szigetelünk. A hideget nem engedjük a falhoz, födémhez. Így megmarad a falazat hőtároló képessége. Egy padlásszobát szigeteltem belülről, 2cm vastag nikecellel. Padló alatt, plafon fölött 5-100 cm vastag izolit van. Nyáron pokol. Amennyi kint, annyi bent. Télen ha bent van két ember és megy a képcsöves TV, nem kell fűteni. 26°C megvan. Ha ajtót vagy ablakot nyitok azonnal kihűl, de becsukás után azonnal megint meleg van. Na ez így nem jó. Ha kívül a szigetelés, belül a hőtároló fal, akkor lassan melegszik fel, de lassan is hűl ki.
Szia. Mi most csináltuk a csúsztatott zsalus (beton falak, beton födém legfelső szint) épületnél álmennyezetet. 10cm-t engedtünk le. Mi nem tettünk gyapotot sehová, csak a légszigetelés van. Több szakival beszéltem előtte, egyik sem javasolta, először is azért mert pici a távolság, sokat nem segítene, és izzadnának a süllyesztett ledes spotok..
Ha már erre jártam, bár nem vagyok szakember, de a hőhidat leírom, hogy nagyjából mi is az.
Nekünk úgy tanították, hogy úgy kell elképzelni mint egy villanymotort amelyiken van hűtőborda. A ház is hasonló mivel a külső oldalának nagyobb a felülete mint a belsőnek ez a sarkoknál jelentkezik, és effektíve elvonja a hőt a belső oldalról ezért a sarkok hőmérséklete alacsonyabb mint a fal többi részéé. Persze nem csak a sarkoknál van hőhíd nyílászáróknál, a falban elhelyezkedő fémszerkezetek stb. A lényeg, hogy ha a fal sarka alacsonyabb hőmérsékletű mint egy kritikus érték akkor a vízgőz kicsapódik a fal sarkán ami ideális táptalaj a penésznek. A relatív páratartalomból lehet ezeket számolni. A plafonnál is van hőhíd, de kevésbé jelentős ettől függetlenül a padlásfödémet is szokták szigetelni. Ha erre jár egy szaki kíváncsi vagyok mit fog javasolni, hogy hol érdemes és mivel, ebben nem vagyok jártas. A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2017
A meleg felfelé száll, ha van infra hőmérőd télen egész szép különbséget tudsz vele mérni a fal alsó és felső oldalán, vagy az aljzat és a mennyezet között is. A meleged nagy része a falak felső részén és a mennyezeten át távozik a szabadba, tehát mindenképpen indokolt a szigetelés, ha nem az utcát szeretnéd fűteni. Viszont ha máshova nem teszel, és az álmennyezetbe teszel 15 centit, akkor nagy rá az esély, hogy közvetlenül a szigetelés alatt vizesedni, penészesedni fog a fal, mert a szigetelés határán nagy hőmérsékletkülönbség lesz a falban (az a része amit még ér a meleg meleg lesz, a szigetelés feletti része pedig sokkal hidegebb, a kettő találkozásánál páralecsapódás lesz, utólag beépített műanyag nyílászáróknál amiket a tömör vakolat helyett nikecell darabokkal vakolnak vissza, ez szintén megfigyelhető).
Ugyan nem szorosan kapcsolódik a témához de ha már alakítjátok az oldalt, megoldható lenne, hogy mindenki egy képet/ikont/logót feltöltsön magáról? 100 x 100 pixel szerintem elég lenne. Ennek csak úgy látom értelmét, hogy a kép a hozzászólásoknál a nevek mellett is megjelenik.
Szerintem így kicsit szellősebbé lehetne tenni a fórumot és sokkal könnyebben áttekinthetőbb lenne, melyik hozzászólást ki írta.
Volt régen profilkép, de nem volt túl népszerű.
Léteznek profil képek amik ránézetre pár év fegyház.
Szép napot!
Szerintem a fényképért nem kár. Az fb vagy skype profilon úgy is meg lehet tekinteni mindenki fizimiskáját. Ellenben ha mobilbarátabb lenne az oldal azt szívesen fogadnám. Végül egy "tabu" téma. Ha moderálást kérek egy bejegyzésre akkor azt vegzálásnak vagy segítségnek veszik a modik? Erről jól esne egy visszajelzés a pozitív hozzászólások mintájára. Illetve milyen régi bejegyzésre illik moderálást kérni. Mert van a régiek között is egy két vérlázító. A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2017
Attól még hogy valakinek felforr a vére valamitől, egyáltalán nem biztos hogy moderálni kell. Lehet hogy az olvasóban van a hiba. Sokkal jobb lenne ha higgadtan lehetne dönteni arról hogy mi elfogadható és mi nem. Sokan élnek vissza a moderációval, akár jelentgetés akár szándékos provokáció útján...
Részemről legtöbbször a képernyőről lelógó linkek miatt szoktam izgulni. Akkor is inkább csak akkor ha egyébbként élő vagy hasznosnak vélt tartalmat oszt meg.
A vérlázítás akkor játszik nálam amikor as M$ cheat vagy IRC szinvonalát sem elérő. néhány betűnyi vakkantásokkal van tele, az amúgy szinvonalas szakmai topik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |