Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Tovább adható a rajz a fórumon belül a "PropClock"-ba ?
Hello!
Értem, és betartom amit írtál. Megvárom az LM324-et. Lenne azonban egy másik kérdésem. Úgy kellene működnie, hogy az áramköröd folyamatosan tápfeszültségen van, és egy PIC kimenetről alacsony szintet kap, akkor kell hogy felfusson a PWM. Te egy ON/OFF kapcsolót rajzoltál. Mi a megoldás? Köszi.
Bocsánatot kérek a beleszólásért, de ha van egy PIC-ed, miért nem használod a PWM kimenetét?
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
Mert a PIC már előre lett programozva egy ventilátor motorhoz, amit egy alacsony szint kapcsolt be egy analóg feszültség szabályzón keresztül.
Ezt a motort váltja ki a HDD motor - (ez csendesebb és gyorsabb). Ehhez a meghajtóhoz viszont PWM jel kell. A PIC programot nem írják át a kedvemért.
Szia proli007 !
Összeraktam a PWM lágy indítót és tökéletesen működik. Nagyon szépen köszönöm, nagy segítség volt. Minden jót kívánok Neked Üdv janigel
Hello! Én örülök, ha néha megvalósul abból, amit lerajzolok, mert nálam ez "elméleti kertész lévén ", nem jöhet létre..
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Valaki tud infóval szolgálni, hogy a klíma kompresszorokat milyen típusú motorral szerelik és ehhez milyen lágyindító lehet alkalmas?
Szia!
Megint egy kérés. Kapcsolási rajzról lenne szó. Egy 100*100 mm fém felületet figyelne az elektronika, ami egy közelítés / érintés kapcsoló. Pl. ha megközelítek vagy megérintek a kezemmel egy kilincset, azt már érzékelje. Az érzékenység állíthatósága jó lenne. A végeredmény egy relé meghúzása. 555 kapcsolást próbáltam, de nem jó mert bizonytalan, és zavarérzékeny. Köszi. Üdv janigel A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
Sziasztok!
Segítség kellene.230V-os 1800W-os ipari kommutátoros gépben elhalálozott a lágyindító, áramkorlátozó panel. Valamivel ki kellene váltani. Elektronikához nem értek. Legjobb lenne gyári alkatrész. De sajnos így nem találok, ötletem sincs. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2019
Szia! Próbálj meg feltenni néhány képet erről a lágy indítóról, hogy kiderülhessen hátha lehet valamit kezdeni a javításával. Többségében a teljesítményt kapcsoló félvezető megy benne tönkre vagy az elektronika tápfeszültsége nem megfelelő egy kiszáradt kondenzátor miatt stb.
Sajnos a vezérlő IC felrobbant, de úgy, hogy nem lehet beazonosítani. A triak túlélte.
Valami más kellene bele elé, de fogalmam sincsen mit tegyünk. Fontos, nem csak a lágyindítás, de az áramkorlát is.
EZ biztosan jól működik 2000W-os sarokcsiszolóban is. Nekem a 25V-os elektrolit kondenzátor helyett kellett 50 voltosat beépíteni.
Ez korlátozza is az áramot, ha mondjuk megszorul a szerkezet?
Azt nem. Azért kellene a hibásat szemügyre venni, hogy hátha valaki felismeri az áramköri felépítését és a tönkrement vezérlőt.
Mit gondoltok erről az áramkörről? Lágyindító kommutátoros motorhoz.
Működhet?
Nem számoltam utána, de tuti nem tennék be 4148-at
Pont erre gondoltam fürdés közben, hogy kicsi lesz az oda.
Látom erről másoltad.
A második verzió jobb lehet motorokhoz. Amit te másoltál az talán villanykörte életének a meghosszabbítására pl jó lehet.
Szerintem elég az, a tirisztor gyújtogatásához.
Természetesen kipróbálhatja az egyszerűbbet.
Én sem építettem még meg egyiket sem, de láttam működés közben az egyszerűbbet, csak nem motorral. |
Bejelentkezés
Hirdetés |